Gyakran ismételt kérdések

Megrendelés

Regisztráció nélkül is le tudsz adni rendelést.
A regisztrált felhasználók fiókjukba belépve gyorsabban tudnak leadni rendelést, mivel adataik korábban már mentésre kerültek és így a vásárlás során nem kell azokat újra megadni.

A „kosár" ikonra kattintva a kiválasztott termék(ek) adatai (játék elnevezése, darabszáma, bruttó vételára) bekerülnek virtuális kosaradba, amit a képernyő jobb felső sarkában lehet megtekinteni a bevásárlókocsira kattintva.
A játékok darabszáma a „+” és „ -” ikonokra való kattintással módosítható. A kosaradba helyezett termék(ek) az ugyanitt található „Eltávolít” feliratra való kattintással a kosárból tudod eltávolítani.
Ha szeretnéd megvásárolni a termékeket, kattints a "tovább a pénztárhoz" ikonra. A megrendelés véglegesítésénél módosíthatod adataidat, kiválaszthatod az átvételi és a fizetési módot, valamint megjegyzést fűzhetsz a megrendelésedhez.
Fogadd el a vásárlási feltételeket és kattints a „megrendelés elküldése” gombra.
A megrendelésed véglegesítését követően a webáruház rögzíti a megrendelésed és e-mailben visszaigazolást küld.
A megrendelésed akkor tekinthető véglegesnek, illetőleg a szerződés akkor tekinthető létrejöttnek, ha a webáruház a megrendelésed visszaigazolta e-mailen keresztül.

A webáruházban feltüntetett árak kizárólag a weboldalon keresztül leadott megrendelésekre érvényesek.

A hírlevélre feliratkozók értesülnek a legfrissebb akcióinkról, újdonságainkról és az aktuális nyereményjátékainkról.

Üzleteinkben elfogadjuk az Erzsébet Ajándékutalványokat, valamint a Játéksziget által kibocsátott utalványokat. A weboldalon leadott rendelések esetében kizárólag a személyes átvétel esetében tudod beváltani utalványodat. GLS házhozszállítás és Pick Pack Pontra szállítás esetében erre nincsen lehetőség.

Egyes termékeknél ki tudod választani, hogy melyik karaktert szeretnéd megvásárolni a kép melletti választási opciókra kattintva. Kattintást követően választásod beszíneződik. Jelenleg csak egy karaktert tudsz így jelölni. Ezért, ha több különböző karaktert szeretnél vásárolni, kérlek több sorban vedd meg a játékot és külön-külön jelöld be a kívánt karaktereket.
Ha nincs ilyen lehetőség, akkor kérlek a megjegyzéshez írd be, hogy melyik karaktert szeretnéd.
A képre történő kattintással nem tudod kiválasztani a karaktert.

A megrendelt terméket átveheted:
személyesen a Játéksziget átvevő helyen: Prologis Park, Szigetszentmiklós, Leshegy utca 30./DC3, H-P 8-14 óráig
kérheted házhozszállítását GLS futárszolgálattal, vagy a Magyar Postával
átveheted Pick-Pack-Pontokon is

A Játéksziget átvevőhelyen történő átvételnél megkaphatod 1-2 munkanapon belül, de mindenképpen kérlek várd meg értesítésünket sms-ben.
Ha a GLS vagy Magyar Posta házhozszállítását választod, akkor a megrendelést követő 1-2 munkanapon belül megkapod csomagodat.
Amennyiben Pick Pack Pontra kéred rendelésedet 1-2 munkanapot vesz igénybe a szállítás, vidéki pont esetén 2-3 munkanapra lehet számítani. Ha nincs központi raktárunkban minden rendelt játék, akkor 2-4 munkanap alatt érkezik meg a kiválasztott Pick Pack Pontra.
A vásárlást követő tájékoztató e-mail-ben igyekszünk a legpontosabb információval szolgálni a szállítást illetően.

Szerződés

A webáruházban leadott megrendelésed alapján elektronikus úton jön létre a szerződés.

A közöttünk létrejövő szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül. A webáruházunk a szerződéseket iktatja és 5 évig megőrzi. Ezen időtartam alatt a szerződés számodra utólag is hozzáférhető.

A közöttünk létrejövő szerződés magyar nyelven kerül megkötésre.

Hibák, elállás, panaszrendezés

Lehetőséged van az ún. online vitarendezési platform (ODR) igénybevételére és a Webshoppal megkötött szerződéssel kapcsolatos panaszodnak ezen platformon keresztül történő benyújtására és a felmerült jogviták ezen platformon keresztül történő rendezésére.
Az ODR online vitarendezési platform az alábbi internetes oldalon érhető el:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show

Vásárlásoddal kapcsolatos jogvita esetén a lakóhelyed vagy tartózkodási helyed, a jelen üzlet, illetve a Formatex Kft. székhelye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhatsz. A békéltető testületek székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetősége és levelezési címe az ÁSZF-ünk mellékletében találod meg.
A békéltető testület a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény előírásai szerint jár el, különös tekintettel az 1997. évi CLV. törvény 18-37. §-aiban foglaltakra.

Vásárlásoddal kapcsolatos jogvita esetén a lakóhelyed vagy tartózkodási helyed, a jelen üzlet, illetve a Formatex Kft. székhelye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhatsz. A békéltető testületek székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetősége és levelezési címe az ÁSZF-ünk mellékletében találod meg.
A békéltető testület a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény előírásai szerint jár el, különös tekintettel az 1997. évi CLV. törvény 18-37. §-aiban foglaltakra.

A termék átvételétől számított 14 napon belül élhetsz elállási jogoddal. Az általános szabályok szerint a 14 napba a termék átvételének, illetve szolgáltatás esetén a szerződéskötés napja nem számít bele.
Az elállási szándékod szóban (telefonon vagy a Webáruház székhelyén), írásban (postai úton vagy a Webáruház székhelyén átvetett levélben) vagy e-mailben közölheted vagy nyilatkozat‑minta útján.
Az elállási jogodat indokolás (külön magyarázat) nélkül gyakorolhatod.
Az elállási jogodat a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatod.
Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldened a 14 napos jogszabályi határidőn belül.
A terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül köteles vagy Nekünk visszajuttatni.
Elállás esetén legkésőbb az elállást tartalmazó jognyilatkozat kézhezvételét követő 14 napon belül fizetjük vissza az általad megfizetett teljes összeget (a termék vételárát és a szállítási költséget is), az által kért formában, az irányadó jogszabályi előírások által meghatározott keretek között.
Amennyiben nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választotad az elállás esetén az ebből adódó többletköltséget nem kell megtérítenünk.
Elállás esetén a termék visszaküldésének költségei Téged terhelnek.
Amennyiben a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés történt, úgy annak megtérítését felszámolhatjuk.
Kérünk vedd figyelembe, hogy mindaddig visszatarthatjuk az elállással érintett termék vételárát és a szállítási költséget, amíg vissza nem szolgáltattad részünkre a terméket, vagy kétséget kizáróan nem igazoltad, hogy azt visszaküldted.

Ha a megrendelt játékot nem tudjuk kiszolgálni - készlet hiányában, hibás, sérült vagy hiányosság miatt - az ügyfélszolgálatos kollégáink értesítenek erről.
Az egyeztetés során igyekszünk olyan hasonló terméket ajánlani Neked, ami kinézetében, funkciójában, árában hasonló az eredeti megrendelt játékkal. Ha nem tudunk ideális játékot egyeztetni és előre kifizetted a terméket, a játék árát visszautaljuk az általad megadott bankszámlaszámra.
Ha sikerült termékhelyettesítőt egyeztetnünk és az nagyobb összegű, akkor utánvéttel van lehetőséged kifizetni a díjkülönbözetet, ha a termékhelyettesítő kisebb összegű, akkor a fennmaradó összeget visszautaljuk a bankszámládra.

Ha a megrendelt játék ‑ beszerzés miatt ‑ az ígért határidőn túl mutat, abban az esetben kollégáink e-mailben vagy telefonon értesítenek és egyeztetnek Veled a szállítás várható idejéről.
A játékok összekészítése és kiszolgálása bolti személyes vásárlás esetén: 1-2 munkanap.
Futáros vásárlás esetén a szállítási határidő 2-4 munkanap.

Megrendelésed leadhatod telefonon keresztül is, szívesen állunk a rendelkezésedre és segítünk. A rendeléssel kapcsolatos bármilyen kérdés esetén, telefonon és e-mailben is bátran érdeklődhetsz az alábbi telefonszámon:

Telefon: +36-1-848-0420
Email cím: webshop@jateksziget.hu
Email esetén érdemes a megrendelésed azonosítóját feltüntetni a leveledben a gyorsabb beazonosítás érdekében.

Ügyfélszolgálati nyitvatartásunk: munkanapokon 9-17 óráig.

Abban az esetben, ha nem az eredetileg megrendelt játék került kiszállításra, akkor az ügyfélszolgálat elérhetőségeinek egyikén e-mailben vagy írásban tudod jelezni azt. A csere termékről gondoskodunk és ingyenesen kiszállítjuk.
A visszaküldendő játékot kérjük, hogy zárt dobozba legyél kedves becsomagolni és a futárnak szíveskedj átadni, amikor az új játékot kiszállítják. Szállítási díjat ebben az esetben nem számítunk fel.
Egyes termékeknél ki tudod választani, hogy melyik karaktert szeretnéd megvásárolni a kép melletti választási opciókra kattintva.
Ha nincs ilyen lehetőség, akkor kérlek a megjegyzéshez írd be, hogy melyik karaktert szeretnéd.
A képre történő kattintással nem tudod kiválasztani a karaktert.

Ha a csomag kibontása után sértetlen dobozban azt tapasztalod, hogy sérült vagy hiányos a játék, esetleg nem működik, kérjük, hogy ilyen esetben az ügyfélszolgálatunk elérhetőségeinek egyikén jelezd Felénk, hogy a későbbiekben orvosolni tudjuk a problémát és új játékot küldhessünk Neked. Ha a számlán eltérést tapasztalsz, érdemes ezt is írásban bejelenteni, hogy mihamarabb korrigáljuk a hibát.
A csere termék kiszállításáról rövid határidőn belül gondoskodunk. A kiszállítás ebben az esetben is ingyenes, kérjük, hogy legyél kedves zárt dobozba becsomagolni a játékot és a futárnak átadni legyél kedves, amikor az új játékot kiszállítják.
Ha elemes játék meghibásodását észleled, akkor kérjük, hogy szíveskedj egy új elem kipróbálásával meggyőződni arról, hogy elemcsere után működik-e a játék. A legtöbb ilyen esetben az elem kicserélése után tökéletesen működnek a játékok.

Ha az általad kívánt árut – készlet hiány miatt, hiba vagy hiányosság esetén - nem tudjuk Neked kiszolgálni, akkor a kollégáink értesíteni fognak erről. Az értesítés során igyekszünk olyan hasonló terméket ajánlani, ami kinézetében, funkciójában, árában hasonló az eredeti megrendelt játékkal.
Ha nem tudunk hasonló terméket egyeztetni és előre kifizetted a játék árát, a játék árát visszaadjuk az általad a vásárlás során használt módon vagy kérheted utalással is az általad kér bankszámla számra.

Ha azt tapasztalod, hogy a kiszállítás során megsérült a termék, akkor a futárnak egy jegyzőkönyvet kell felvennie. Kérjük, jelezd Felénk, hogy mi is értesüljünk róla. Terméket akkor cserélünk ki, ha a termék sérült, hiányos, hibás, rosszul van összeszerelve, minőségi hiba esetén, vagy ha a termékleírásban leírt jellemzőknek nem felel meg. Abban az esetben is visszaküldhető a termék, ha a doboz nem elfogadható állapotban került kiszállításra pl.: szakadt, sérült, ázott. Kérjük, ha ilyet tapasztalsz, akkor írásban jelezd Felénk, hogy minél gyorsabban kicserélhessük a játékot és új terméket küldhessünk Neked.
Kérjük ezért, hogy a számlát vagy a számlamásolatot őrizd meg, mert a termék (a hiánytalan tartozékaival együtt) ezek meglétével küldhető vissza.

