Játéksziget és UNICEF közösen a gyermekekért

Játéksziget és UNICEF közösen a gyermekekért

A Játéksziget és az UNICEF Magyarország hisz benne, hogy a gyermekkor egyszeri és megismételhetetlen. Az UNICEF azért küzd, hogy a gyermekek jogai világszerte érvényesüljenek, lehetőségeik bővüljenek, és személyiségük, tehetségük kiteljesedhessen. 1989. november 20-án írták alá az ENSZ gyermekjogi egyezményét, amely kimondja, hogy a földkerekség minden gyerekének joga van a biztonsághoz, tiszta ivóvízhez, élelmiszerhez, orvosi ellátáshoz, az egyszeri és megismételhetetlen gyerekkorhoz – és nem utolsósorban a játékhoz is!

Minden gyermek szeret játszani, a kisgyermekek számára azonban ez nem csak örömforrás, hanem az agyfejlődés egyik legfontosabb alappillére is. A közös játék, az önfeledt pillanatok szorosabbra fűzik a kapcsolatot a gyerek és a szülők között, de a játékkal arra is bátorítjuk a gyerekeket, hogy használják képzelőerejüket, figyeljenek a környezetükre és vegyék észre az őket körülvevő világ apróbb részleteit is. Játék közben a gyerekek új összefüggéseket, szavakat, szókapcsolatokat ismernek meg, és érzelmileg is sokat fejlődnek.

LÉGY RÉSZESE AZ ADOMÁNYGYŰJTŐ PROGRAMUNKNAK IS! Hozd be valamely Játéksziget üzletünkbe megunt, de jó állapotban lévő játékaidat és mi az UNICEF Magyarország segítségével eljuttatjuk azoknak, akiknek ezzel hatalmas örömet fogsz okozni. Ráadásul megajándékozunk egy 500 forintos levásárolható kuponnal is cserébe!