10 tipp egy igazán emlékezetes gyereknaphoz

2018 május 22 4 perc olvasás

10 tipp egy igazán emlékezetes gyereknaphoz

Mindig a gyermek az első, de gyereknapkor különösen az! Ezért nem mindegy, hogyan ünnepeljük meg a gyereknapot. Ha igazán emlékezetessé szeretnénk tenni ezt a napot, olyanná, amire még felnőttkorában is szívesen emlékezik vissza, merítsetek ötleteket a bejegyzésünkből.

Tavaly már írtunk arról, hogy a gyereknap megünnepléséhez akár más országok, kultúrák példájából is meríthetünk ötleteket. A japánok például a gyereknapot minden év ötödik hónapjának ötödik napján tartják, és a családok papírból készült, színpompás pontyokat röptetnek ez alkalomból. Mexikóban az iskolák hatalmas buli hellyé változnak át, Thaiföldön mindenhova (még a királyi légierőbe is) szabad belépést kapnak, Törökországban pedig egy egész napig irányíthatják az országot a gyerekek.

 

A Játéksziget TOP 10 ajánlata gyereknapra

#1. Pikmipops  A kis, nyalókának álcázott Pikmi szőrmókok nagyon szeretnek meglepetést okozni és a legváratlanabb helyekről előbukkanni.
#2. Gelli Baff A Gelli Baff fürdőporokkal a fürdés garantáltan csupa móka lesz
#3. Glitza  Próbáld ki a Glitza lenyűgöző csillámtetkóját, és válogass az őrületes minták közül!
#4. Bopo  Bo-Po egy egyedülálló, vízbázisú körömlakk, amely nem tartalmaz semmilyen mérgező anyagot. Használata egyszerű, ráadásul pillanatok alatt megszárad!
#5. Engino  A forradalmian új Engino építőelemekkel gyorsan és könnyen alkothatsz meg egyszerűbb vagy akár komplexebb formákat, építményeket. Az egyes elemeket számtalan módon egymáshoz illesztheted, sőt némelyiket akár meg is növelheted.
#6. Geomag  A biztonságos és szupererős mágnesek sok-sok órányi játékkal, tervezéssel, építéssel várnak mindenkit! Építs kedved szerint, használd a fantáziád, hisz a lehetőségek száma végtelen!
#7. Tangle  Unatkozol? Ideges vagy? Vagy csak úgy babrálnál valamit? Akkor vedd kézbe a Tangle-t és tekerd, formázd, gyűrd össze kedvedre!
#8. Hamsters  Üdvözlünk Hörcsögfalván, ahol tündéri kis hörcsögök élnek. Ezek az édes kisállatok folyamatos mozgásban vannak, miközben szórakoztató hörcsöghangokat hallatnak. Szerezd be a különböző kiegészítő szetteket és építsd meg saját hörcsög birodalmad!
#9. Mindentudorka

 A MindenTuDorka oktató játékai segítségével újabb és újabb érdekességeket tanulhattok kedvenc témaköreitekről.

#10. Cukikocsik  Újra itt vannak a Cukikocsik, kedvenc Shopkins kosárlakóid kis autói, akikkel mindig vidáman telik az utazás.

 

Ha az idei gyereknap megünneplésére még nincs ötletetek, de szeretnétek, ha ez az alkalom igazán emlékezetessé válna, olvassátok el a tippjeinket!

#1. Vegyetek részt egy gyereknapi rendezvényen

Cirkusz, állatkert, koncert? –Ezen az oldalonrengeteg vidéki és budapesti gyereknapi programajánlót olvashattok. A Játékszigetnél viszont mindennap gyereknap van! Rendelj a Játéksziget Webáruházból és pörgesd meg a szerencsekerekünket. Miután leadtad a rendelésedet lehetőséged nyílik egyet pörgetni nálunk, ehhez csak néhány adatot kell megadnod. Ám nemcsak a rendelésnél pörgethettek, a boltjainkban is kipróbálhatjátok a szerencséteket a szerencsekeréken. És ha mindez nem lenne elég, május 26-án 15 órától az Árkád Játéksziget üzletében Youtuber közönségtalálkozón vehettek résztBalukával és Dani Channel-el, és közösen kipróbálhatjátok a Ben10 játékokat!

#2. Meglepi piknik

Egy közeli parkban vagy erdőben megejtett piknik hatalmas meglepetés lehet a gyerekeknek, különösen akkor, ha a kedvenc elemózsiájukat rejtetted a kosárba. Ha pedig nem ettük túl magunkat, frizbizzünk, labdázzunk, élvezzük a májusi időt. Nézd meg szabadtéri játékkínálatunkat, és ha szabadtéri játékötletekre vagy kíváncsi, olvasd el, hogyan játszanak a gyerekek a világ különféle, egzotikus tájain.

#3. Diszkó

A gyerekek alig várják, hogy elég nagyok legyenek a diszkóhoz, ezért biztosan feldobja őket, ha mi magunk rendezünk nekik egyet otthon. Dekoráld ki a nagyszobát, válogasd ki a kedvenc zeneszámait!

#4. Süssetek valamit közösen!

A gyerekekkel való közös sütés-főzés nemcsak abban támogatja őket, hogy egészségesebb életet éljenek majd felnőttkorukban, de a készségeiket, intelligenciájukat és gondolkodásmódjukat is fejleszti. Azok a gyerekek, akik részt vesznek az otthoni főzésben, nagyobb önbizalommal, valamint nagyobb megértéssel fordulnak a világ felé. Hogy miben támogathatja őket még egy jó kis sütés-főzés, azt ebből a cikkünkből megtudhatod:

Együtt főzés, okosabb gyerek?

#5. Tegyetek úgy, mintha áramszünet lenne

A gyerekek imádnak jólesően borzongani, persze kizárólag akkor, ha ezt biztonságban tehetik meg úgy, hogy tudják, az egész csak fantázia. Oltsd le a villanyt, és gyújts gyertyákat, játssz kincskeresőset a sötétben, vagy meséljetek egymásnak szellemes sztorikat.

#6. Pancsoljatok

Itt a jó idő, menjetek el strandra, vagy fújjátok fel otthon a gumimedencét. Az a jó, hogy míg a tűzzel nem jó játszani, a vízzel fantasztikus élmény lehet. Itt van például a Gelli Baff fürdőzselé, amit a fürdővízbe kell rakni, és nyálkás zselévé vagy pattogó fürdőporrá válik. Ha strandra vagy tóhoz, folyóhoz mentek, mindenképpen olvassátok el cikkünket a vízbiztonságról!

Nyár, víz, biztonság: Kerüljük el a gyermekbaleseteket!

#7. Ossz meg vele egy vicces játékot a te gyerekkorodból

Milyen játékokkal játszottál? Milyen könyveket olvastál? Mik voltak a slágerfilmek a te gyerekkorodban? Mutasd meg mindezt, avasd be őket a saját gyerekkorod rejtett világába!

Hidd el, több közös van bennetek, mint hinnéd. Neked is voltak gyűjthető játékaidat a 80-as, 90-es években? Nosztalgiázz velünk, és olvasd el cikkünket a 90-es évek legjobb gyűjthető játékairól.

#8. Készíts fotókat a gyerekedről

Remek hagyománnyá válhat, ha minden egyes gyereknap alkalmából készítesz pár fotót a gyerekekről, majd minden évben előveszed ezeket, és megnézed, mennyit változtak egy év alatt!

#9. Írj neki egy levelet arról, miért fontos neked

Persze tudjuk, hogy gyakran mondod neki, de olyan jó érzés levelet kapni, amiben leírva is meg vannak fogalmazva az érzéseink. Neked is egy nagyon jó hála-gyakorlat ez, és a gyermeked is rendkívül boldog lesz kifejezett szeretetedtől.

#10. Hadd legyen ma ő a főszereplő

Ha mindig is királylány vagy király szeretett volna lenni, teljesítsd a kívánságát ezen a napon. Koronázd meg, és bánj úgy vele, mint egy királlyal. Persze nem minden kisgyerek szeretne nemesi rangot, sokan inkább szuperhősökké válnának a legszívesebben. Ha így van, vegyél vagy varrj neki jelmezt, és kezeld szuperhőshöz méltó módon!


Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás