ITT A SAJT, HOL A SAJT társasjáték

2020 január 29 2 perc olvasás

Sajtos társasjáték

Nemcsak a társasjáték neve hasonlít a szülők számára jól ismert „Itt a piros, hol a piros” játékra, hanem maga az egész játék, hiszen itt is nagyon kell figyelni, csak éppen arra, hogy vajon hol bujkálnak az egérkék! Ehhez a játékhoz tehát elsősorban a figyelmünkre és a memóriánkra lesz szükség, ha nyerni szeretnénk, különben kifognak rajtunk az egerek...

Milyen társasjáték az Itt a sajt, hol a sajt?

Az Itt a sajt, hol a sajt játék tulajdonképpen egy izgalmas memória játék. A cél nagyon egyszerű, csak meg kell találni, hogy melyik egérke melyik sajtdarabban rejtőzik éppen. A játékszabály egyáltalán nem bonyolult, ha valaki egyszer megérti, onnantól már nagyon pörgős lesz a játék!
Összesen négy mókás egérfigura és négy sajtdarab tartozik a játékhoz, valamint 16 sajtkorong és egy pörgethető sajtkerék. A játék különlegessége, hogy a hagyományos papírdobozos megoldás helyett itt maga a nagy sajtguriga a doboz, abban van benne minden tartozék, így könnyedén magatokkal tudjátok vinni, ha tudod, hogy valahol hosszasabban kell majd várakoznotok és lesz alkalmatok közben leülni.

Egeres társasjáték

Hogyan kell játszani az Itt a sajt, hol a sajt társasjátékot?

Tegyétek ki az asztal közepére az egereket és figyeljétek meg, hogy melyik színű egér hol áll éppen. Ezután bújtassátok be őket a sajtdarabok alá, majd cseréljetek meg két sajtcikket egymással. Az első játékos megpörgeti a színekben pompázó sajtkereket. A kipörgetett mezőről leolvassátok, hogy milyen színsorrendben kell megmutatni az egereket. Mindenki egyszer próbálkozhat és ha sikerül a játékosnak egyből megtalálni az egereket a megfelelő sorrendben, akkor egy sajtkoronggal lesz gazdagabb.
Ezután újra vissza kell bújtatni az egereket a sajtba és a sajtkorong megmondja, hogy hány sajtdarabot kell kicserélni és már jöhet is a következő játékos. Minél nagyobb gyerekek játszanak, persze annál gyorsabban és trükkösebben lehet cserélgetni a sajtokat, hogy nehezebb legyen a feladat.
A pörgethető sajtkeréken két sajtkihívás mező is szerepel. Ha valaki éppen ezt pörgeti ki, akkor lehetősége van extra sajtkorongokat is bezsebelni. A győztes ugyanis az lesz, aki a legtöbb korongot gyűjti össze a játék során.

Hány éves kortól ajánlott az Itt a sajt, hol a sajt?

Ez a játék tulajdonképpen egy jó kis családi társas, amibe a szülők is beszállhatnak, de a gyerekek is könnyedén tudnak játszani vele, ha megértették a szabályokat.
Érdemes megvárni, amíg minden játékos eléri a hatéves kort, az ennél kisebbeknek ugyanis talán nehezebb megérteni a szabályokat és emiatt nagyobb az esély a játék közbeni félreértésekre és veszekedésekre.


Társasjáték teszt Katával témájú írások

Kecskés társasjáték
Kipróbáltuk az Up The Rock kecskés társasjátékot!

2021 szeptember 27 3 perc olvasás

Dobble-társasjáték-gyerekeknek
Dobble – a játék, ami egy anyuka táskájából se hiányozhat

2021 augusztus 03 2 perc olvasás

Catan Junior
Leteszteltük a Catan Juniort!

2021 június 25 3 perc olvasás