Pelenkatorta, a legjobb babaváró ajándék

2023 március 08 2 perc olvasás

Pelenkatorta

Ha egy igazán praktikus ajándékkal lepnéd meg egy újszülött családját, amikor babalátogatóba mész vagy babaváró ajándékot keresel, mindenképp érdemes a pelenkatortára is gondolnod! Egyrészt szuper könnyű elkészíteni és nagyon mutatós lesz a végeredmény, másrészt a pelenkánál hasznosabb ajándék aligha van az első időkben. Arról nem is beszélve, hogy számos ajándék elrejthető aztán az elkészült pelenkatortában, akár az anyukának, akár a babának.
Mutatunk pár tippet, hogy milyen meglepetéseket rejthet egy pelenkatorta, illetve segítünk az elkészítésében is!

Hogy készül a pelenkatorta?

Ami biztosan kell hozzá, az a pelenka, viszont rögtön fel is merül kérdés, hogy hány csomag pelenkát érdemes hozzá felhasználni, illetve milyen méretű pelust érdemes beszerezni a pelenkatorta elkészítéséhez. A legjobb, ha 1-es méretű pelenkát vásárolsz, ebből ugyanis mindig rendkívül sok fogy az első hetekben és mindenképp érdemes egy egész csomagot felhasználni a tortához, de akár még kettőt is bevethetsz, attól függően, hogy hány pelenka van egy csomagban. Akkor lesz igazán mutatós a pelenkatorta, ha minimum két emeletes, de az ügyesebbek három-négy emeletet is összehozhatnak a pelenkákból.

Ha megvan a pelenka, egyszerűen csak tekerd fel egyenként a pelenkákat a rövidebb oldaluktól, tegyél mindegyikre egy gumit vagy köss rájuk egy-egy szép szalagot. (Persze már ezen a ponton is lehet játszani a csajos és a fiús színekkel a baba neme alapján!)
Utána helyezed egy alapra a pelenkákat viszonylag szorosan egymás mellé, majd egy vastagabb szalaggal kösd át az egymás mellett sorakozó pelenkákat és így rögzítsd őket. Innentől pedig már csak rajtad áll, hogy készítesz -e rá egy újabb pelenkatorta emeletet vagy sem, ha viszont igen, akkor érdemes az alsó szintet úgy elkezdeni, hogy beleállítasz a középébe egy fóliagurigát és ezzel stabilizálod a tortát.
pelenkatorta ajándék
Milyen meglepetéseket rejtsen a pelenkatorta? Mit érdemes vinni babalátogatóba?

A pelenkatortába egész sok egyedi meglepetést is el lehet dugni, ügyesen besimítva a sok pelenka közé, legyen szó hasznos babaápoló termékekről vagy kisebb babajátékokról.
Jó ötlet például beletenni néhány vagány színű textilpelenkát, egy baba és mama által is használható ápoló masszázsolajat, babafésűt, baba etetőhálót vagy babakanalat is, hogy csak néhány ötletet említsünk.
Ha ügyes vagy, akár az is megoldható, hogy a pelenkatorta közepe egy magasabb cumisüveg legyen, tehát azt helyezd a torta a közepébe és aköré tedd a pelenkákat. És igen, tudjuk, hogy ma már egészen elképesztő a kínálat a cumis üvegekből és nem könnyű közülük választani, de az olyan jól ismert márkákkal, mint a Twistshake vagy az Avent, biztosan nem fogsz melléfogni.
itatópohár kicsiknek
Ne feledkezz meg az anyukákról se! Akár személyre szóló ajándékot is tartogathat számukra a pelenkatorta!

Bár a babalátogatás általában a kisbabáról szól, ő kap ajándékot és mindenki őt csodálja, a friss anyukáknak is nagyon jól tud ám esni a törődés és a személyes ajándék. Rejtsd bele a pelenkatortába az anyuka kedvenc csokiját, egy finom illatú kézkrémet, egy apró ékszert vagy bármit, amivel tudod, hogy örömet okozol neki! Az se baj, ha az égvilágon semmi köze az ajándék jellegének az anyukasághoz, sőt!
De készíthetsz akár egy teljesen egyedi, személyre szóló kuponfüzetet is ajándékba, például baby sittelést vállaló kuponnal vagy tegyél bele „közös kávézás otthon“ vagy közös filmnézés a kanapén“ kupont, hogy már előre bebiztosítsd a jövőbeni csajok programjaitokat.

További ötletekért látogasd meg a Játéksziget weboldalát, ahol szinte minden egy helyen beszerezhető, ami egy babának kell, a játékokon át a babaápolási kellékekig!

Blog témájú írások

húsvéti ajándék olcsó
Húsvéti ajándék ötletek 3000 Ft alatt

2023 március 27 4 perc olvasás

Fast & Fancy
Fast & Fancy - készíts egyedi karkötőt varázspor és víz segítségével!

2023 március 22 2 perc olvasás

fodrász póni
Megérkezett a Sylvanian Families póni fodrászat!

2023 március 20 2 perc olvasás