A szállítási cím megadásánál fontos, hogy olyan címet adj meg, ahol napközben 8.00 és 17.00 óra között tartózkodik az a személy, aki átveszi a csomagot, mert a futár ebben az időintervallumban szállítja a megrendelt játékokat. Ha bármi, a szállítással kapcsolatos kérésed vagy információd van (pl. csomagot átvevő személy neve, címpontosítás esetén), akkor kérjük, azt a megrendelésed során a „Megjegyzés”ablakba legyél szíves beírni.
A kiszállítás idejéről elektronikus úton és sms-ben értesítést küld a futárszolgálat. Ha a futár valamilyen oknál fogva nem tudja átadni a csomagot, még egyszer próbálkozik a kiszállítással.
Érdemes a pontos telefonos elérhetőséget megadni, így lehetőség van arra, hogy a futárral egyeztess bármiféle kérdés merül fel.

A megrendelés során a szállítási forma megadásánál a Személyes bolti átvételt is választhatod. Ezután a rendszerünk azokat a Budapesten található boltjainkat kínálja fel, ahol az adott termékből van készleten. Ez a leggyorsabb módja annak, hogy a játék rövid időn belül Nálad legyen. A játékok kiszolgálása bolti személyes vásárlás esetén 1-2 munkanap, ha a megrendelt termékből van készleten, akár 1-2 órán belül is összekészíthetik kollégáink a játékaidat. Az átvétel időpontjáról SMS-ben értesítünk.
Futáros kiszállítással történő vásárlás esetén a szállítási határidő a megrendelésedet követően 2-4 munkanapot vehet igénybe. Ha a megrendelt játék nincs készleten, akkor beszerezzük Neked.
GLS kiszállításnál az összekészített csomagod átadjuk a futárszolgálatnak és az azt követő napon megérkezik a megrendelésed a megadott szállítási címre. A GLS-sel történő kiszállítás díja: 1190.-Ft.
Pick Pack pontra történő kiszállítás esetén a megrendelés során naprakész listából választhatsz a számodra legideálisabb átvevőhelyek közül.
A Pick Pack pontos csomagátvétel helyek: Relay/Inmedio üzletek, Playersroom üzletek, Coop áruházak, Egészség Plusz Szaküzletek, Avia, Mol és OMV töltőállomások. Ezeknek az átvételi pontoknak a nagy előnye az, hogy a kedvező nyitva tartás alatt egész nap hozzájuthatsz a csomagodhoz, benzinkutak esetén éjjel-nappal átvehetőek.
A Pick Pack pontra történő kiszállítás díja: 990.-Ft. A Pick Pack pontos átvételnél vidd magaddal a személyi azonosságodat igazoló okmányodat vagy lakcímkártyádat, mert annak bemutatásával adják át a csomagot. Cég nevére történő vásárlás esetén érdemes magaddal vinni az aláírási címpéldányt.

A vásárlásnál nagy segítséget nyújt a szűrők beállítása.
A szűrőt beállíthatod kategóriák, korosztály, nemek, ár, márkák, akciós termékek és „kedvencek” szerint, ezáltal könnyen megtalálhatod a számodra ideális játékokat.
A „Kedvencek” listán belül is van lehetőséged a legújabb, legolcsóbb, legdrágább, ABC-be vagy kedvezmény szerint szűkíteni a feltételeket valamint az akciós és ingyen kiszállítású termékekre is rá tudsz keresni.
A honlapunkon található játékok oldalán termékleírást találsz, ahol a játékok legfontosabb jellemzőit olvashatod.
Bármiféle termékkel kapcsolatos kérdés esetén szívesen válaszolunk ügyfélszolgálati telefonszámunkon e-mailben vagy a www.jateksziget.hu honlapunkon, a termék oldalán található „Kérdezz Tőlünk” fül alatt üzenhetsz nekünk, amire rövid időn belül válaszolunk.

Ha bármiféle észrevételed van a www.jateksziget.hu weboldalunkkal kapcsolatban, esetleg hibát tapasztalsz, és ezt szeretnéd megosztani velünk, akkor nyugodtan fordulj hozzánk bizalommal telefonon vagy írásban és mi szívesen vesszünk a javaslatodat.
Elérhetőségeink kapcsolatfelvétel esetén:
Telefon: +36-1-848-0420
Email cím: webshop@jateksziget.hu