Végre megérkeztek az Aquabeads csillag alakú gyöngyök!

2021 március 20 2 perc olvasás

Új Aquabeads gyöngyök

Eddig is imádták a gyerekek az Aquabeads gyöngyöket, a csillaggyöngyökkel azonban még izgalmasabb alkotásokat lehet készíteni! Különleges csillag formájuknak köszönhetően ugyanis extra látványosan csillognak ezek a gyöngyök, így a kerek gyöngyökkel kombinálva szuper kis formákat és figurákat tudnak alkotni a gyerekek belőlük!

Milyen Aquabeads csillaggyöngy szettek vannak?

Kétféle csillaggyöngy készlet létezik jelenleg és annak alapján érdemes választani ezek között, hogy van -e már otthon Aquabeads készletetek vagy sem. Ha ugyanis van, akkor elég lehet csak a csillaggyöngy utántöltő készletet megvásárolni, ebben ugyanis kizárólag csillag formájú gyöngyök vannak, méghozzá nyolc különböző színben és összesen 800 darab! Ezzel remekül fel tudjátok dobni a már meglévő Aquabeads szetteket, de akár a korábbi sablonokat is el lehet készíteni az új gyöngyökkel vagy ki lehet találni újabb alakzatokat is.
Ha azonban még csak most ismerkedtek az Aquabeads kreatív játékokkal, akkor válaszd inkább a csillaggyöngy kezdő szettet, ebben ugyanis minden benne van, amire az alkotáshoz szükség van. Ez összesen 1000 (!) darab gyöngyöt tartalmaz, melyek között van sima kerek és csillag formájú is, van benne egy úgy nevezett elrendező tálca, amire mindenképpen szükség van a játékhoz, egy vízpermetező és persze jó pár sablon is. Sőt, még egy különleges Aquabeads gyöngytoll is van a készletben, amibe előre bele lehet helyezni a szükséges gyöngyöket, így még egyszerűbb és kényelmesebb lehet az alkotás.
AquaBeads csillaggyöngy

Hogyan működik az Aquabeads?

Az Aquabeads egy japán tervezésű kézügyesség-fejlesztő kreatív játék, aminek a lényege a sok-sok színes gyöngy, melyből tartós képeket lehet készíteni.
A különleges műanyagból készült színes Aquabeads gyöngyök ugyanis a rájuk fújt vízpermet hatására egymáshoz tapadnak, száradás után pedig az alkotások akár örökre is megmaradnak. Képeket, figurákat, díszeket, de még akár medált is lehet készíteni a gyöngyök segítségével.

Kinek javasoltak az Aquabeads játékok?

Bár az Aquabeads hivatalosan már 4 éves kortól ajánlott, a pici ujjacskák még nem biztos, hogy könnyen el tudnak bánni az apró gyöngyökkel. Ugyan egyszerűen át lehet helyezni a rossz helyre került gyöngyöket a gyöngytoll végén található praktikus kis eszközzel, ennek ellenére azért inkább csak azoknak a 4 éveseknek ajánljuk, akik elég türelmesek már egy ilyen feladathoz.
Az Aquabeads gyöngyös játékok egyébként kiválóan fejlesztik a gyerekek finommotorikus mozgását, hiszen egy nagyon pontos mozdulatot kell számtalanszor megismételniük. Nagyon fontos odafigyelni, hogy jó helyre kerüljön mindegyik aprócska gyöngy, különben nem sikerül pontosan lemásolni a képet. Egyébként már önmagában a megfelelő színű gyöngyök kiválogatása is egy remek fejlesztő feladat, amely közben észrevétlenül ügyesednek az ujjacskák.
Az Aquabeads játékok kifejezetten türelemre tanítják a gyerekeket és segítenek nekik lelassulni, ezeket a képeket ugyanis csak nagy odafigyeléssel és nyugodtan leülve lehet elkészíteni. Felső korhatára pedig nincs a játékoknak, hiszen éppen ugyanolyan öröm megcsinálni ezeket a kis alkotásokat egy tízévesnek is, pláne, hogy a nagyobb gyerekek már akár kreatívan, sablonok nélkül is meg tudják valósítani a saját ötleteiket!

Blog témájú írások

Aquabeads gyöngy
Az Aquabeads gyöngyökből akár farmot is készíthetsz!

2021 október 14 2 perc olvasás

Magyar Brands Játéksziget
A Játéksziget ötödik alkalommal is MagyarBrands díjban részesült!

2021 október 12 2 perc olvasás

Tanuló robotpajti
Egy robot, ami együtt nő a gyerekekkel!

2021 október 08 2 perc olvasás