6 gyerekbarát hely Budapesten, ahová feltétlenül el kell mennetek!

2017 augusztus 03 3 perc olvasás

6 gyerekbarát hely Budapesten, ahová feltétlenül el kell mennetek!

Mindenképp nézzetek el ezekre a helyekre!

Amerikában az utóbbi években mozgalom indult kizárólag felnőttek számára látogatható éttermek támogatására. A kezdeményezés talán furcsának és arrogánsnak tűnik a számunkra, hiszen itthon inkább az jelent problémát, hova üljünk be egy jó kávéra vagy egy vacsorára, ha örökmozgó csemeténket nem tudjuk kire hagyni. A gyerekbarát elnevezés ráadásul nemcsak azt takarja, hogy van a sarokban néhány pöttyös labda, zsírkréta és egy leharcolt hintaló, a címet rengeteg elfogadással és odafigyeléssel érdemelheti csak ki egy vendéglátóhely. A teljesség igénye nélkül most összegyűjtöttünk nektek néhány budapesti helyet, ahova nyugodt szívvel térhettek be akár egy korty kávéra, akár egy hosszabb ebédre:

HellóAnyu családbarát közösség tér és ökokávézó

Cím: 1077 Budapest, Csányi u. 7.

Honlap: http://helloanyu.hu/

A HellóAnyu kifejezett kisgyermekes anyukák számára megálmodott hely a belvárosban hangulatos dekorációkkal, kényelmes kanapékkal, finom kávéval és házi limonádéval, hatalmas játszósarokkal. A kávézó 2016-ban elnyerte az év családbarát vállalata megtisztelő címet, vagyis nemcsak a kisgyermekes vendégeknek nyújt remek lehetőséget a társasági összejövetelekre, a kulturális programokon való részvételre, hanem modellértékű családbarát munkahelyként is működik. Külön említést érdemel, hogy innen indult a Másállapotot a szülészetben mozgalom is, amelynek célja többek között az, hogy a szülészeti ellátórendszer középpontjában újra az anya és a gyermek testi, lelki és szociális egészsége álljon.

Forrás: helloanyu.hu

Briós Café

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 16.

Honlap: https://www.facebook.com/brioskavezo/

A 13. kerület szívében, szerintem a város egyik leghangulatosabb utcájában található a Briós, nem messze a Szent István parktól. Egy időben, amikor még a Hollán Ernő utcában laktam, sokat jártunk a kávézóba, mert nagyon finom a csokimousse tortájuk, és kisgyermekes barátnőim is szívesen beültek velem ide egy kávéra vagy egy teára, mert a galérián eljátszhattak a gyerekek, amíg mi beszélgettünk. A kávézó kigondolói azt írják magukról: „Amikor a Brióst tervezgettük, egy olyan családias hangulatú kávézót képzeltünk el, amit a környék lakói hamar megismernek, megszeretnek, és úgy tekintenek majd rá, mint otthonuk egy kis darabjára.” Szerintem ez sikerült nekik.

Forrás: kutyabarat.hu

Cucina di Raffaello

Cím: 1113 Budapest, Karolina út 72.

Honlap: http://cucinadiraffaello.hu/

Ha nincs hova tenni a gyerekeket hétvégén, de nem szeretnénk főzni rájuk és az egész családra, látogassunk el ebbe a 11. kerületi olasz étterembe, ahol szakképzett animátorok vigyáznak a csemetékre a gyermeksarokban, míg mi vígan falatozhatunk az isteni finom négysajtos pennéjükből.

 

Forrás: Facebook

La Nube

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 41.

Honlap: http://www.lanubecafe.com/

Ha már úgyis Újbudán járunk, és nem untuk meg a mediterrán ízeket, nézzünk be a La Nube kávézóba és tapas bárba, ahol akár egész nap is reggelizhetünk, ha épp úgy tartja kedvünk. A gyerekbarát étterem
vidám, színes, bohém hely nemcsak gyerek-, hanem kutyabarát is, de ahogy a vendéglátók mondják, „minden barát hely vagyunk, legyen szó gyerekről, kutyusról és bármilyen szeretetteljes lényről”.

Forrás: lanubecafe.com

Vakvarjú Éttermek

Cím: Csekkold le a honlapjukon a hozzád legközelebbit!

Honlap: http://vakvarju.com

A Vakvarjú éttermek egyik küldetése, hogy ők legyenek a főváros „leggyerekbarátabb” étterme, ezért gyerekszékkel, gyerekmenükkel, türelemmel, odafigyeléssel, hétvégenként 12 és 16 óra között óvónénivel várják a betérő családokat, akinél –elmondásuk szerint – van mindenféle varázslat, amivel gyorsan telik az idő. A Némó kedvenc menüje, a Csibefutam menü vagy az „Egérfogó” menü kifejezetten a kicsik számára készül. Újlipótvárosi éttermük a Ram Colosseum épületében található, ezért kint a gyerekek zárt részen tudnak játszani a különleges Bóbita Irodalmi Játszótéren, amiről már mi is írtunk a legkreatívabb játszóterekről szóló blogbejegyzésünkben.

Forrás: minimatine.hu

Náncsi néni Vendéglője

Honlap: nancsineni.hu

Cím: 1029 Budapest, Ördögárok u. 80.

A Náncsi néni sem csak attól baba- és gyerekbarát, hogy irka-firka táblákat, etetőszéket vagy játszóteret biztosít a gyerekek számára. Nyáron, vasárnaponként ugyanis egy óvónő tart foglalkozásokat, a hagyományos, házias jellegű ízek mellett pedig a gyerekek számára is nagy a választék az étlapon.

Forrás: etterem.hu

Könnyen hordozható játékokért, amiket akár az étteremben is könnyedén elő tudtok kapni, hogy gyorsabban repüljenek a várakozás percei, kattints ide!

Címlapkép: noted.co.nz