„Érték a játék” pályázat

„Érték a játék” pályázat

„Érték a játék” pályázat

  • Mondd el kedvenc játékod sztoriját
  • 1 hónapon át várjuk a történeteket.
  • Meséld el, neked mitől lesz "érték a játék"

Hamarosan itt a karácsony, amikor még központibb szerepet kap egész évben működő adománygyűjtő kampányunk.
Láthattátok már Youtube csatornánkon, több videóban is, hogy a Játéksziget csapata Liluval karöltve szívvel-lélekkel, elszántan járja az országot. Rászoruló családokhoz, gyermek jóléti intézményekhez vitték el az általatok összegyűjtött játékokat. Láthattátok, hogy a nélkülöző, ajándékozott kisgyermekek csillogó szemekkel, kitörő örömmel köszönik meg azokat. Ilyenkor érezhetjük igazán, hogy „érték a játék”.

Rengeteg hozzászólást és személyes történetet küldtetek nekünk már eddig is arról, hogy saját vagy ismerőseitek gyermekei milyen nyíltan és önzetlenül reagáltak, amikor arra kértétek őket, hogy jó állapotú, de már megunt, vagy ritkán használt játékaikat ajándékozzák el nélkülöző társaik számára. Az adományokat fogadó szervezetektől és magánszemélyektől is érkeztek szívmelengető levelek, megható történetekkel, arról, hogy milyen örömöt okoztak a játékoknak a gyermekeknek.

Úgy gondoltuk, most teret engedünk ezeknek a történeteknek és játékra hívunk Benneteket.
Kíváncsiak vagyunk, Nektek, Gyermeketeknek mitől „érték a játék”!?
Meséljétek el, pár sorban a számotokra vagy éppen gyermeketek számára legkedvesebb, legértékesebb játék történetét!

A pályázatokat a Játéksziget zsűritagjai Liluval közösen fogja értékelni. A pályázat fődjíja nem más, mint egy szuper játék-vásárlós délután Liluval a Játéksziget belvárosi üzletében, a Párisi udvarban!
A pályázati anyagok leadási határideje: 2019. november 10.
A pályázati anyagokat ide várjuk: jatek@jateksziget.hu
Sorsolás: 2019 november 15.
A pályázat nyertesét a Játéksziget Facebook oldalán fogjuk értesíteni.

Írhattok kedves, vicces, megható, őszinte történeteket, íme két kedves egyperces:
Nekem attól érték a játék, hogy Alíz, a tesóm adta nekem. A kedvencem, egy piros színű kismaci, amit nagyon szerettem volna, de sajnos nem kaphattam meg, de Aliz megsajnált és nekem adta és nagyon szeretem őt ” 😊 <3 – Rebeka, 4 éves „A melyik a kedvenc játékod Rebus?” kérdésre.

„….Bence az ágya alatti hatalmas műanyag ládákban tárolta régebbi, már ’használaton kívüli’ játékait. Vigyáztunk rájuk…. jó lesz majd a kistesónak,- gondoltuk…. Kistesó végül nem lett… de rengeteg a rászoruló gyermek… és jött a Játéksziget…. Elmeséltem Bencének, - úgy, hogy ő is megértse- miért fontos, hogy önzetlen legyen, miért jó, ha segíthet másokon és milyen jó érzés örömet okozni azoknak a gyerekeknek, aki nem kaphatnak új játékot, vagy egyáltalán nem is tudják, mi az a ’játék’. Bence egy nap, vacsora után előszedte a műanyag ládákat behívott a szobájába: „Anya segíts! Sokat gondolkoztam, és van olyan játékom amit szívesen odaadnék más gyerekeknek, mert már nem játszom vele” Nagyon megható volt. Mindent megértett. Segítettem neki… másnak… magunknak, csak mert „érték a játék” - Csilla, a 6 éves Bence anyukája