nyar

Ha a Pick Pack Pontot választod, akkor karácsonyig már NEM érkezik meg a csomagod. Helyette válaszd a GLS futárszolgálatot december 18. 12.00 óráig!

A nagy játékkörforgás
Amire a gyerekünknek nincs szüksége, érték lehet a rászorulóknak. Lilu lett a Játéksziget jótékonysági kampányának nagykövete.

A nagy játékkörforgás

A gyerekek játékai idővel megszaporodnak, birtokba veszik a gyerek­szobát, sőt akár a nappalit is. Ráadásul ezeknek alig 20 százalékával játszanak a gyerekek. Éppen ezért évente többször is érdemes a nem használt játékokat összegyűjtenünk, és eladományoznunk. Ebben segít nekünk a Játéksziget és jótékonysági kampányának nagykövete, Lilu, aki minden hónapban ellátogat egy gyermek­otthonba vagy egy mélyszegénységben élő családhoz, ahol gyermekeket ajándékoz meg. A látogatásairól készült kisfilmek üzenete: ami számunkra már értéktelenné vált, az hatalmas érték lehet a szegény sorsú gyerekek számára.

Lilu a Játéksziget jótékonysági kampányának nagykövete

Aki játékot ad, örömöt és egészséget is ad


Játékot adományozni legalább annyira hasznos a rászoruló gyerekeknek, mint ruhát vagy élelmiszert. A játékkal egyben örömöt is adunk, sőt ennél még sokkal többet. A játék során fejlődnek a különféle mozgásos funkciók, az intelligencia, az érzelmi kifejezés, a szociális és társas viselkedés. A játék oldja a feszültséget, segít feldolgozni az életeseményeket, konfliktusokat. A játék tehát egy olyan érték, amely elengedhetetlen az egészséges testi és lelki éréshez! A Játékszigetnél ezt már régóta tudják, hiszen több alkalommal is gyűjtöttek játékot a rászoruló gyermekek számára: többek között a Máltai Szeretetszolgálat átmeneti otthonában élőknek, a Baptista szeretetszolgálatnak, a Bolyai Gyermekotthoni Központnak, a Tűzoltó utcai kórházban fekvő daganatos gyermekeknek, az árva, szülők nélkül vagy nevelőszülőkkel nevelkedő és a mély­szegénységben élő gyerekeknek az Age of Hope és a Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat együttműködésével.

A Játékszigetnél érték a játék

A Játéksziget azonban nemcsak az ünnepi időszakokban szeretné szebbé tenni a rászoruló gyerekek mindennapjait, hanem egész évben is! Novembertől Lilu is csatlakozik a Játéksziget nagyszabású jótékonysági kezdeményezéséhez, melynek keretében minden hónapban ellátogat egy gyermekotthonba vagy egy mélyszegénységben élő családhoz, ahol gyermekeket ajándékoz meg. Lilu látogatásairól készült kisfilmeken keresztül a Játék­sziget arra szeretné felhívni a gyerekek és a szülők figyelmét, hogy ami számukra már értéktelenné vált, az mekkora érték lehet a szegény sorsú gyerekek számára. A Játéksziget arra ösztönzi a szülőket, hogy vonják be gyerekeiket a játékok adományozásába, hiszen ezzel megtanítják nekik a jótékonykodás fontosságát, illetve a gyerekek is aktívan részesülhetnek az érzésből: adni jó.

Az összefogáshoz Te is kellesz!

A Játéksziget segít új gazdát keresni a gyerekek megunt, megkímélt állapotú játékainak. Hozd be használt, jó állapotban lévő játékaidat a Játéksziget üzletekbe, hogy azokkal mosolyt varázsolhassunk a játék nélkül felnövő kisgyermekek arcára. Egy zacskónyi játékért cserébe 500 Ft értékű kupont ajándékozunk, melyet levásárolhatsz a Játéksziget boltok bármelyikében. Tanítsuk meg gyermekeinknek az adományozás fontosságát, tegyük lehetővé, hogy a játékok egy arra méltó ügyet támogassanak, és ezzel újra értékké váljanak a gyermekek életében!

A kampány 1 éven keresztül tart a Játékszigetnél! Segíts Te is 2019. november 12-ig!

13 hozzászólás

Pokorni Flóra - Nov 10, 2018

Kedves Játéksziget!
Érdeklődni szeretnék, hogy november 12. után már nem lehet leadni játékokat?
Köszönettel,
Pokorni Flór

Bogdán ERika MElinda - Nov 10, 2018

Jonapot kivánok nagyon örülnék ha tudnának segiteni nekem sajnos nehéz körülmények közöt és hátrányos hejzetembe nevelek páromal 3 gyermeket leg kisebb 3 éves pál kristof epilepsziás tüdö asztmás nagy fiam bogdán dániel 9 éves lányom 6 éves párom rehabra jár én gyeten vagyok nehéz a minden napjaink és segitséget kérnék családomnak örömet szerezve mert igényeik vanak csak mivel kevés jövedelmem nemindig tudom teljrsiteni nekik sajnos kisfiam traktort kér lányom baba házat fözö készletet nagyfiam legot pisztojokat szoval sokszor nem tudom megadni nekik igy segitségüket kérném ha kapnánk azt meg köszöném elöreis cimem somogy megye 7585 háromfa kossut 74 elérhetöségem amin mindig elérnek 0682428 406nagyon szépen köszönöm válaszukat várom mély tiszteletem bogdán erika melinda

Kis Melinda - Nov 10, 2018

Kedves Andrea!
Jó állapotban lévő gyerekkönyveket is le lehet adni?

Kis Zsuzsa - Nov 10, 2018

Kedves Címzett! Erdeklodnek,hogy gyerekkonyveket is le lehet adni?

Puj Dániel - Nov 10, 2018

Berettyóújfaluban élek!Debrecenben a fórumban lévő játék sziget üzletbe is lehet játékot leadni,és meddig veszik be?Várom válaszukat!Tisztelettel:Puj Dániel.

Hozzászólás írása