Hogyan készíts Jégvarázs jelmezt farsangra?

2020 január 22 2 perc olvasás

Elza jelmez házilag

A kérdés az, hogy mennyire vagy lelkes, na és persze az sem mindegy, hogy mennyi időd van összehozni a jelmezt. Mutatunk pár tippet arra az esetre, ha csak kiegészítőket keresel a Jégvarázs jelmezhez és arra is, ha a nulláról készülsz összedobni egy farsangi Jégvarázs szettet!

A Jégvarázs jelmezek idén is tarolnak

A Jégvarázs idén is az egyik legnépszerűbb téma a farsangi jelmezek között, úgyhogy lehet számítani jó néhány Elzára, Annára és Olafra is az ovikban és az iskolákban! Ne feledd, hogy ez már a Jégvarázs-láz második üteme, a film első részének legnagyobb rajongói mostanra már néhány évet öregedtek, úgyhogy könnyen lehet, hogy akad az ismeretségi körödben is egy-egy kinőtt Jégvarázs jelmez!

Elza jelmez házilag? Simán!

Ez a gyönyörű kék Elza ruha például pontos mása annak, amit Elza visel az új filmben. Bár ránézésre nagyon hasonlít az első részben viselt ruhájára, a szemfüles lányok bizony ránézésre kiszúrják, hogy ez nem ugyanaz!
Ha sikerül megcsípned egy ilyesmi színű, selymes anyagot, akkor már félig nyert ügyed van! Szerencsére a jelmez legjellegzetesebb eleme a színe és a hosszú, bő szoknya, ezt pedig még akár varrógép nélkül is elkészítheted, csak szerezz be hozzá egy gumit a derékrészhez.
A felsőrész ugyan trükkösebb, de ha nem a varrás a mindened, akár ezt is megoldhatod egyszerűbben, ha készítesz egy olyan nyakban megköthető hosszabb köpenyt, amilyet Elza is gyakran visel.
A házi Elza jelmezt feldobhatod világoskék vagy fehér tüllel, készíthetsz ezekből alsószoknyát vagy dekorálhatod velük akár a ruhát is. Cipőnek megteszi egy kényelmes, világos színű balerinacipő is, bár a nagyon lelkes kislányok akár valódi jégcipellőt is húzhatnak a ruhához!

Elza jelmez kiegészítő

Elza jelmez kiegészítők

Hogy milyen jellegzetes kiegészítői vannak Elzának? Van koronája, ott van a jellegzetes, hosszú, szőke hajfonata és persze ne feledkezünk meg a különleges csodakesztyűjéről se! A korona vagy a tiara otthon is elkészíthető, akár egy sima hajpánt feltuningolásával is, a másik kettőt pedig talán érdemesebb beszerezni! A játékboltokban copfhoz rögzíthető Elza fonatokat is árulnak, de kapható akár sokfunkciós Elza csodakesztyű is! Nézd csak, ez az Elza kesztyű például tartalmaz egy olyan kilövőt is, amely azt a látszatot kelti, mintha jégcsapokat lőne ki magából a kesztyű!

Olaf jelmez házilag

Olaf jelmezével még azok a szülők is megpróbálkozhatnak, akiknek kevésbé jó kézügyességük. Egy sima fehér harisnya vagy leggings, egy fehér póló és egy fehér baseball sapkán kívül alig kell valami Olaf jelmezéhez. Csak fekete és fehér filcanyagra és egy darabka narancssárga anyagra lesz szükséged. A feketéből mehetnek a „gombok” a póló elejére, a szemekhez a baseball sapka elejére fekete és fehér kell, a narancssárgából pedig Olaf répaorra lesz. Ne feledkezz meg Olaf fogairól sem!
Egyébként ha a Google-ben rákeresel a „DIY Olaf” kifejezésre, nagyon sok ötletet találsz majd a kivitelezéshez!