Ünnepeld a húsvétot Bing nyuszival!

2021 március 11 3 perc olvasás

Bing nyuszi játékok

A Bing és barátai rajzfilm, melyet 2014-ben kezdtek el vetíteni az Egyesült Királyságban, ma már Magyarországon is elképesztően népszerű! Egy nemrégiben készült felmérés során olyan klasszikusokat utasított maga mögé ismertségben, mint Peppa malac, Micimackó és Barbie, ami azért tényleg nem semmi! Vajon mi lehet Bing titka, hogy ennyire meg tudja fogni a gyerekeket?

Miért szeretik annyira Bing meséit a gyerekek?

Elsősorban az óvodás korosztálynak szólnak Bing meséi, hiszen Bing nyuszi maga is éppen ebben az életkorban van.
A kicsik azért kedvelik Bing kalandjait, mert ők is egészen hasonló érzésekkel találják gyakran szembe magukat a hétköznapok során, csak ők ezt még nem tudják szavakba önteni. A mese azonban lassan és türelmesen vezeti végig őket az olyan hétköznapi helyzeteken, melyek során a kis nyuszi felfedezi maga körül a világot. Éppen úgy, ahogyan ők is teszik nap mint nap, hol egyedül, hol pedig egy kis baráti vagy felnőtt segítséggel.
A Bing mesék legfőbb üzenete tulajdonképpen az, hogy bizony sokszor nem úgy történnek a dolgok, ahogyan azt szeretnénk vagy korábban elterveztük, de ilyenkor sincs vége a világnak, csak egy kicsit "újra kell tervezni".
A mesék jellegzetes, mondhatni ikonikus pillanata, amikor a legvégén Bing még egyszer felidézi az aznapi nehéz pillanatokat, újra elismétli a megoldást, majd együtt örül a többiekkel, hogy megint tanultak valamit. „Ez amolyan Bing szokás!” – mondja ilyenkor mindig Bing és így ér véget a mese.

Bing nyuszis könyvek

Tudtad, hogy Bing nyuszit hamarabb ismerhették meg a gyerekek könyvben, mint rajzfilmben? Ted Dewan, brit író és illusztrátor ugyanis már 2003-ban megírta az első Bing nyuszis könyvet, melyet aztán további hét követett. Olyan népszerű volt a gyerek között Bing és Flip karaktere, hogy később ezen kötetek alapján született meg a tévésorozat. Ted Dewan maga is aktívan részt vett a sorozat megalkotásában és a többi karakter kitalálásában, tehát ő az, akit a kis nyuszi atyjának nevezhetünk.
Később aztán fordult a kocka és ma már a rajzfilm alapján születnek az újabb és újabb Bing könyvek. Ha esetleg nem szeretnéd, hogy a gyereked mesét nézzen, akár a könyveken át is megismerkedhettek Bing kedves és tanulságos történeteivel! A Bújócska című könyvben például a bölcsiben bújócskáznak a kicsik és Bing mindenáron nyerni akar, hogy ő lehessen majd a következő hunyó. Ezért még pisilni sem megy ki a többiekkel a játék előtt, pedig bizony jobban tette volna…
Hát melyik gyerek ne találta volna még magát hasonló helyzetben?
Bing nyuszi könyvek

Húsvéti készülődés Bing nyuszival!

Most, hogy nincsen óvoda, a gyerekek kizárólag otthon tudnak készülődni a húsvétra, kimaradnak az ovis mondókák és az óvónénik által kitalált kézműves feladatok. Ha a te gyerkőcöd is egy “Bingster” (így nevezik angolul a kis Bing rajongókat), akkor akár Bing nyuszit és a barátait is bevonhatjátok a készülődésbe!
Bing hivatalos rajongói oldalán számos tüneményes kézműves feladatból tudtok választani húsvét kapcsán, például húsvéti visszaszámláló színezőt is találtok itt, Készítsétek el ti is otthon a sajátotokat, így talán kicsit kevesebbszer kell majd válaszolni arra a kérdésre, hogy “Hányat kell még aludni, amíg jön a nyuszi?”.
Ide kattintva pedig nagyon aranyos tojásdekoráló ötleteket kaphattok, ha szívesen bevonnátok Binget és a barátait is a tojásfestésbe! Ki is lehet akár nyomtatni ezeket, de ha nincs otthon nyomtatótok, az sem baj, anélkül is meg tudjátok valósítani az ötleteket.

Bing és barátai ajándékokat hozna a nyuszi?

Amennyiben még nincs ötleted, hogy mivel lepd meg a gyerekedet húsvétra, akkor figyelj, mert most megmutatjuk a legújabb Bing játékokat!
Ha plüss Binget keresel, választhatod akár nagy, ölelhető méretben is most már, illetve végre itt van a beszélő Bing nyuszi is! Csak meg kell nyomni a pocakját és már sorolja is Bing a mesében tőle oly gyakran hallott mondatokat.
A legkisebbeknek a Bing nyuszis építőkockákat ajánljuk, amit akár hozzáillő hátizsákban is meg lehet vásárolni, valamint a színezhető nyomdakészleteket. A középsős és a nagycsoportos gyerekek már próbálkozhatnak a 24 darabos kirakókkal is, illetve őket akár nagyméretű Bing ágynemű szettel is meg lehet lepni, biztosan örömmel alszanak majd benne!

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás