Játéksziget Adományprogram

2019 november 21 2 perc olvasás

Játéksziget Adományprogram

Adománygyűjtés a Játéksziget üzletekben Liluval

A gyerekek játékai idővel megszaporodnak, birtokba veszik a gyerekszobát, sőt akár a nappalit is. Ráadásul a tapasztalatok szerint ezeknek alig 20 százalékával játszanak a gyerekek. Éppen ezért évente többször is érdemes a nem használt játékokat összegyűjtenünk, és eladományoznunk. Ebben segít a Játéksziget és jótékonysági programjának nagykövete, Lilu, aki rendszeresen ellátogat beteg vagy hátrányos helyzetben élő gyermekeket támogató Alapítványokhoz, ahol rászoruló gyermekeket ajándékoz meg.

A Játéksziget arra ösztönzi a szülőket, hogy vonják be gyerekeiket a játékok adományozásába, hiszen ezzel megtanítják nekik a jótékonykodás fontosságát, illetve a gyerekek is aktívan részesülhetnek az érzésből: adni jó!
Segíts Te is játékkal - Lilu

Aki játékot ad, örömöt és egészséget is ad

Játékot adományozni legalább annyira hasznos a rászoruló gyerekeknek, mint ruhát vagy élelmiszert. A játékkal egyben örömöt is adunk, sőt ennél még sokkal többet. A játék során fejlődnek a különféle mozgásos funkciók, az intelligencia, az érzelmi kifejezés, a szociális és társas viselkedés. A játék oldja a feszültséget, segít feldolgozni az életeseményeket, konfliktusokat. A játék tehát egy olyan érték, amely elengedhetetlen az egészséges testi és lelki éréshez! A Játékszigetnél ezt régóta tudjuk, hiszen már 2014. óta gyűjtjük a játékokat a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Többek között a Máltai Szeretetszolgálat átmeneti otthonában élőknek, a Baptista szeretetszolgálatnak, a Bolyai Gyermekotthoni Központnak, a Tűzoltó utcai kórházban fekvő daganatos gyermekeknek, az árva, szülők nélkül vagy nevelőszülőkkel nevelkedő és a mélyszegénységben élő gyerekeknek az UNICEF Magyarország, az Age of Hope és a Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat együttműködésével.


2021-ben az Örökbe fogadok egy ovit mozgalomnak köszönhetően több budapesti és vidéki óvodába juttatunk el játékokat az Adományprogramunk keretében. A budapesti üzleteinkben összegyűjtött játékok a Kőbányai Gyöngyike Óvodába, míg a vidéki üzletekbe behozott játékok a debreceni Pósa Utcai Óvodába, illetve a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolába és Óvodába kerülnek.

Az óvodák mellett a családok átmeneti otthonaiban élő gyerekeket is megajándékozzuk a hozzánk beérkezett játékokkal. Budapesten az Anyaoltalmazó Alapítvány kis lakóit lepjük meg a tőletek kapott játékokkal, Győrben pedig a Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonában élőket.


Továbbá az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány Rehabilitációs Központjába is rendszeresen juttatunk el játékokat, ahová az egész ország területéről érkeznek daganatos és leukémiás megbetegedésben szenvedő gyermekek.

Segíts Te is játékkal

Az Ukrajnából hozzánk érkező gyerekekre is gondoltunk

Március első napjaiban magától értetődő volt számunkra, hogy a magunk módján segítünk az Ukrajnából Magyarországra érkező gyerekeknek, azaz játékokkal igyekszünk egy kicsit könnyebbé tenni számukra a jelenlegi helyzetet.
A Hintalovon Alapítvány által összekészített és a pályaudvarokon kiosztott kis hátizsákokba 1000 darab plüss- és játékfigurát adományoztunk, valamint a BMSZKI szálláshelyein ideiglenesen elszállásolt gyerekeknek is több száz játékot küldtünk.
A képen látható sok doboz játékot pedig a debreceni örökbefogadott óvodánknak juttattuk el és az ő közreműködésükkel még a határ menti településekre is jutott belőle a Magyarországra érkező gyerekeknek.

Játéksziget - játékadomány

Az összefogáshoz Te is kellesz!

A Játéksziget segít új gazdát keresni a gyerekek megunt, megkímélt állapotú játékainak. Hozd be a használt, de még jó állapotban lévő játékaidat a Játéksziget üzletekbe elhelyezett gyűjtődobozokba, hogy azokkal mosolyt varázsolhassunk a játék nélkül felnövő kisgyermekek arcára. Az adományért cserében 500 Ft értékű kupont ajándékozunk, melyet levásárolhatsz a Játéksziget boltok bármelyikében. Tanítsuk meg gyermekeinknek az adományozás fontosságát, tegyük lehetővé, hogy a játékok egy arra méltó ügyet támogassanak, és ezzel újra értékké váljanak a gyermekek életében!

 Nézd meg az összes videónkat adománygyűjtés témakörben!


Hírek témájú írások

bizonyítvány jutalmazás Játéksziget
Idén is büszkélkedj nálunk bizonyítványoddal!

2022 június 03 1 perc olvasás

A GLS-sel most féláron szállítunk
A GLS-sel most féláron szállítunk

2021 május 04 1 perc olvasás

Minél többet teszel a kosaradba, annál nagyobb kedvezményt adunk ajándékba!
Minél többet teszel a kosaradba, annál nagyobb kedvezményt adunk ajándékba!

2020 november 02 1 perc olvasás