Valentin-nap gyerekek nélkül?! – A feltöltődés a szülőknek is jár!

2021 január 29 2 perc olvasás

Valentin nap szülőként

Bár a Valentin-nap még mindig a legfiatalabb ünnepeink egyike, most annyira ingerszegény az életünk a járványhelyzet miatt, hogy talán még azok is nagyobb hangsúlyt fektetnek rá, akik amúgy kevésbé szokták megünnepelni. Na de mi a helyzet a kisgyerekes szülőkkel, akiknek most messze nem olyan könnyű a gyerekfelügyeletet megoldaniuk?
Ebben a cikkben elsősorban rájuk koncentrálunk, ezért kifejezetten olyan tippeket gyűjtöttünk össze, amelyek abban segítenek, hogy a gyerekes párok is egy kicsit fel tudjanak töltődni egymásból, akár még úgy is, hogy otthon vannak a gyerekek.

Valentin-nap szülőként

Lássuk csak, hogy egy másik évben hogyan is ünnepelnétek! Elmennétek egy romantikus vacsira, utána pedig megnéznétek egy jó filmet a moziban? Vagy csak sétálnátok egyet este kettesben és élveznétek, hogy végre nem lógnak félig befejezett mondatok a levegőben, mert a gyerekek nem vágnak folyton közbe? Esetleg otthon szerettek inkább ünnepelni?
A rossz hír az, hogy idén ezek a programok szinte mindenkinek elmaradnak, viszont akár hiszed, akár nem, nem is olyan nehéz ma már az ilyesmit akár a négy fal között is megoldani!

Vacsora kettesben

Igen, mi is pontosan tisztában vagyunk vele, hogy egy kettesben eltöltött vacsorához a gyerekeknek időben le kell feküdnie, ami nem minden életkorban és családban kivitelezhető olyan könnyen. Ha azonban fektetés után szabad a pálya nálatok, semmi akadálya egy otthoni romantikus vacsorának! Amelyikőtök szívesebben ragad fakanalat, lepje meg a másikat a kedvencével, de akár rendelhettek is otthonra vacsorát vagy hazafele megveheted a párod kedvenc sütijét vagy borát – a lényeg, hogy térjetek el egy kicsit a megszokott rutintól!

Színház és mozi a kanapén ülve

Ha van valami jó ebben az egész lezárásban, az kétségkívül az, hogy a kisgyerekes szülőknek sem kell lemondaniuk a színházról és a legújabb mozifilmekről, hiszen a távszínház és a távmozi egészen biztosan a ti fektetési szokásaitokhoz igazodik.
Nézz körül az online.jegy.hu, a cinego.hu és a film.artmozi.hu weboldalakon és lepd meg a párod egy jó kis esti előadással! A mozifilmekkel könnyebb dolgod lesz, azt hagyhatod akár az utolsó pillanatra is, a távszínházat viszont érdemes jó előre kiválasztani, hiszen az előadásokat csak megadott napokon közvetítik, így mindenképp olyat kell keresned, ami Valentin-nap estéjén is elérhető.

Szabadulószoba a nappaliban

Ha szívesen adsz élményajándékot a párodnak, akkor idén Valentin-napkor különösen kreatívnak kell lenned, hiszen a programlehetőségek többsége most nem elérhető. Jó ötlet lehet azonban hazavinni például egy szabadulószobát társasjáték formájában, hiszen ezek a játékok akár otthonról játszva is nagyon izgalmasak tudnak lenni, ráadásul közös gondolkodásra késztetnek, ami kifejezetten jól esik a gyerekekkel kapcsolatos mindennapos szülői logisztika mellett.
Ide kattintva számos olyan kvízjátékot és társasjátékot is találsz, amelyek rendkívül szórakoztatóak felnőttként is. Miért ne lehetne, hogy esténként, ha már elaludtak a gyerekek, Ti is játékkal kapcsolódjatok ki?

Randevú a nap kellős közepén

Igényel ugyan némi rugalmasságot, de mi lenne, ha idén a Valentin-napot vasárnap helyett hétfőn ünnepelnétek meg vagy amikor ráértek a héten? Használjátok ki a pároddal, ha a gyerekek napközben bölcsiben, oviban vagy iskolában vannak és töltsétek együtt az egész napot! Meglátod mennyire fel lehet töltődni ilyen rövid idő alatt is és mennyi minden beleférhet egy napba!
Menjetek el sétálni a kedvenc helyetekre vagy egyszerűen csak maradjatok otthon! Ehhez persze Valentin-napnak sem kell lennie, bármikor lophattok így egy-egy szabadnapot magatoknak, hiszen az esti randevúkra még ki tudja meddig kell várni!

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás