Miben más a Playmobil, mint a LEGO?

2019 július 12 2 perc olvasás

Playmobil-játékok

Te tudod, hogy mi a különbség a Playmobil és a LEGO között? Talán nem is gondolnád, de sokan mindkettőt Legonak hívják, pedig két különböző cég gyártja a márkákat. A te gyereked melyikkel játszik szívesebben? És te melyiket veszed meg inkább neki? Olvass tovább és megtudod, hogy miben is különbözik leginkább ez a két játék!

Playmobil és LEGO különbségek


Sokan összemossák a LEGO-t és a Playmobilt, pedig az egyiket egy dán, a másikat egy német cég készíti. A Playmobil története ugyan nem annyira messzire nyúlik vissza, mint a LEGO sztorija, mégis évente több mint 100 millió figurát gyártanak le ők is! 1975-ben született meg az első Playmobil figura és ezek az alig 8 centis mosolygós figurák igen hamar meg is hódították a világot!
A Playmobilt soha nem az hajtotta, hogy a legtrendibb mesék és mozifilmek figuráit gyártsák, az ő játékaikat mindig is inkább az időtlenség jellemezte! Azt szeretnék, ha a szülők hasonló játékokat látnának a gyerekeik kezében, mint amivel egykoron ők is játszottak. Hiszen egy Playmobil farm, egy Playmobil tűzoltó vagy egy lovarda nem igazán megy ki a divatból, ugyanúgy szeretnek játszani ezekkel a készletekkel a kicsik, mint évtizedekkel ezelőtt a szüleik!

Szerepjátékok Playmobil figurákkal


A Playmobil játékok kidolgozása nagyon részletgazdag, számos apró kiegészítő tartozik a készletekhez, így tökéletesen visszatükrözik a világot a gyerekek nagy örömére! Ennek köszönhetően a gyerekek órákon át el tudnak lenni egy-egy készlettel, hiszen az apró részletek miatt rengeteg történetet tudnak kitalálni a szereplőkkel. A Playmobil figurák és a kiegészítők pont megfelelő méretűek a játékokhoz, könnyebb kézbe venni, mint a LEGO kisebb darabjait, így sok gyerek jobban is élvezi a játékot a Playmobillal, mint a LEGO-val.

Szerepjáték-playmobillal


Kinek milyen Playmobil játék ajánlott?


A Playmobil készletek többsége 4 éves kornál idősebbeknek szól a lenyelhető kis részek miatt, a kisebbeknek pedig elsősorban a különálló figurák javasoltak. Később azonban már bátran választható többféle autó, a lovasudvar, az állatgondozó vagy bármelyik nagyobb készlet! Ezeket a készleteket kifejezetten úgy állították össze, hogy akár a 10 évesek is el tudnak játszani vele, szóval remek közös ajándék lehet testvéreknek is!

Létezik egyébként egy külön Playmobil sorozat a másfél év feletti gyerekeknekis, ezek különleges sárga dobozban is vannak, így könnyű megtalálni a kínálatban. Ezekben a szettekben természetesen sokkal kevesebb játékelem van, némelyik csak egy kis járműből és a vezetőjéből áll, így teljesen biztonságos a kicsik számára is.

Az olyan összetettebb Playmobil készletekkel, mint amilyen például a vagány Porsche 911, talán érdemes azonban megvárni az iskoláskort, hogy valóban jól ki tudják használni a gyerekek a hozzátartozó kiegészítőket. Mondjuk az apukák biztosan örömmel segítenek a Porsche összerakásában! Csak annyit mondunk, hogy világítanak a lámpái, levehető a teteje, pótkerekek és egyéb kiegészítők is tartoznak hozzá!


Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás