3 izgalmas aktivitás és az idei TOP5 játék húsvétra!

2019 április 18 3 perc olvasás

3 izgalmas aktivitás és az idei TOP5 játék húsvétra!

Mindjárt itt a húsvét, ideje kitalálnunk, hogyan bírjuk gyerekeinket aktivitásra a szünet alatt, és kíméljük meg őket a túl sok képernyőidőtől. A válasz természetesen megint csak a játék lehet, ezért mutatunk néhány szórakoztató nyuszis tevékenységet, amelyektől biztosan emlékezetessé válik az ünnep.
 
A húsvét persze arra is alkalmas, hogy a gyerekek különböző tudományos kísérleteket végezzenek. Olvasd el erről szóló blogbejegyzésünket: Húsvét a tudomány jegyében: 4 STEM húsvéti aktivitás!
 

 
És most lássuk a medvét, bocsánat a nyuszit!
 
Tojáshenger
Tudod mi az a tojáshenger? Nem, nem egy ropogós előétel egy kínai étteremben. A tojáshenger egy húsvéti hagyomány, amely kultúrától és családok szerint változik. Most nézzünk egy skót változatot: egyszerűen főzzünk meg egy csomó tojást, dekoráljuk, csomagoljuk össze őket, majd vigyük el egy parkba őket, ahol van egy kisebb domb, például a Városligetbe vagy a Normafához. A domb tetején a játékosok elengedik a tojásokat, és az győz, akinek a tojása a legtávolabbi pontig gurul.
 
Aktív tojásvadászat
A tojásvadászatnak számtalan verziója létezik. A sima és klasszikus tojáskeresés is nagyon izgalmas szerintem, hát még ha megspékeljük valami jó ötlettel. Például töltsünk meg pár műanyag tojást (kreatív hobbiáruházakban kapható) LED-gyertyákkal, és adjunk még hozzá pár apró csokit, cukorkát. Várjuk meg az estét, és indulhat is a különleges hangulatú tojásvadászat! Ha pedig túl könnyű rátalálni a világító tojásokra, vegyünk néhány csillogó tojást, vagy fessük be őket csillámporral, és adjunk a gyerekek kezébe egy zseblámpát. Készítsünk egy aranytojást is, ami több ajándékot tartalmaz, mint a többi: az lesz a győztes, aki rátalál az aranytojást tojó tyúk tojására.

 
Nyuszi hopp!
Rendezzünk táncpartit. Tegyük be a kedvenc számunkat, és mindenki mutassa meg a legjobb mozdulatait. Kitalálhatunk koreográfiát egy nyuszitáncra is, ez kellően le fogja fárasztani a gyerekeket. A tojásvadászat történhet ám nyusziugrálással is. Töltsük meg a tojásokat vicces feladatokat tartalmazó cetlikkel: „vágj vicces arcot”, „ugrálj úgy, mint egy nyuszi”, „járd el a kacsatáncot”, „mondj el egy viccet” – kisebb gyerekeknek remek szórakozás.
 
 
Top5 játék Húsvétra 2019-ben!
  • Mighty Beanz:Versenyezz az új, őrült Mighty Beanzbabfigurákkal, gyűjtsd össze mind a 140-et! A Mighty Beanz szédült arcai visszatértek, és kattantabbak, mint valaha! A 2019-es szériában megtalálhatod kedvenc babjaid legújabb kiadását, ráadásul összemérhetitek tudásukat a legcsúcsabb Mighty Beanz versenypályán. Gördülj velük versenyhangulatba! Vigyázz, a játék nem babra megy. Vagy mégis?
A csirkefogók ezúttal is mindent megtesznek, hogy fejre állítsák a világot, sőt, ennek érdekében ők maguk gurulnak eszement tempóban. Ismerkedj meg az elképesztő Mighty Beanz csapat minden tagjával, és gyűjtsd össze a saját bab-bagázsodat! Csapjatok össze a pályán, és mutasd meg az ellenfeleidnek, hogy nekik itt nem terem babér! Ha pedig szeretnéd látni, hogyan működik a tetkó, olvasd el ezt a bejegyzést is!  Kipróbáltuk: A csillámtetkó kortalan!
  • Sylvanian Families: Ő is egy klasszikus kedvenc, amivel nem lehet félrenyúlni. A Sylvanian Familieskiváló ajándékötlet gyerekeknek, ha szeretik a babázást, szerepjátékokat. A történetek elmesélése fejleszti a kreativitást, képzelőerőt, szociális és beszédkészséget. Ráadásul lefoglalja a gyermeket több órára, így a szülők békében főzőcskézhetnek a konyhában, vagy akár olvashatnak. A kis gyerkőcöknek pedig nemcsak unaloműző és fejlesztő hatású, de külön élmény egy ilyen tündéri játék.
Tudj meg róluk többet blogunkból: Szívből ajánlom: Sylvanian Families
  • Gelli baff: A gyerekek imádnak fürdés közben játszani! Rengeteg fürdőjáték létezik már, de ilyen kreatív játék, mint a Gelli Baff talán még nem is született! Eddig a habbal tudtak gyurmázni a srácok, most viszont egy teljesen új anyaggá változtathatod gyermeked fürdővizét! A gyerekek sokkal szívesebben szaladnak este fürdeni, ha slime, zselé, vagy pattogó fürdővíz várja őket a kádban!
Ha kíváncsi vagy még több ötletre, hogyan változtasd az esti fürdést szórakoztatóvá, akkor olvasd el erről szóló blogunkat!
  • Squeezamals:A Squeezamalsminden egyes plüssfigurája finom gyümölcsillatot áraszt, speciális memóriahabjuknak köszönhetően visszanyerik eredeti formájukat, ha összenyomjuk őket, és többféle méretben kaphatóak. És ami még nagyon jó bennük, hogy csökkentik a stressz! Ha kíváncsi vagy, hogyan, olvasd el a blogbejegyzésünket!
 
 

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás