Falánk cápa társasjáték – szerencse, ügyesség, gyorsasság

2020 október 05 2 perc olvasás

Falánk cápa társasjáték

Nem könnyű olyan társasjátékot találni, amivel az egész család örömmel játszik együtt és mindenki hasonló esélyekkel indul benne. Közben persze legyen szórakoztató is és a kisebbeknek se legyen túl hosszú.
A Falánk cápa társasjáték azért remek móka, mert egyszerre kell hozzá gyorsnak és ügyesnek lenni, de mindez semmire sem elég, ha épp nem áll mellénk a szerencse!

Miért Falánk cápa a játék neve?

A Falánk cápa játék tulajdonképpen egy hatalmas cápaszáj, ami hol kinyílik, hol pedig becsukódik. Tizenkét színes tengeri élőlény van a cápa szájában és a feladat mindössze annyi, hogy az éppen soron következő játékos minél többet kimentsen onnan a horgászbot segítségével.
Ehhez ugye gyorsnak kell lenni, ügyesen el kell csípni a rákokat és a halakat, mindezt persze úgy, hogy véletlenül se csukja össze a száját a cápa éppen akkor, amikor a horgászbot a szájában van, de ez persze bármelyik pillanatban megtörténhet. A végén az nyer, aki a legtöbb vízi élőlényt tudta megmenteni a cápa gyomrától. Ehhez nem árt, ha minél nagyobbat dob valaki a dobókockával és a cápa is kegyes hozzá, ez azonban a szerencsén múlik, nem a játékoson...
Bár a Falánk cápa játék 4 éves kortól ajánlott, a kamaszkorú tesók is ugyanúgy élvezik vele a játékot a kiszámíthatatlansága miatt!
Társasjáték kicsiknek
Akár felnőtt nélkül is lehet játszani a Falánk cápa társasjátékkal

Igen, hiszen nem kell tudni hozzá olvasni vagy írni, még a dobókockát is képekkel látták el a legkisebbek kedvéért. Akár nagycsoportosok is le tudnak ülni játszani a Falánk cápával, hiszen nincs olyan helyzet, ahol felnőtt bevonására lehet szükség és konfliktusok sem igen alakulhatnak ki a játék során, hiszen ha a cápa becsukta a száját, akkor nincs miről vitatkozni.
Kifejezetten hasznos, ha a gyerekek felnőttek nélkül ülnek le már számukra ismert társasjátékokkal játszani, így ugyanis maguk is megtanulják idővel rendezni az esetlegesen felmerülő vitákat, általában még gyorsabban is, mintha elkezdenék bevonni az asztalnál ülő felnőttet.

Így válassz társasjátékot kicsiknek!

Az óvodás korosztálynak nem könnyű társasjátékot választani, hiszen ők még csak ebben az életkorban tanulják meg, hogy bizony az ember hol nyer, hol pedig veszít.
Az ilyen típusú társasjátékokban, mint a Falánk cápa is, egy fokkal könnyebb a gyerekeknek elfogadniuk, hogy nem lehet mindig szerencséjük, hiszen itt nagymértékben befolyásolja őket az a rajtuk kívül álló tényező, hogy mikor csukja be éppen a száját a cápa. Ellentétben a Ki nevet a végén? típusú társasjátékokkal, ahol a „csapás” mindig az ellenféltől érkezik, így ott aztán mindig van kire rázúdítani a dühüket a gyerekeknek.

Társasjáték teszt Katával témájú írások

Kecskés társasjáték
Kipróbáltuk az Up The Rock kecskés társasjátékot!

2021 szeptember 27 3 perc olvasás

Dobble-társasjáték-gyerekeknek
Dobble – a játék, ami egy anyuka táskájából se hiányozhat

2021 augusztus 03 2 perc olvasás

Catan Junior
Leteszteltük a Catan Juniort!

2021 június 25 3 perc olvasás