Könnyen elkészíthető, „last minute” jelmez ötletek

2021 február 01 2 perc olvasás

Saját készítésű jelmezek

Ha nem szeretnél kész jelmezt vásárolni, mert nem találsz megfelelőt vagy esetleg szívesebben készíted el otthon Te magad, akkor érdemes gondolatébresztőként körbenézni a neten, ugyanis rengeteg ötletből lehet válogatni!
Mi is mutatunk most nektek néhány olyan farsangi jelmez ötletet, amelyet kifejezetten könnyen el tudtok készíteni otthon, még akkor is, ha időszűkében vagytok vagy esetleg kevésbé vagytok rutinosak az ilyesmiben!

Pattogatott kukorica jelmez

Ha a gyereked minden vágya, hogy popcorn legyen a farsangon, akkor nem lesz nehéz dolgod, hiszen csak egy jó nagy adag pattogatott kukoricára, valamint tűre és cérnára lesz szükséged, az eredmény pedig igazán látványos lesz!
Fűzd fel a kukoricákat tetszőleges hosszúságú cérnára, amivel aztán majd feldíszíted a gyerek ruháját. A kukoricaszemek felfűzésébe érdemes bevonni a gyerekeket is, mert remekül fejleszti a finommotorikus készségüket és így ők is ki tudják venni a részüket a farsangi jelmez elkészítéséből. Ha megvannak a „kukoricaláncok”, már csak rögzíteni kell őket a ruhára. A lányok esetében nagyon látványosan körbe lehet tekerni a szoknyán a felfűzött kukoricát, a nadrágokat azonban inkább hosszában érdemes feldíszíteni vele. Természetesen a fejdíszről sem szabad elfeledkezni, hiszen a kis buksikra is kerülhet egy kukoricakoszorú, de a hosszúhajú lányoknak akár bele is lehet fonni a hajába egy-egy kukoricaláncot.
+Extra tipp: A hagyományos mikrósütős popcorn helyett érdemes olyan kukoricát választani, ami nem olyan olajos, ha el szeretnéd kerülni, hogy zsíros foltok maradjanak a kukoricaláncok nyomában.

Saját készítésű Olaf jelmez

Olaf, azaz a Jégvarázs hóembere jelmezével még azok a szülők is megpróbálkozhatnak, akiknek esetleg kevésbé jó kézügyességük. Egy fehér harisnyán vagy leggingsen, egy fehér pólón és egy fehér sapkán kívül ugyanis alig kell valami Olaf jelmezéhez. Mindössze fekete és fehér, valamint narancssárga filcanyagra (esetleg színes papírra) van szükség hozzá. A feketéből mehetnek a gombok a póló elejére, a szemekhez a sapka elejére fekete és fehér kell, a narancssárgából pedig Olaf répaorra lesz majd, ami szintén mehet a sapkára.
Csak rögzítesz mindent a ruhákra és már készen is vagy!
Olaf jelmez házilag
LEGO jelmez házilag

Szintén meglehetősen könnyen kivitelezhető egy LEGO jelmez, amivel LEGO kockának tudod beöltöztetni a gyereked. Mindössze egy nagyobb kartondobozra lesz szükségetek, valamint műanyag poharakra és egy színspray-re.
A kartondoboz alsó részét vágjátok ki teljesen, hiszen ezen a részen lesz majd a jelmez viselőjének a lába, ahogy a kezeknek és a fejnek is vágjatok ki helyet. A LEGO kocka elejére ragasszátok fel a műanyag poharakat az üres felükkel lefelé egy erősebb ragasztóval. Ügyeljetek rá, hogy próbáljátok megőrizni egy valódi LEGO kocka arányait, így ugyanis megszólalásig hasonlít majd az igazira.
Végül nincs más dolgotok, mint egyenletesen lefújni egyszínűre az egész kockát és ha még van energiád, lehet mellé hasonló technikával készíteni egy fejdíszt is.
LEGO jelmez házilag
Farsangi kiegészítők a házilag készített jelmezekhez

Attól még persze, hogy Te készíted el a jelmezt, kiegészítőt érdemes lehet vásárolni hozzá, ha például a jelmez egy-egy részletét nem lehet másképpen megoldani. Számos farsangi kiegészítőt találsz például a Játéksziget webáruházban és játékboltokban is, melyekkel remekül fel lehet dobni az otthon készített jelmezeket! Egy farsangi jelmez mellé mindig jól jöhet például egy maszk, egy kalap, egy állatmintás harisnya vagy éppen némi arcfesték, hogy még autentikusabb legyen a jelmez!

A cikkben szereplő képek forrása: dixiedelightsonline.com, redbookmag.com

Blog témájú írások

őszi szünet programok
Programtippek az őszi szünetre

2021 október 21 3 perc olvasás

Halloween buli tippek
Halloween a házban!!!

2021 október 21 3 perc olvasás

őszi program tippek
Mit csináljunk ovi és bölcsi után a szürke őszi napokon?

2021 október 21 3 perc olvasás