„Mindig ellenőrizd a nadrágzsebeket, mielőtt kimosnád” - 16 dolog, amit csak a fiús szülők érthetnek meg

2019 május 29 3 perc olvasás

„Mindig ellenőrizd a nadrágzsebeket, mielőtt kimosnád” - 16 dolog, amit csak a fiús szülők érthetnek meg

Minden gyerek egyedülálló és különleges, de vannak olyan örök igazságok, melyeket csak az tapasztalhat, aki fiút nevel. A Parents.com fiús szülőket kérdezett arról, milyen fiút nevelni. 
 
#1. „Négy fiam van. Durvák, kemények, játszanak a sárban, tönkreteszik a ruháikat. Azt hiszik, a nyilvános büfi és puki teljesen rendben van, és vacsoránál rendjén való ezekről meg bogarakról, kígyókról beszélgetni. Mindez nem gond: hagyni kell őket fiúknak lenni. Ráadásul olyan kis ideig maradnak gyerekek.”
 
#2. „Fiút nevelni gyakorlatilag egyet jelent a Legóval. Folyton darabkákba lépsz mezítláb, vagy hihetetlen helyeken találod meg őket. A kisebbeket megpróbálod megmenteni attól, hogy megegyék, és csodálkozol, mekkora örömmel építenek belőle bármit.” 

Fiús játékok négy kisfiú fűben gitárral focimezben

 
Kétségtelen, hogy a fiúk imádják az építőjátékokat. De mitől olyan különleges közülük is az Engino? Olvasd el blogcikkünket! 
 
#3. „Megtanulod a különbséget a különféle járművek, autók között, és még élvezni is fogod.”
 
#4. „A fiúk korán megtanulnak nyugodtan cselekedni, ha belül valójában félnek vagy idegesek. Nem tudom, honnan jön ez a képesség nekik, de nagyon meglepő, amikor felfedezed.”
 
#5. „Egy 5 éves fiú anyukájaként ezt mondhatom: azt hiszi, hogy a világ velem kezdődik és ér véget. A fiúk óriási büszkeséggel tekintenek az anyukájukra. A fiúk barátságai olyan fontosak, , mindkettőre nagyon vigyáznak.”
 
#6. „Anyukaként a nap minden órájában szuperhősöset kell játszanom, ami magába foglalja a rúgásokat és az ugrásokat (a kanapéról vagy egyéb bútorokról).”
 
#7. „Van olyan, amit csak a fiús szülők értenek? Hát igen, a teljes káoszt, az állandó zajt és a folyamatos mozgást. Plusz van egy különleges tulajdonságuk is: egyik pillanatban legszívesebben rájuk üvöltenél, a következőben meg már össze-vissza puszilgatnád őket.”
 
#8. „3 és 4 éves fiúk anyjaként gyakori kifejezéseim: „ne üsd”, „ne ugrálj a kanapén”, „nem, nem fojtogatjuk a testvéredet”. Mégis ők tudnak a legjobban hozzád bújni, mikor végre kifáradtak.”
 
 
Ti mit gondoltok: a lányos-fiús megkülönböztetés tényleg létező probléma, vagy igenis szükség van kifejezetten a nemek szerint gyártott játékokra? Olvassátok el erről szóló blogunkat is: Viszlát kék és rózsaszín  Nincs többé lányos és fiús játék?
 
#9. „Valamilyen oknál fogva a fiam egy igazi úriember, aki minden lányt megvéd. Láttam, amint megvédi az osztálytársait, kinyitja az ajtót a lányok előtt. A lányom elvárja, hogy érte is tegye meg ezeket. A fiúk védelmezők, és ezt szerintem csak egy fiús anya láthatja.”
 
#10. „Csak a fiús szülők tudják, hogy bármilyen tárggyal lehet lövöldözni, bármilyen helyen.”
 

 
#11. „Három fiú anyja vagyok, és egy dolog, amit megtanultam: ha eltört, próbáld megjavítani.”
 
#12. „Mindig ellenőrizd a nadrágzsebeket, mielőtt kimosnád.”
 
#13. „Két fiú anyjaként azt látom, hogy az anya-fiú közötti mély kapcsolat kétségtelen. Míg az apa a szuperhősük, minden napnak anyával kell kezdődnie és végződnie.”
 
A fiúk imádják a különféle bogarakat, csúszó-mászókat. Az olyan interaktív játékok, mint például a , egyrészt kielégítik a legfiatalabb generáció technológia iránt való igényeit, másrészt viszont meghagyják őket gyereknek lenni, hiszen attól még, hogy többet tudnak egy hagyományos gyerekjátéknál, megőrzik mindazt, ami a klasszikus játékokban jó. Olvasd el bejegyzésünket a kígyókat, pókokat, T-rexeket imitáló Robo Alive játékokról: 5 készség, amit a Robo Alive Interaktív játékai taníthatnak a gyerekeknek
 
 
#14. „Az emberek úgy gondolják, hogy a fiúk tele vannak energiával, zajt csapnak, és mindig csinálnak valamit. Miközben ez mind igaz, sok lányos anya nem tudja, mennyire érzékenyek és szeretőek. Ezek a fiúk holnap férfiakká válnak, és fontos, hogy megmaradjanak ilyen érzékenynek és figyelmesnek, mert erre nagy szüksége van a világnak.”
 
#15. „A nadrágjaik misztikus módon eltűnnek. De most komolyan, hova mennek?”
 
#16. „Mindig piszkosak lesznek, és olyan dolgokat csinálnak, amelyektől ki akarod tépni a hajadat. Aztán este melléd kucorodnak, fogják a kezed, és csak annyit mondanak, milyen szép vagy. Ilyen módon igazolják, hogy az összes bizonytalanságod felesleges, és jól csinálod ezt az anyaság dolgot.”  


 

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás