6 gyerekbarát hely a Balaton körül

2017 augusztus 08 3 perc olvasás

6 gyerekbarát hely a Balaton körül

Zsíros lángos és hekk helyett minőségi ellátás és igazi vendégszeretet

A nyári, szabadtéri kávézók és éttermek általában „gyerekbarátnak” számítottak már a 80-as, 90-es években is abból a szempontból, hogy szabadon szaladgálhattunk az asztalok között, és jó esetben játszótér is tartozott a helyhez. Mi inkább a Duna-parton töltöttük a nyarakat, és a pancsolás után gyakran kötöttünk ki a Duna-csárdában, ahol még gyerekprogramokkal is gondoskodtak a szórakoztatásunkról.

Múlt heti cikkünkben már írtunk a fővárosi gyerekbarát kávézókról és éttermekről, most azonban azokra a családokra is gondolunk, akik a Balatonon töltik a szünidőt. Ha már unjátok az olajban tocsogó halakat, a zsíros lángost és a cukros kürtöskalácsot, és végre valami változatosságra vágytok, ezek a tippek a segítségetekre lehetnek.

 

Fövenyes Kertmozi és Kalóz Strandbisztró

Cím: 8242 Balatonudvari-Fövenyes, Mozi utca 1. (Kertmozi utca)

Honlap: www.facebook.com/fovenyeskertmozi/

http://www.kalozstrandbisztro.hu/

Ha a Római-parton található Fellini Kultúrbisztró elnyerte a család tetszését, ez az eldugott kis helyen lévő kertmozi is garantáltan ezt teszi majd. A szabadtéri mozizásnak ugyanis, pláne a Balaton mellett, egyszerűen nincs párja. Hétvégente 3-14 éves korosztályt célzó, környezettudatosságra, természetismeretre és szelíd életszemléletre nevelő gyerekprogram-sorozatuk keretein belül több bábelőadás, kézműves foglalkozás és gyerekkoncert kerül megrendezésre. Vasárnap reggelente a kisbabás családokat várják Zenélő Kertmozi elnevezésű foglalkozásukra.

Ha pedig megéheztetek ruccanjatok át a Kalóz Strandbisztróba, ahol hekket és lángost igaz nem kaptok, azonban mesterszakács által készített, hamisíthatatlan táj-specifikus fogásokat kóstolhattok meg.

Forrás 

KisHableány

Cím: 8261 Badacsonytomaj, Park utca 26.

Honlap: https://www.facebook.com/kishableanybadacsony

Az igényes, retró hangulatú hely Badacsony középpontjában, a vasútállomástól csak pár percre található, egykor csemegeboltként is működött. Míg a felnőttek bazaltsóval ízesített burgert falatozhatnak és finom borokat kóstolhatnak, addig a gyerekek sem unatkoznak a műfüves gyereksarokban, ahol vízibicikli, hinta és rengeteg játék (építőkocka, vonat, matchbox, gyermekkonyha, stb.) várja őket.

Forrás

A Konyhám

Cím: 8646 Balatonfenyves, Balatonpart utca

Honlap: https://www.facebook.com/akonyham

Ha már megfeküdte a gyomrunkat a sok főtt kukorica és kürtöskalács, látogassunk el a Balatonfenyves nagystrandján található Konyhámba, ahol hekket, lángost, palacsintát hiába keresünk, helyettük viszont – a megszokott strandszintet messze felülmúló – „beach-food” burgerek, tészták, vegetáriánus és vegán ételek, reggel pedig helyben sütött croissant vár minket. A Konyhám elnyerte a welovebalaton.hu gyerekbarát hely minősítését.

Forrás

Koloska Csárda

Cím: 8230 Balatonfüred, Koloska-völgy

Honlap: http://koloskacsarda.hu/

Ha a Tamás-hegy alján található Koloska-völgyben kirándulunk, térjünk be a hangulatos erdei környezetben található vendéglőbe, amely az elhelyezkedése miatt érdemli ki tőlünk a „gyerekbarát” címet. A gyerekek nagyon jól szórakozhatnak az erdőben: bunkert és hidat építhetnek a patakra, szaladgálnak és bújócskáznak az árnyas fák között, és még attól sem kell tartanunk, hogy napszúrást kapnak a nagy melegben.

Forrás

Baricska Csárda

Cím: 8230 Balatonfüred, Baricska dűlő

Honlap: http://www.baricska.hu/

A Baricska Csárdában játszóház, gyerekétlap színezővel gondoskodik a gyerekek szórakoztatásáról, emellett játszótérrel, trambulinnal is rendelkeznek, így a nagyobbacska gyerekek is kellemesen el tudják tölteni az időt. A babáknak biztosítanak partedlit, tányért és etetőkanalat is. És ha mindez nem lenne elég, minden gyereket egy-egy meglepetés ajándékkal várják.

Forrás 

Kővirág Étterem

Cím: 8274 Köveskál, Fő út 9/A

Honlap: http://kovirag.hu/rolunk

A Kővirág éttermet nemcsak a kellemes hangulat, hanem a pincérek és a tulajdonosak hozzáállása teszi gyerekbaráttá, hiszen senkit sem zavar, ha a kicsik szabadon grasszálnak az asztalok között. „Nyáron hatalmas napernyők alatt ülhetünk ki a kertbe, esténként a tücskök, kabócák ciripelése, a gyertyák fénye és a kerti fűszernövények, virágok bódító illata, az ízek harmóniája és egy-egy környékben művelt szőlőből készült bor elfeledteti velünk a világ rohanását és a mindennapi gondokat” – festik le a hangulatot a tulajdonosok. Többnyire környékbeli, szezonális alapanyagokból készítik az ételeket , és háromnaponta új étlapot írnak az étterem falán lógó táblákra. Azonban ne felejtsünk asztalt foglalni, mert igen népszerű a hely!

Forrás

Címlapkép: Pinterest


Blog témájú írások

őszi szünet programok
Programtippek az őszi szünetre

2021 október 21 3 perc olvasás

Halloween buli tippek
Halloween a házban!!!

2021 október 21 3 perc olvasás

őszi program tippek
Mit csináljunk ovi és bölcsi után a szürke őszi napokon?

2021 október 21 3 perc olvasás