0

A kosarad még üres.

Játéksziget Adományprogram

2019 november 21 3 perc olvasás

Adományprogram Játéksziget

Ismerd meg a Játéksziget Adománygyűjtő programját!

A Játéksziget Adománygyűjtő programjában az otthon már megunt, de még jó állapotban lévő játékokat gyűjtjük össze és juttatjuk el olyan helyekre országszerte, ahol nagy örömmel fogadják azokat.
A program évek óta sikeresen működik, vásárlóink rendszeresen hozzák be a Játéksziget üzletekbe a játékokat, amiket aztán személyesen viszünk el a gyerekeknek különböző intézményekbe. Ezek mindig nagyon megható találkozások a számunkra is, a Játéksziget közösségi oldalain gyakran láthattok is képeket ezekről az alkalmakról, hiszen így az adományozók is átélhetik velünk együtt a gyerekek örömét!

Aki játékot ad, örömöt és egészséget is ad!

Játékot adományozni legalább annyira fontos a gyerekeknek, mint ruhát vagy élelmiszert, hiszen a játékkal egyben örömöt is adunk és még ennél is sokkal többet. Minden gyerek szeret játszani, a kisgyerekek számára azonban ez nemcsak örömforrás, hanem a fejlődés egyik legfontosabb pillére is. A játék során ugyanis fejlődnek a különféle mozgásos funkciók, az intelligencia, az érzelmi kifejezés, a szociális és társas viselkedés, miközben segít oldani a feszültséget és feldolgozni a napi eseményeket is.

adomány Játéksziget


A Játékszigetnél ezt már régóta tudjuk, hiszen 2014 óta gyűjtjük a játékokat hátrányos helyzetű vagy átmenetileg nehéz helyzetben lévő gyermekek számára. 2022-ben az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak, az Életmentő a Beteg Gyermekekért és a Nagycsaládosokért Alapítványnak, a Fény Háza Anyaotthonnak, a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének, a Menedékház Alapítványnak, valamint egy pécsi, egy debreceni és egy gulácsi óvodának tudtunk segíteni a hozzánk beérkezett játékokkal. Természetesen az üzletbe beérkezett adományjátékokat mi is mindig kiegészítjük új játékokkal, hogy még több ajándékot vihessünk a gyerekeknek, amikor meglátogatjuk őket.

Mit gondolsz, vajon melyik játékadománynak szokott a legnagyobb sikere lenni a gyerekek között?

Nemrégiben megkértük Pintér Bettinát, a Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthonának vezetőjét, hogy meséljen nekünk arról, hogyan szokták elosztani a játékadományokat és minek szokott a legnagyobb sikere lenni a kicsik között.

ajándék játék Játéksziget

Valószínűleg nem árulunk el nagy meglepetést azzal, hogy bár minden játéknak nagyon szoktak örülni a gyerekek, a legnagyobb sikere mindig a legóknak szokott lenni, bár a homokozó játékok, a játékkonyha kiegészítők, az autók, a különböző kreatív eszközök (színező, ceruza, filc, aszfaltkréta) és a szabadtéri játékok (tollas, pingpong) is mindig nagyon hamar gazdára találnak a gyerekek között.

A környezettudatos nevelés egyik fontos pillére megtanítani a gyerekeknek, hogy kidobás helyett inkább keressünk új gazdát a játékoknak

Rengeteg olyan játék van, ami még akkor is tökéletes állapotnak örvend, ha már esetleg kinőtt belőle a kis tulajdonosa. Ilyen a legtöbb társasjáték, a könyvek, az építőjátékok, a LEGO készletek, a plüssök, a Barbie babák és még sorolhatnánk!
Lehetőleg soha ne dobjatok ki még jó állapotban lévő játékot, inkább keressetek új helyet neki az ismeretségi körötökben vagy juttassátok el rászoruló gyerekekhez. Érdemes már egészen kicsi korban, akár a 3 év körüli gyerekeknek is megtanítani, hogy a nekik már nem kellő játékokat válogassátok ki olyan családoknak, akiknek nincs lehetősége gyakran új játékot kapni. Meglátod majd, hogy idővel szívet melengető kedvességgel fogják rendszeresen félretenni a gyerekek a megunt vagy kinőtt kedvenceiket.

Játéksziget rászoruló gyerekek

Az összefogáshoz Te is kellesz!

Hozd be valamelyik Játéksziget üzletünkbe megunt, de még jó állapotban lévő játékaitokat, mi pedig eljuttatjuk azoknak a gyerekeknek, akiknek ezzel hatalmas örömet tudsz okozni! Cserébe pedig megajándékozunk téged egy 500 forint értékű kuponnal, melyet a Játéksziget üzletekben tudsz felhasználni!

 

További tartalmak ’Adományprogram’ és az ’Örökbe fogadok egy ovit’ témakörökben:

#Adomany cikkek:


#Örökbefogadokegyovit cikkek:

#Adományprogram #Örökbefogadokegyovit

 

Tetszett a cikkünk? Szívesen olvasnál még ilyen tartalmakat? Görgess és iratkozz fel lentebb hírlevelünkre! Megéri, hiszen így mindig időben értesülsz akcióinkról, kedvezményeinkről.
Vásárolj játékot okosan a Játékszigettől!


Hírek témájú írások

bizonyítvány jutalmazás Játéksziget
Idén is büszkélkedj nálunk bizonyítványoddal!

2023 június 14 1 perc olvasás

A GLS-sel most féláron szállítunk
A GLS-sel most féláron szállítunk

2021 május 04 1 perc olvasás

Minél többet teszel a kosaradba, annál nagyobb kedvezményt adunk ajándékba!
Minél többet teszel a kosaradba, annál nagyobb kedvezményt adunk ajándékba!

2020 november 02 1 perc olvasás