Otthoni kísérletezés a GALT STEM készletekkel

2020 április 07 2 perc olvasás

Kísérletezős játékok

Ismered a GALT kreatív játékokat? Ha végiggondolod, lehet, hogy jó néhány GALT játék van nálatok is otthon a polcon, hiszen már egészen kisbabakortól kínálnak izgalmas készségfejlesztő játékokat a gyerekeknek.
Most végre megérkeztek a GALT STEM kísérletezős játékok, amelyek az 5 éven felüli gyerekeknek szólnak és hihetetlenül izgalmasak!

Tudod, hogy mit jelent a STEM egy játék nevében?

Talán észrevetted már, hogy gyakran szerepel a játékok dobozán a STEM rövidítés. A STEM bizony nem a márkanév része, csak a játékok típusára utal és a szó a tudomány (Science), a technológia (Technology), a műszaki tudományok (Engineering) és a matematika (Mathematics) szavak angol változatának első betűiből áll össze.
Vagyis, ha a STEM szóval találkozol egy játék dobozán, az biztosan arra utal, hogy a benne található játék ezt a négy területet ötvözi és a mindennapokban előforduló helyzetek megismerésére sarkallja a gyerekeket, mindezt persze játékos és igencsak újszerű formában.
A szülők örülnek, hiszen egy igazán hasznos játékot adnak a gyerekek kezébe, a gyerekek pedig azt érzik, hogy nagyon érdekes és izgalmas kihívás elé állítja őket a játék.
Galt Stem játékok
Konyhai kísérletező játék

Ki gondolta volna, hogy ennyi érdekes dolog van a konyhában a sok finomságon kívül! A GALT STEM Konyha labor játékban például kiderül, hogy az élesztő, az alma és az ecet remek kísérletekhez szolgáltatnak izgalmas alapanyagokat, csak eddig másképp néztünk rájuk. A gyerekek például megtapasztalhatják, hogy akár egy órát is életre lehet kelteni az alma energiájával, simán lehet színváltó főzeteket készíteni és akár a titkosírás tudományát is el lehet sajátítani a konyhában!
Hidd el, hogy a kreatív játékok során szerezett tapasztalatok sokkal jobban megmaradnak a gyerekek fejében, mintha mondjuk kémia vagy fizika órán találkoztak volna velük!

Dinoszaurusz labor dinórajongóknak

A Konyha labor fiúknak és lányoknak is nagyon izgalmas játék, akárcsak a legtöbb GALT STEM készlet. Talán egyedül a Dinó labor az, ami inkább a fiúknak lesz nagy kedvence!
Ezzel a dinós készlettel igazi archeológussá válhatnak a gyerekek, miközben mélyre ásnak a megkövesedett dinoszaurusz ősmaradványokat keresve! Elkészíthetik akár a saját dinó nyomukat is és mindeközben észrevétlenül jó sok mindent megtanulnak az őslényekről.
És ha mindez nem lenne elég, a további GALT STEM kísérletező szettekkel akár sötétben világító, pattogós, nyúlós slime-ot is lehet készíteni vagy akár 3D-s buborék alakzatokat!
A játékok dobozában mindent megtaláltok, amire csak szükség lehet a kísérletezés során.

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás