Féláras szállítás! Október 23-24-én a 10 000 Ft feletti rendeléseket féláron szállítjuk!

Mit kell tudni a Bing és barátai meséről?

2020 szeptember 18 2 perc olvasás

Bing és barátai

Egyre több helyen szembejön veled, de fogalmad sincs, hogy ki ez a kisnyuszi? Akkor itt az ideje megismerkedni vele, ugyanis Magyarországon is egyre népszerűbbek Bing és az ő kis barátai!
Ne aggódj, ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat Bingről, úgyhogy Te is fel tudod majd venni a ritmust, ha a gyereked mesél róla vagy esetleg Binghez vagy a barátaihoz kapcsolódó ajándékot kér!

A Bing és barátai rajzfilm

A sorozatot az Egyesült Királyságban kezdték el vetíteni 2014-ben. Elsősorban az óvodás korosztálynak szól Bing meséje, hiszen Bing maga is éppen ebben a korban van. A gyerekek részről részre végigkövethetik, ahogyan a kis nyuszi felfedezi maga körül a világot, pont ahogyan ők is teszik nap mint nap, hol egyedül, hol pedig egy kis segítséggel.
Minden egyes Bing epizód végén elhangzik aztán az ikonikus mondat, hogy „Ez amolyan Bing szokás” (It's a Bing thing!), amikor a nyuszi sikeresen kerül ki egy nehéz vagy éppen izgalmas helyzetből.

Ezért szeretik a gyerekek és a szülők is Binget

A gyerekek azért szeretik Bing kalandjait, mert egészen hasonló érzésekkel találják gyakran szembe magukat a hétköznapokban, csak ők ezt még nem tudják szavakba önteni. A mese azonban lassan és türelmesen vezeti végig az olyan hétköznapi helyzeteken a gyerekeket, mint például a félelmetes helyzetek a játszótéren vagy mondjuk a kiömlött étel feltakarítása. Sőt, a mese végén Bing még egyszer felidézi a nehéz pillanatait, újra elismétli a megoldást, majd együtt örül a többiekkel, hogy megint tanultak valamit.
Naná, hogy a szülők is kedvelik ezt a mesét, hiszen egész máshogy hangzik egy kedves nyuszi szájából mindaz, amit ők is naphosszat szoktak szajkózni a gyerekeknek. A figurák ráadásul aranyosak, kedvesek, a rajzok barátságosak, a filmek hossza és tempója pedig éppen megfelelő egy óvodáskorú gyereknek.
Bing játékok
Kik Bing barátai a mesében?

Na és akkor jöjjön egy kis gyorstalpaló, hogy képben legyél a szereplőkkel is, Bingnek ugyanis jó sok barátja van a rajzfilmben!
A legtöbbet talán Flop van a képernyőn Bing mellett, aki a viselkedése alapján egy felnőtt karakterébe bújt, így ő az, aki mindig minden helyzetben segít Bingnek. Amma, az elefánt is felnőttként van jelen a sorozatban, ő az anya figurának felel meg Bing életében. Aztán ott van Sula, a kis elefánt, Pando, a panda, Coco és Charlie a nyuszik, akik mind Bing barátai és időnként feltűnnek a kisbarátok szülei is a képernyőn.

Ha tehát a gyerekednek éppen valamelyik kis Bing mesefigura a kedvence, akkor ezek alapján már tudsz tájékozódni. A rajzfilm egyre növekvő népszerűsége miatt persze széleskörben elterjedtek a Bing és barátaihoz kapcsolódó játékok az utóbbi időben, legyen szó plüssfigurákról, kirakókról vagy akár ágyneműről!

Blog témájú írások

őszi szünet programok
Programtippek az őszi szünetre

2021 október 21 3 perc olvasás

Halloween buli tippek
Halloween a házban!!!

2021 október 21 3 perc olvasás

őszi program tippek
Mit csináljunk ovi és bölcsi után a szürke őszi napokon?

2021 október 21 3 perc olvasás