nyar
Nemzetközi Ken Nap – Tudtad, hogy Ken és Barbie már többször is szakítottak?

Nemzetközi Ken Nap – Tudtad, hogy Ken és Barbie már többször is szakítottak?

A Time magazin szerint a 3-12 éves amerikai lányok 92%-a rendelkezik Barbie babával. Na de mi a helyzet Kennel? Tegnap, március 13-án ünnepeltük a nemzetközi Ken baba napot, vagyis Barbie barátját. Ken nem annyira népszerű a lányok körében, hiszen még Barbiekból van egy tucat, egy háztartásra maximum egy Ken jut. Kislánykoromban is hasonló volt a helyzet, legalább 10 Barbie-val élt együtt Ken egy nagy családi házban, és nem mondhatni, hogy túl sok szava lett volna ennyi nő között, maximum arra volt jó, hogy bevásároljon, vagy elvigye a lányokat valahová. Ken helyzete elég méltatlan, pedig gyakorlatilag már a kezdetekkor kíséri a folyamatosan megújuló, az 50-es évek amerikai háziasszonyából önálló üzletasszonnyá váló Barbiet. Úgy gondoltuk, érdemes legalább egy blogbejegyzést szentelnünk neki.
 
Olvasd el ezt is: Egy kis Barbie-történelem – Hogyan változtak a Barbie-babák 50 év alatt?
 
Ken és Barbie viharos kapcsolata
Annak ellenére, hogy a Ken napot már 1961 óta ünneplik, nem gondolom, hogy itthon bármikor is hallottunk volna erről. Ken, teljes nevén Ken Carson ebben az évben jelent meg először egy nagy játékvásáron. A férfiasságával és öltözködésével kapcsolatos néhány tisztességtelen észrevétel ellenére, Barbie-val való kapcsolata az évtized végéig virágzott, bár az is igaz, hogy kapcsolatuk első évében Ken kicsit nehezményezte, hogy mindig a második helyre szorul, hiszen Barbie nagyon sok szerepben kipróbálta ekkor magát, volt balerina, légiutas-kísérő, nővér és énekes is. A 70-es években a híres pár nemcsak első házukat vette meg, de a szupersztár Barbie magával cipelte Kent az összes premierjére és fotózására. 83-ig igazi diszkó-pár voltak. Mindeközben nemcsak Barbie, de Ken külseje is folyamatosan változott: a Dirty Dancing érában például majdnem egy az egyben olyan frizurája volt, mint Patrick Swayze-nek. (Egyébként az évek során kilenc különböző színű frizurája volt, még piros és két tónusú sárga is!)
 
 
Bár a 90-es években igazi luxusházba költöztek, kapcsolatuk sajnos elkezdett megromlani, és 2004-ben hivatalosan is szakítottak. Barbie egy ausztrál szörfös, Blaine Gordon miatt hagyta el a férjét, ráadásul az elnökválasztásokon is elindult. Ez borzasztó kudarc lehetett Kennek.
 
Ő itt Blaine Gordon, aki elcsábította Kentől Barbie-t. Gordon elég menő, de azért ez nem volt fair a régi vágású Kennel szemben.  
 
Ken azonban összeszedte férfiúi büszkeségét, és 2011-ben, 50. házassági évfordulójuk megünneplésével próbálta visszaszerezni hűtlen nejét. Kennek ez sikerült is, bizonyítva a nagyvilágnak, hogy ugyan minden kapcsolatban lehetnek hullámvölgyek és küzdelmek, munkával és erőfeszítéssel megjavítható mindaz, ami elromlott. A Mattel tényleges hirdetőtáblákon hirdette a pár újraegyesülését. Reméljük, hogy ez így is marad, tekintve, hogy Barbie az utóbbi időben nagyon elkezdett mozgolódni az online térben is.
 
Tudtad? – Barbie és Ken hivatalosan sosem házasodtak meg és gyermekük sem születetett. Babája egy baráti házaspárnak, Midge-nek és Alan-nek lett, akit Ryan-nek hívnak. Barbie gyermektelenségének oka egészen egyszerűen az, hogy nem anyatípusnak tervezték.
 
 
 
Visszatérve végül Kenre, hiába nem olyan színes egyéniség, mint Barbie, hiába tölt be főként támogató szerepet neje mellett, és nem épít saját individualista karriert, mi úgy gondoljuk, nélküle Barbie sem lenne az, akivé vált.
 
Nektek hány Barbie és hány Ken babátok van otthon? Kérjük a számokat kommentben!
 
 
 

Hozzászólás írása

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagynunk, hogy látszódjon az oldalon.