Novemberben vásárolj legalább 9 990 Ft értékben és csomagodat ingyen szállítjuk az ország összes PostaPontjára!

Programtippek az őszi szünetre

2021 október 21 3 perc olvasás

őszi szünet programok

Mintha csak most lett volna vége a nyárnak, de már itt is van az őszi szünet, úgyhogy lehet ötletelni, hogy hogyan töltsük el az időt a gyerekekkel egy héten keresztül. Ráadásul meglehetősen hideg napok várnak ránk, szóval érdemes többféle kinti és benti programötlettel is készülni, hogy minden eshetőségre legyen valami a tarsolyunkban.

Szabadtéri programok tömeg nélkül

Sokan ódzkodnak mostanában az olyan programoktól, ahol sok ember fordul meg egyszerre, ezért igyekeztünk csupa olyan budapesti és főváros környéki programot választani nektek, ahol kültéren lehettek vagy nagyobb területen oszlik el a sok ember.

Tökéletes választás például ellátogatni a Szentendrei Skanzenbe az őszi szünetben, ahol a hét minden napján izgalmas programok várják a gyerekeket, de még tábort is tartanak ezen a héten. Lesz például többször is bringatúra a Skanzen területén, az Állati küldetés program keretén belül pedig bábelőadások és bemutatók lesznek, na és persze nem maradnak el a hagyományőrző kézműves programok sem!
De ha jól felöltöztök, el lehet menni egyik nap akár állatkertbe vagy a Budakeszi Vadasparkba is! El ne felejtsétek meglátogatni Bendegúzt, a vörös pandát, ha a budapesti állatkertben jártok, ugyanis most egy éven át mi vagyunk a nevelőszülei!
őszi programok gyerekekkel
Ha pedig szeretnek sétálni és útközben nézelődni a gyerekeid, szuper izgalmas tematikus városnéző sétákból is lehet választani, vannak kifejezetten gyerekeknek szóló séták is. Érdemes azonban a többit is megnézni, mert ezek között is jó pár olyan van, ami a gyerekeknek éppen olyan izgalmas, mint a felnőtteknek, így remek családi délutánt lehet csapni!
Ide kattintva például többféle tematikus családi kalandsétából tudtok választani!

Jöhetnek a nagy társasjáték partik!

Biztosan nálatok is több olyan társasjáték, puzzle és kézműves játék van, ami a hétköznapokon nem szokott előkerülni, mert hosszas előkészületet igényel vagy túl sokáig tart vele a játék. Na most aztán elő lehet venni ezeket, hiszen végre nem kell sehova se rohanni!

Ismeritek például a Szellemkastély társasjátékot? Úgyis itt a Halloween, ennél jobb alkalom nincs is a kipróbálásához! Ha ismerősen cseng a játék neve, az nem véletlen, ez ugyanis a kilencvenes évek népszerű társasa, ami sokak örömére végre visszatért, ráadásul megújulva!
A szuper izgalmas, igazi kastélyt idéző 3D-s játéktér összerakása ugyan kicsit időigényes, azonban a felépült kastély mindenért kárpótol majd titeket. A Szellemkastély telis-tele van mechanikusan működésbe lépő csapdákkal, így nem könnyű mozogni az épületben, ráadásul ha a toronyban élő szellem elindítja a fémgolyót odafentről, sosem tudhatjuk milyen nehézséget gördít elénk. Talán működésbe hozza a baltát? Esetleg kilöki a festményt a helyéről, ami aztán fellök minket? Egy biztos, soha nem tudhatjuk, hogy ahova lépünk, az biztonságos lesz -e vagy sem!
Szellemkastély társasjáték
Bekuckózós őszi tippek

Hideg ide vagy oda, megvan annak is a hangulata, amikor egy kiadós séta vagy játszóterezés után bekuporodunk egy takaró alá és jöhet a diafilmezés vagy egy jó kis puzzle kirakása!

Főleg a kisebbek számára előnyös a diavetítés, hiszen nekik még különösen sok képi ingerre van szükségük egy mese megértéséhez. Az pedig a hab a tortán, hogy mindeközben a mesét a szülő hangján hallhatják!
Na persze ehhez azért fel kell előre szerelkezni, de a Játékszigetben például egy helyen tudsz diavetítőt és filmeket is vásárolni. A régi klasszikusok mellett Bartos Erika műveit is megtalálod a kínálatunkban, de van például Rumini diafilmünk is, így igazán színes felhozatallal tudod indítani a vetítést.
Egy-egy diafilm ára egyébként olcsóbb, mint amibe egy gyerekkönyv kerül, úgyhogy érdemes befektetni néhány filmbe és időnként diavetítéssel feldobni a mesélést. Meglátod, mennyire élvezik majd a gyerekek, hogy a diavetítésre rá kell készülni, be kell sötétíteni stb., egészen más program, mint amikor könyvet olvastok.

Diafilmezés után pedig lehet még kirakózni is egyet, végre lehet akár napokon át csinálni egy-egy komolyabb puzzlet! A Clementoni puzzle újdonságai között elképesztően gyönyörű kirakókat találtok, akár még a felnőttek is választhatnak onnan, ha esetleg jól jönne egy kis levezetés a nap végén a gyerekek egész napos szórakoztatása után. A letisztult színekben pompázó ColorBoom kirakók például garantáltan megnyugtatják az idegeket, bár azért bele fog telni pár napba az elképesztő árnyalatokat felvonultató 1000 darabka összeállítása…!

Sok-sok vidám pillanatot kívánunk az őszi szünetre, élvezzétek ki ezeket a napokat, mielőtt beköszönt a tél!

Blog témájú írások

Társasjáték karácsonyra
Társasjáték karácsonyra? Mutatjuk a tippjeinket!

2021 november 26 3 perc olvasás

Cry Babies játékok
A Cry Babies babák tényleg tudnak sírni?

2021 november 24 2 perc olvasás

Adventi naptár élményekből
Mi kerüljön az adventi naptárba csoki helyett?

2021 november 22 3 perc olvasás