Dobble – a játék, ami egy anyuka táskájából se hiányozhat

2021 augusztus 03 2 perc olvasás

Dobble-társasjáték-gyerekeknek

A Dobble simán belefér egy női táskába, bármilyen életkorban használható, kevés hely kell hozzá és remekül el lehet ütni vele az időt. Álomszerűen hangzik, ugye?

A fémdobozos kártyakészlet mindig ott lapulhat a táskádban, amit ha épp várakozni kell valahol, csak előkapsz és máris elmélyülten játszanak vele a gyerekeid. Nagyon sokszor jó szolgálatot fog tenni a családban, arról nem is beszélve, hogy szuper izgalmas és pörgős vele a játék és közben remekül fejleszt számos készséget! Egy Dobble készlettel ráadásul ötféle játékverziót is lehet játszani, úgyhogy biztosan jól fogtok szórakozni, ahányszor csak előkerül!

Hogyan kell játszani a Dobble-t?

A Dobble alapjáték szabálya nagyon egyszerű. A pakliban 55 darab kártya van, mindegyiken nyolc kép látható (összesen 50 különböző kép van). Bármelyik két kártyát egymás mellé tesszük, mindig csak egy azonos képet látunk a két kártyán. Az viszi a lapokat, aki először találja meg ezt a képet! Egyszerűnek tűnik, azonban a játék nagyon pörög, így a kapkodásban könnyű téveszteni!

Hány éves kortól ajánlott a Dobble?

A Dobble számos különböző verzióban létezik, így biztosan megtalálod köztük a leginkább nektek valót! A fent említett alapjáték mindegyik kártyakészlet esetében ugyanaz és ehhez jönnek még hozzá az extra játékok.

A kicsiknek való változatokban például mindössze 30 darab kártya van és mindegyiken csak hat kép található, így nem kell annyi mindenre figyelni és rövidebb is egy-egy parti. Éppen ezért már akár négyéves kortól ajánlott a Dobble Bogyó és Babóca vagy éppen a Dobble Jégvarázs kiadása, ahol az óvodások kedvenc meséi elevenednek meg a kártyalapokon.

Hat éves kortól viszont már jöhet a klasszikus Dobble, az állatos Dobble és a Harry Potter Dobble, ezek ugyanis mind 55 laposak. A Harry Potteres Dobble természetesen a könyv szereplőit és a könyvben előforduló mágikus tárgyakat jelenítik meg Hagridon át a csokibékáig, így ezeket elsősorban azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik már jól ismerik Harry Potter világát.

Dobble-játékok-várakozáshoz-játéksziget


Milyen készségeket fejleszt a Dobble?

Amellett, hogy a Dobble egy szuper izgalmas játék, amivel el lehet ütni várakozás közben az időt, remekül fejleszti is a gyerekek gondolkodását és megfigyelőképességét! Ráadásul nem elég jól megfigyelni a hasonlóságot a képek között, gyorsan is kell reagálni, hogy biztosan megszerezd a lapokat! Annak ellenére, hogy rövid a játék és nagyon pörög, remekül fejleszti a gyerekek koncentrációját is, ugyanis ebben a játékban lehetetlen odafigyelés nélkül nyerni!

Társasjáték teszt Katával témájú írások

Global Warning
Global Warning társasjáték - Lassítsuk együtt a Föld felmelegedését!

2022 november 04 3 perc olvasás

Recycle Rally társasjáték
Recycle Rally, a duplán környezettudatos társasjáték

2022 november 02 3 perc olvasás

Legyen Ön is milliomos
A Legyen Ön is milliomos játék végre otthon is játszható!

2022 szeptember 05 3 perc olvasás