Töltekezési tippek anyukáknak anyák napja alkalmából

2021 április 28 3 perc olvasás

Töltekezési tippek anyukáknak anyák napja alkalmából

Jöhetnénk a „repülőn is először a szülő veszi fel az oxigénmaszkot” és a „neked is töltekezned kell valahonnan” szövegekkel, de inkább nem tesszük, mert tudjuk, hogy ezzel minden anyuka tisztában van. Sőt, kifejezetten bosszantó tud lenni, amikor mindenhonnan ömlik ránk az énidő fontossága, mintha mi anyukák nem éreznénk amúgy is az égető hiányát és csak rajtunk múlna, hogy nem élünk a lehetőségekkel.

Pontosan ismerjük az érzést, ezért csupa olyan ötletet gyűjtöttünk most össze nektek anyák napja alkalmából, amiből mindenki tud csemegézni, még az is, aki pici babával van otthon vagy egyedül neveli a gyerekét!

 

Így töltekezz egy csecsemő mellett!

 

Legyen az a kiindulási alap minden nap, hogy ha rendbe tetted a babát (etetés, pelenkázás, öltöztetés stb.), akkor te vagy a következő napirendi pont. Az első időszakban ez könnyen lehet, hogy csak az olyan alapszükségletek kielégítését jelenti majd, mint a zuhanyzás, a felöltözés vagy egy ülve megivott kávé, azonban már ezek is rengeteget hozzá tudnak tenni a komfortérzetünkhöz.

 

Ha ez megvan, gondold végig, hogy mi az, amit szívesen csinálnál és a babával is könnyen kivitelezhető. Hidd el, egy csomó dolgot lehet ám csinálni a kisbabák mellett is, csak igazítsd a programot a napirendjéhez! A vásárlás, a séta, egy barátnő meglátogatása, egy süti megevése vagy egy átmozgató baba-mama torna egytől egyig a napunk fénypontja lehet, ami után sokkal könnyebb végigülni mondjuk egy maratoni etetést, mintha egész nap ki se tetted volna a lábad a lakásból!

Csak ne rémülj meg, ha elsőre kaszkadőrmutatványnak tűnik elhagyni a lakást kettesben a babával, pár alkalom után olyan profin rakod majd össze a menetfelszerelést, hogy csak na!

 

Pilates óra vagy új körmök alvásidőben? Simán!

 

Ott van ugye a nap kellős közepén az alvásidő, ami alatt csomó mindent lehetne csinálni, csak hát ugye nem hagyhatjuk otthon az alvó gyerekeket. Szerencsére ma már rengeteg szolgáltatást úgyis igénybe lehet venni, hogy ki se kell tenni hozzá a lábad a lakásból, így a kényszerpihenőből könnyen aktív időt tudsz varázsolni, ha akarod.

Be tudsz például vásárolni online, elvégezhetsz online tanfolyamokat, számos bármikor elindítható tornavideóból tudsz választani, de ma már sok masszőr, fodrász és manikűrös is házhoz megy.

Persze mi is tudjuk, hogy némelyikhez bizony előre kell tervezni, ami nem mindig könnyű, hiszen sokszor egyszerűbb inkább szörfözni a neten vagy gyorsan összepakolni a konyhát, majd eldőlni a kanapén és belealudni egy sorozatba. Ilyen is kell néha, de ha van energiád, iktass be időnként egy kis extra programot is az alvásidőbe!

 

Kelj fel reggel a gyerekek előtt!

 

Nem mondjuk, hogy mi mindig meg tudjuk csinálni, viszont nagyon sok anyuka esküszik rá! Van, akinek elég az a nyugis 15 perc, amíg elkortyolja a kávét és elolvassa a híreket, de van, aki teljesen rendbe szedi magát, megtervezi a napját és még a reggelit is előkészíti, mire kelnek a gyerekek. (Ezúton is leborulunk minden anyuka előtt, aki képes erre minden nap!)

 

Töltekező tippek dolgozó anyukáknak

 

Akár gyalog, akár tömegközlekedéssel vagy autóval jutsz el a munkahelyedre, biztosan adódik ott egy kis lyuk a napodban. Régen ezek talán hosszú és unalmas perceknek tűntek, most viszont a wellness netovábbja, hogy a munka és a gyerekek összeszedése között nem szól hozzád senki. Használd ki tudatosan ezeket a békés perceket úgy, ahogy a legjobban esik!

Vidd magaddal a könyved, hallgass zenét, görgesd végig az Instat, csukd le a szemed és pihenj vagy akár tanulhatsz is útközben! Ma már szuper telefonos alkalmazások léteznek nyelvtanuláshoz, de számos egyéb online tanfolyamból is lehet választani! Ha pedig belefér, egy-két megállót akár le is sétálhatsz utazás helyett.

Legyen ez mindig a te időd, amikor dolgozó nőből átváltasz anyuka üzemmódba! Ha csak tíz perc, mert még be is kell vásárolnod a vacsorához, akkor tíz perc, de azt töltsd úgy, ahogy neked a legjobban esik!

 

Az egyensúlyra törekedj, ne a tökéletességre!

 

Ne a tökéletességre törekedj a mindennapokban, hanem az egyensúlyra és akkor nem fogod azt érezni, hogy már megint egész héten egy negyedóra se jutott saját magadra. Ne feledd, ez csak egy szakasz, ahol éppen most tartasz a gyereknevelésben, hamarosan vége lesz ennek az időszakban és egy újabb fázisba léptek. Éppen ettől olyan szép az anyaság, hogy a gyerekek mellett mindig újabb és újabb impulzusok érnek minket és velük együtt fejlődünk mi is!


Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás