Nagy húsvéti tojásvadászat - 6 tipp egy játékos húsvéthoz

2018 március 29 2 perc olvasás

Nagy húsvéti tojásvadászat - 6 tipp egy játékos húsvéthoz

ászhattam tojásra, mivel nem éltünk kertes házban. Amikor viszont az ünnepek alatt jobb idő volt, kimentünk az egész családdal nagymamám telkére, Leányfalura, és a felnőttek elrejtették nekünk a tojásokat, apróbb húsvéti meglepetéseket a kertben. Egyszer nagypapám egy nyuszival is meglepett, aminek egész húsvétkor a következő dalocskát énekelgettem:

„Kis nyuszikám, ne félj tőlem, nincs puskám.

Van ám nekem egyebem, friss káposzta levelem”

A nyuszit aztán sajnos nem hoztuk fel a fővárosba, hanem ott hagytuk egy nyuszi tenyésztő szomszédnál; állítólag nagyon menő bak nyúl vált belőle később. (Legalábbis ezzel nyugtattak, mert nagyon féltem, hogy esetleg mégis pörkölt válik belőle.)

A tojáskeresés élményében nemcsak azok részesülhetnek, akik kertes házban nőnek fel. Kis energia-befektetéssel az otthonunk is átváltozhat tojás-vadászati területté, vagy akár erdőben, kirándulás alkalmával is kereshetünk tojást. Összegyűjtöttem nektek a legötletesebb tojásvadászós ötleteket, amelyekkel új színt vihettek húsvéti hagyományaitokba:

#1. Konfettis tojás játék

Ha nem bánod a rendetlenséget, akkor változzon át a húsvéti tojás cascarónná, vagyis egy olyan kifújt tojássá, amely tele van konfettivel. Az elkészítése igen egyszerű: fújjuk ki a tojást, vágjuk ketté, töltsük meg konfettivel, majd ragasztó segítségével illesszük össze a héjakat, és egy színes szalvétával fedjük le, hogy ne látszódjon a turpisság. Azt mondják, ha eltörsz egy cascarónt a fejeden, akkor szerencséd lesz – de azért csak óvatosan!

Forrás

#2. Tojásvadászat sötétben

Igen, lehetséges, már amennyiben világító tojásokat rejtünk el. Töltsünk meg pár műanyag tojást (kreatív hobbiáruházakban kapható) LED-gyertyákkal, és adjunk még hozzá pár apró csokit, cukorkát. Várjuk meg az estét, és indulhat is a különleges hangulatú tojásvadászat!

#3. Zseblámpás tojáskeresés

Túl könnyű rálelni a világító tojásokra? Vegyünk néhány csillogó tojást, vagy fessük be őket csillámporral, és adjunk a gyerekek kezébe egy zseblámpát. Készítsünk egy aranytojást is, ami több ajándékot tartalmaz, mint a többi: az lesz a győztes, aki rátalál az aranytojást tojó tyúk tojására.

Forrás

HA CSILLOGÓ TOJÁST SZERETNÉL, NÉZD MEG, HOGYAN KÉSZÜL A JÁTÉKSZIGET CSILLÁMTETKÓS TOJÁSA

#4. Színkódolt tojáshajsza

Több gyerek is vendégeskedik hétvégén a háznál? Ha igazságosak akarunk lenni, és mindenkinek egyenlő mennyiségű zsákmányt szeretnénk biztosítani, akkor minden egyes gyereknek adjunk egy színt, egy ahhoz passzoló kosárral és vödörrel. A feladat egyszerű: az adott színben lévő tojásokat kell megkeresniük. Így elkerülhetjük a könnyeket és a féltékenykedést.

#5. GPS-es tojáskeresés

Rajzoljunk le otthonunkat egy térképen, és X-szel jelöljük, hova rejtettük el a tojásokat. Elrugaszkodhatunk a valóságtól úgy, hogy a tárgyakat, bútorokat felcímkézzük különleges helynevekkel, pl. lehet a kanapé „kalóz sziget”, a szekrény pedig „tündér hegy” – így a gyerekeknek nehezebb, de egyben izgalmasabb is lesz eltájékozódni a kincses szigetté váló lakásunkban.

Forrás

#6. Pénzes tojás

Nem vagy elragadtatva a húsvéti csoki majszolástól? Töltsd meg a tojásokat Monopoly pénzzel vagy különféle beváltható jegyekkel, amelyekért cserébe egy kisebb ajándékot kaphatnak. Egyébként a középkorban a tojás annyira értékes volt, hogy a húsvéti időszakban fizetőeszközként is használták a nagyobb adók és tartozások fejében.

#7. Vicces tojás

Töltsük meg a tojásokat vicces feladatokat tartalmazó cetlikkel: „vágj vicces arcot”, „ugrálj úgy, mint egy nyuszi”, „járd el a kacsatáncot”, „mondj el egy viccet” – kisebb gyerekeknek remek szórakozás.

Forrás

A scholastic cikke nyomán

Bánosi Eszter


Blog témájú írások

Barbie baba film
Malibu és Brooklyn, a két szuper menő karaoke Barbie!

2021 december 01 2 perc olvasás

hálózsák óvodásoknak
Happy Nappers - szuper cuki hálózsák, amiben még egy ovis is elfér

2021 november 30 2 perc olvasás

Puha építőkocka
Clemmy - A legjobb ajándék 1 éveseknek

2021 november 30 2 perc olvasás