TOP 5 társasjáték a családi nyaralásra

2021 július 14 3 perc olvasás

Társasjáték utazáshoz

Az ebéd utáni csendes pihenőben vagy esténként, ha éppen nincs semmilyen program, annyira jó leülni és nyugiban társasozni egyet a nyaralás alatt! De le lehet vinni egy-egy társast a strandra vagy el lehet ütni egy partival akkor is időt, amikor türelmetlenül várják a gyerekek a vacsorát az étteremben.
Megmutatjuk az öt kedvenc családi társasjátékunkat, amivel az egész család együtt tud játszani a nyaralás alatt!

Cortex – amivel akár a kicsik is tudnak játszani

A Cortex társasjátékok hihetetlenül pörgősek: az egyik pillanatban a logikai és koordinációs képességünkre van szükségünk, a következőben pedig már lehet, hogy a memóriánkra vagy valamelyik érzékszervünkre kell támaszkodnunk.
A Cortexhez nem tartozik játéktábla, helyette kizárólag a kártyákon van a hangsúly, melyek mindegyike más és más agytornáztató feladatot rejt. Csak fel kell csapni mindig az épp soron következő kártyát és aki a leggyorsabban oldja meg a rajta található feladatot, azé a pont – ennyire egyszerű a Cortex játékszabálya!

Ha kisgyerekek is vannak a családban, válasszátok a Cortex Kids-et (ebből kétféle is létezik), ezzel ugyanis már akár egy ötéves is tud játszani, de a nagyobb gyerekeknek és a felnőtteknek sem lesz unalmas!

BrainBox Quiz – egy nagy doboznyi kvízjáték, amiben minden benne van!

A tematikus BrainBox játékokat talán nem is kell bemutatnunk, de tudtad, hogy létezik egy nagy dobozos családi verziója is? Ez azért különleges, mert ahelyett, hogy egy témára koncentrálnának a kérdések, itt a kártyák minden fontosabb kategóriát érintenek, így a művészetek, a sport és a történelem mellett sok más témában is helyt tudtok majd állni!

A családi Brainbox kvízjáték remek választás, ha különböző korú gyerekek vannak a családban, hiszen így biztosan mindenki talál majd kihívást a játékban. Ne aggódj, még a felnőttek is, egész biztosan lesz, ami neked is újdonság és persze sosem árt tornáztatni a figyelmünket és a memóriánkat!

Úti társasjáték


Escape Room – házhoz jön a szabadulószoba a nyaralás alatt!

Hasonlóan zajlik itt is a játék, mint egy igazi szabadulószobában, hiszen az Escape Room társasjátékokban is teljesen magukra vannak utalva a játékosok és 60 perc alatt kell teljesíteni a kihívásokat. Mint az igazi szabadulószobákban, persze itt is van lehetőség segítséget kérni, a tippkártyák ugyanis segítenek tovább jutni, ha esetleg elakadnátok a rejtély megfejtésében.

Az Escape Room társasjátékok annyira komplexek, hogy csak 16 éves kortól ajánlottak, létezik azonban egy családi verzió is, az Escape Room Jumanji, ami viszont már 10 éves kortól bevethető. Ebben három különböző játék van, vagyis 180 percnyi garantált szórakozást biztosít a nyaralás nyugis estéin.

Villámválasz – ahol tényleg villámgyorsan kell, hogy vágjon az agyunk!

A Villámválasz nem is annyira társasjáték, sokkal inkább egy kvízjáték, nagyon egyszerű játékszabállyal. Különböző témakörökben kell szavakat mondani újabb és újabb kezdőbetűkkel, viszont mindenkinek csak tíz másodperce van erre, utána le kell csapni a stoppert az elektronikus játéktábla közepén és már jön is a következő játékos. Az óra ketyegése viszont nagyon le tudja ám blokkolni az embert, emiatt pedig egyáltalán nem olyan könnyű kitalálni mindig egy újabb szót, pláne, ahogy egyre fogynak a betűk, szóval nagyon jókat lehet közben nevetni egymáson.

Nyolcéves kor felett ajánlott a Villámválasz, bár van néhány kártya, ami kifoghat a kisebb gyerekeken, de ezek helyett egyszerűen csak húzzatok fel egy újabbat ilyenkor. Kifejezetten szórakoztató felnőttként is Villámválaszozni, ráadásul annyira kompakt kialakítású az egész, hogy tényleg egy pillanata alatt elő lehet kapni és már lehet is játszani vele!

Uborkától a pingvinig – Találj kapcsolatot a kártyák között és dumáld ki magad!

Az Uborkától a pingvinig egy asszociációs kártyajáték összesen több mint 500 darab kétoldalú kártyával.
Minden játékos kap 25 darab kártyát, amelyből ötöt kell kitenni maguk elé. A játékvezető felfordít két kártyát, melyet betesz középre és innentől az a cél, hogy minél gyorsabban megtalálják a játékosok a kapcsolatot a középen lévő kártyák és a saját kártyáik között.
Persze nem elég csak rátenni egy kártyát valamelyik középsőre, hangosan meg is kell indokolni, hogy mi a kapcsolat a kártyákon szereplő képek között. Meg lehet persze próbálkozni a kreatív kidumálással, de a többi játékos fogja majd eldönteni, hogy elfogadják -e azt.
Ha elfogadják az indoklást, akkor gyorsan ki kell egészíteni ötre a játékos előtt kitett kártyák számát és már mehet is tovább a játék, ha viszont nem, akkor büntetésből öt kártyát kell felhúzni. Akkor ér véget a játék, ha valamelyik játékosnak elfogyott az összes kártyája.

Az Uborkától a pingvinig nyolcéves kortól ajánlott, viszont az egész családnak remek szórakozást nyújt, akárhányszor csak előkerül.


Blog témájú írások

ajándék ötletek gyerekeknek
TOP 10 ajándék ötlet gyerekeknek idén karácsonyra

2021 október 26 5 perc olvasás

őszi szünet programok
Programtippek az őszi szünetre

2021 október 21 3 perc olvasás

Halloween buli tippek
Halloween a házban!!!

2021 október 21 3 perc olvasás