Vásárolj legalább 5000 forint felett és válassz ajándékaink közül!

Villámválasz - a tökéletes családi társasjáték

Villámválasz - a tökéletes családi társasjáték

Ismered a Villámválasz társasjátékot? Évek óta nagyon népszerű ez a szórakoztató, pörgős, ugyanakkor remek fejlesztő társasjáték, most azonban megújult a külseje és teljesen új témakörök kerültek a kártyákra!
Igazi családi társasjáték, ami a felnőttek agyát is rendesen megmozgatja ám, nemcsak a gyerekekét!

Milyen egy jó családi társasjáték?

Megvan az az érzés, amikor már előre fogod a fejed, mert a héten éppen a tizedik Fekete Péter kártyapartiba fogtok bele? Ne aggódj, ahogy nőnek a gyerekek, úgy lesznek egyre izgalmasabbak a társasjátékok is, sőt, lesz olyan is, amiért Te nyaggatod majd a gyerekeket, hogy vegyétek már elő!
Na a Villámválasz pont egy ilyen társas például! Hiszen mit is vársz el egy társastól? Legyen izgalmas, pörgős, vicces, legyen benne kihívás felnőttként is és lehetőleg tanuljanak is belőle a gyerekek a szórakozás mellett.
Az is fontos egy családi társasjáték esetében, hogy a szabályokat rugalmasan lehessen alakítani, így a kicsik és a nagyok is tudnak vele akár egyszerre is játszani. Ha egy játék ilyen, akkor az az egész család számára igazi örömjátékot jelent!

A Villámjáték játékszabálya nagyon egyszerű a kisebbeknek is

Leegyszerűsítve a Villámválasz lényege annyi, hogy különböző témakörökben kell szavakat mondani újabb és újabb kezdőbetűkkel. Erre minden játékosnak 10 másodperc áll rendelkezésére, utána gyorsan újra kell indítani a játéktábla közepén a stoppert és már jöhet is a következő játékos.
Pl. Mondj egy ismert magyar történelmi személyt! - így szól a témakör és jöhetnek sorban a nevek. Ha az első játékos például Rákóczi Ferenc nevét mondja, gyorsan lehajtja az R betűt, lenyomja a stoppert és jön a következő játékos. De nincs idő a pihenésre, figyelni kell, mert hamar visszaérhet hozzá a kör!
Egy kör addig tart, amíg el nem fogynak a betűk vagy ki nem esik mindenki a játékból, olyankor pedig új témakört kell húzni és minden kezdődik elölről.
Könnyűnek tűnik? Hidd el, 10 másodperc nem is olyan hosszú idő ám, főleg, ha hangosan ketyeg közben az óra!

Megújult a Villámjáték!

Az előző Villámjátékhoz képest a szabályok természetesen nem változtak, inkább a forma és a tartalom rejteget meglepetéseket. A korábbi piros szín helyett ezúttal kék színű a játéktábla, azonban ennél is fontosabb, hogy új kártyák, vagyis új témakörök vannak a játékban!
Új témakörökkel egyébként bátran lehet bővíteni a játékot akár otthon is, sőt, érdemes is erre biztatni a gyerekeket, hogy egy kicsit így is megmozgassák a fantáziájukat!