Novemberben vásárolj legalább 9 990 Ft értékben és csomagodat ingyen szállítjuk az ország összes PostaPontjára!

Mit csináljunk ovi és bölcsi után a szürke őszi napokon?

2021 október 21 3 perc olvasás

őszi program tippek

Minden kisgyerekes szülő tudja, hogy ha a hideg és a korai sötétedés miatt nem lehet már estig játszóterezni, bizony néha ólomlábakon jár az idő az esti fürdésig. Persze leülhetnek a gyerekek mesét nézni, na de minden nap csak nem nézhetnek órákon át rajzfilmet, amíg kitavaszodik!
Segítségképpen összegyűjtöttünk most nektek néhány olyan ötletet, amivel gyorsabban repül az idő és könnyebb átvészelni a borongós őszi napokat a lakásban!

Fedezzétek fel a helyi könyvtárat!

Minden könyvtárnak van gyerekrészlege, hol kisebb, hol egy egész emelet, ám akármekkora is, biztosan jó időre ellát majd titeket olvasnivalóval! Érdemes már egészen kicsi gyerekekkel is elkezdeni könyvtárba járni, hogy mire önálló olvasók lesznek kisiskolásként, már rutinosan mozogjanak a könyvtár világában!
Persze nem árt fokozatosan bővíteni az otthoni könyvtárunkat sem, de higgyétek el, hogy a rendszeres könyvtár látogatásnál kevés dologgal lehet jobban motiválni a kicsiket az olvasásra, ami aztán majd egy egész életen át elkíséri őket! Vezessétek be már pici kortól kezdve, hogy ha ajándékozás van, mindig legyen egy könyv is az ajándékok között! Tudtad, hogy a Játékszigetben a játékok mellett rengeteg könyvből is tudsz választani?
könyvtár gyerekekkel
A foglalkoztatók a szülők megmentői!

Ha bölcsis vagy oviskorú gyereked van, érdemes betárazni egy nagyobb adag foglalkoztató füzetet és csak akkor előkapni, amikor hirtelen szükség van rá! Lebetegedett a kicsi, szakad az eső, váratlanul dolgoznod kell otthon vagy egyszerűen csak jól jönne egy félórányi nyugi… Na, hát úgyis érted mire gondolunk!
A foglalkoztató füzetek ára ráadásul nem olyan borsos és nagyon sokféléből lehet választani: vannak feladatos, matricás, színezős, kifestős, képregényes, öltöztetős, legos stb. foglalkoztatók is, szóval egész biztosan találsz majd a gyereked kedvére valót. Kattints ide, ha kedvet kaptál a foglalkoztató füzetek beszerzéséhez és nézz körül a kínálatunkban!

Ilyen kicsikkel is lehet társasjátékozni? Simán!

Sokan azt gondolják, hogy az ovisokkal még nem lehet társasjátékozni, pedig dehogynem! Egyrészt egy csomó jól ismert társasnak van kicsiknek való verziója, másrészt pedig ez pont ideális életkor a szabályok gyakorlására, illetve arra is, hogy megtanulják a gyerekek, bizony nem mindig ők nyernek, azonban mindig lehet játszani egy következő kört!
Jó szívvel ajánljuk például a Boribon társasjátékokat, a Bogyó és Babóca társasokat vagy az Óvodás vagyok társasjátékot, mivel ezeket egytől egyig a kicsik igényeire szabták, ráadásul a jól ismert meseszereplők köszönnek vissza bennük!

Kézműves játékok óvodásoknak

Nagyon jót tesz a gyerekek lelkének, ha hazatérve el tudnak egy kicsit mélyedni valami alkotásban. Ez még abban is segíthet nekik, hogy feldolgozzák az aznapi élményeiket és felhőtlenül ki tudjanak kapcsolódni. Alkotás közben sokszor könnyebben meg is ered a kicsik nyelve, így ha odaülsz mellé vagy készíted a vacsorát, miközben ő a konyhaasztalon gyurmázik vagy festeget, simán lehet, hogy kibök majd neked olyat is, amit amúgy harapófogóval kéne kihúznod belőle.
gyurmázás előnye
A gyurma egyébként mindig jó választás, hiszen ott bárki bármit csinálhat, valamint gyurmázás közben remekül tudják gyakorolni a kicsik az újratervezés készségét, amire az életben is gyakran van szükségünk. Míg egy rajzot mindig macerás korrigálni, addig gyurmázás közben könnyedén lehet módosítani a terveket anélkül, hogy az frusztrációt okozna. Hihetetlenül menő gyurmakészletek vannak ma már, a gyurma fodrászszalontól kezdve a gyurmapizzán át, egészen a gyurmából készített pónikig!

A bölcsis korosztálynak pedig a vizes rajzolókat ajánljuk, ahol a vízzel töltött tollal vagy bevizezett ujjacskákkal lehet életre kelteni a képeket, de említhetnénk akár a nyomdázást vagy a festést is!

Kombináljátok egymással az építőjátékokat!

Mi lenne, ha a különböző építőjátékokat kombinálnátok egymással és így építenétek egy kis várost vagy terepasztalt a gyerekszobában? Miért is ne lehetne összerakni egymással például egy LEGO építményt egy Geomag mágneses elemekből épített házzal?
Építsetek fel egy várost, bővítsétek akár napokon keresztül és ne bontsátok le a már elkészült építményeket. Szülőként persze kell ehhez venni egy nagy levegőt, hiszen be kell áldozni így a fél szobát vagy az egész asztalt, de hidd el, megéri ez a kis áldozat a sok nyugodt játékos percért cserébe!

Blog témájú írások

Társasjáték karácsonyra
Társasjáték karácsonyra? Mutatjuk a tippjeinket!

2021 november 26 3 perc olvasás

Cry Babies játékok
A Cry Babies babák tényleg tudnak sírni?

2021 november 24 2 perc olvasás

Adventi naptár élményekből
Mi kerüljön az adventi naptárba csoki helyett?

2021 november 22 3 perc olvasás