A nagy játékkörforgás

2019 november 21 3 perc olvasás

A nagy játékkörforgás

Játéksziget és UNICEF közösen a gyermekekért

A Játéksziget és az UNICEF Magyarország hisz benne, hogy a gyermekkor egyszeri és megismételhetetlen. Az UNICEF azért küzd, hogy a gyermekek jogai világszerte érvényesüljenek, lehetőségeik bővüljenek, és személyiségük, tehetségük kiteljesedhessen. 1989. november 20-án írták alá az ENSZ gyermekjogi egyezményét, amely kimondja, hogy a földkerekség minden gyerekének joga van a biztonsághoz, tiszta ivóvízhez, élelmiszerhez, orvosi ellátáshoz, az egyszeri és megismételhetetlen gyerekkorhoz – és nem utolsósorban a játékhoz is!

Minden gyermek szeret játszani, a kisgyermekek számára azonban ez nem csak örömforrás, hanem az agyfejlődés egyik legfontosabb alappillére is. A közös játék, az önfeledt pillanatok szorosabbra fűzik a kapcsolatot a gyerek és a szülők között, de a játékkal arra is bátorítjuk a gyerekeket, hogy használják képzelőerejüket, figyeljenek a környezetükre és vegyék észre az őket körülvevő világ apróbb részleteit is. Játék közben a gyerekek új összefüggéseket, szavakat, szókapcsolatokat ismernek meg, és érzelmileg is sokat fejlődnek.

A Játéksziget az UNICEF Magyarország gyermekekért végzett munkáját támogatja. Válaszd az Unicef Magyarország logóval ellátott játékainkat, hogy te is segíthess! Nézd meg ezen termékek listáját ide kattintva!

Adománygyűjtés a Játéksziget üzletekben Liluval

A gyerekek játékai idővel megszaporodnak, birtokba veszik a gyerek­szobát, sőt akár a nappalit is. Ráadásul ezeknek alig 20 százalékával játszanak a gyerekek. Éppen ezért évente többször is érdemes a nem használt játékokat összegyűjtenünk, és eladományoznunk. Ebben segít nekünk a Játéksziget és jótékonysági kampányának nagykövete, Lilu, aki minden hónapban ellátogat egy gyermek­otthonba vagy egy mélyszegénységben élő családhoz, ahol gyermekeket ajándékoz meg. A látogatásairól készült kisfilmek üzenete: ami számunkra már értéktelenné vált, az hatalmas érték lehet a szegény sorsú gyerekek számára.

Az idei évtől kezdődően az összegyűlt játékokat az UNICEF Magyarország segítségével juttatjuk el azoknak a rászoruló gyerekeknek, akiknek igazán szükségük van rá.

Lilu a Játéksziget jótékonysági kampányának nagykövete

Aki játékot ad, örömöt és egészséget is ad


Játékot adományozni legalább annyira hasznos a rászoruló gyerekeknek, mint ruhát vagy élelmiszert. A játékkal egyben örömöt is adunk, sőt ennél még sokkal többet. A játék során fejlődnek a különféle mozgásos funkciók, az intelligencia, az érzelmi kifejezés, a szociális és társas viselkedés. A játék oldja a feszültséget, segít feldolgozni az életeseményeket, konfliktusokat. A játék tehát egy olyan érték, amely elengedhetetlen az egészséges testi és lelki éréshez! A Játékszigetnél ezt már régóta tudják, hiszen több alkalommal is gyűjtöttek játékot a rászoruló gyermekek számára: többek között a Máltai Szeretetszolgálat átmeneti otthonában élőknek, a Baptista szeretetszolgálatnak, a Bolyai Gyermekotthoni Központnak, a Tűzoltó utcai kórházban fekvő daganatos gyermekeknek, az árva, szülők nélkül vagy nevelőszülőkkel nevelkedő és a mély­szegénységben élő gyerekeknek az Age of Hope és a Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat együttműködésével.

A Játékszigetnél érték a játék

A Játéksziget azonban nemcsak az ünnepi időszakokban szeretné szebbé tenni a rászoruló gyerekek mindennapjait, hanem egész évben is! Novembertől Lilu is csatlakozik a Játéksziget nagyszabású jótékonysági kezdeményezéséhez, melynek keretében minden hónapban ellátogat egy gyermekotthonba vagy egy mélyszegénységben élő családhoz, ahol gyermekeket ajándékoz meg. Lilu látogatásairól készült kisfilmeken keresztül a Játék­sziget arra szeretné felhívni a gyerekek és a szülők figyelmét, hogy ami számukra már értéktelenné vált, az mekkora érték lehet a szegény sorsú gyerekek számára. A Játéksziget arra ösztönzi a szülőket, hogy vonják be gyerekeiket a játékok adományozásába, hiszen ezzel megtanítják nekik a jótékonykodás fontosságát, illetve a gyerekek is aktívan részesülhetnek az érzésből: adni jó.

Az összefogáshoz Te is kellesz!

A Játéksziget segít új gazdát keresni a gyerekek megunt, megkímélt állapotú játékainak. Hozd be használt, jó állapotban lévő játékaidat a Játéksziget üzletekbe, hogy azokkal mosolyt varázsolhassunk a játék nélkül felnövő kisgyermekek arcára. Egy zacskónyi játékért cserébe 500 Ft értékű kupont ajándékozunk, melyet levásárolhatsz a Játéksziget boltok bármelyikében. Tanítsuk meg gyermekeinknek az adományozás fontosságát, tegyük lehetővé, hogy a játékok egy arra méltó ügyet támogassanak, és ezzel újra értékké váljanak a gyermekek életében!

 Nézd meg az összes videónkat adománygyűjtés témakörben!


Hírek témájú írások

Játéksziget és UNICEF közösen a gyermekekért
Játéksziget és UNICEF közösen a gyermekekért

2020 november 20 2 perc olvasás

Minél többet teszel a kosaradba, annál nagyobb kedvezményt adunk ajándékba!
Minél többet teszel a kosaradba, annál nagyobb kedvezményt adunk ajándékba!

2020 november 02 1 perc olvasás

Mi már készülődünk az ünnepekre! És te?
Mi már készülődünk az ünnepekre! És te?

2020 október 12 1 perc olvasás