Milyen puzzlet válassz felnőttnek?

2020 január 30 2 perc olvasás

Kirakó felnőtteknek

A puzzle egy igazi aduász ajándék, akár még felnőtteknek is! Szórakoztató, fejleszti a koncentrációt, segít kikapcsolódni és akár az egész család együtt játszhat vele. Az se baj, ha akár napokon át készül egy kép, mindenképp garantált sikerélmény lesz a vége!

Puzzle felnőtteknek? Simán!

Ha megkérdeznék a szülőket, hogy mi az a játék, amit szívesen játszanak ők is a gyerekekkel, biztos, hogy sokan mondanák a kirakózást. Szuperül kikapcsol, van benne kihívás, ráadásul közben egyenlő partnerként lehet csapatban működni, hiszen mindenkinek az a célja, hogy mihamarabb elkészüljön a kép!

Milyen puzzlet szeretnek a felnőttek?

Attól még, hogy a puzzle felnőttnek lesz, még nem kell automatikusan 2000 darabos kirakót választani. Hidd el, már egy 500-1000 darabos is kellő kihívást rejt magában!
Az 500 darabos világtérkép kirakó szuper választás felnőtteknek, hiszen nem sokan tudják a világ összes országát pontosan elhelyezni a térképen A kirakót az országokra jellemző szimbólumokkal díszíttették, a festéket pedig egy érmével le is lehet kaparni róluk, így azt is lehet jelölni, hogy már hány országban jártál.
Jó kis köztes megoldást jelenthet például ez a Thaiföld puzzle, amely két 500 darabos képet és egy 1000 darabos képet is tartalmaz, így hosszabb és rövidebb ideig tartó játékok közül lehet benne választani.
Sőt, akár 3D puzzlet is választhatsz egy felnőttnek, ha valami extra izgalmas kirakót szeretnél! Ez az Eiffel-torony 3D puzzle például 216 elemből áll és a 44 cm magas torony összeállításához nincs szükség ragasztóra, ha elkészül, mégis stabilan egyben marad a torony.

Felnőtt puzzle

Miért jó felnőttkorban puzzlet játszani?

Az emberek jó része meglehetősen sokat lóg a neten, aminek köszönhetően megszoktuk, hogy különböző forrásokból gyorsan kapjuk az infókat, az agyunk pedig igyekszik ezeket az infomorzsákat mihamarabb rendszerezni. Ehhez az agynak jól át is kellett persze alakulnia és ezért azt vesszük észre, hogy egyre nehezebb hosszan elmélyülni bármiben, ami komolyabb összpontosítást igényel. Mondjuk egy jó könyvben vagy végignézni egy hosszabb filmet anélkül, hogy akár egyszer is kezünkbe vennénk a telefonunkat.
A puzzle azonban épp az összpontosító figyelmünkre tart igényt, enélkül ugyanis nem készül el egyhamar a kirakó! A puzzle tökéletesen fejleszti a koncentrációs készséget, méghozzá úgy, hogy közben ezer százalékosan ki lehet kapcsolódni. Mikor nekiül egy felnőtt egy stresszes nap végén kirakózni, egyszer csak azon kapja magát, hogy percek óta nem gondol semmire és csak a kép kirakása lebeg a szeme előtt.


Blog témájú írások

Játéksziget Árkád
Megünnepeltük Bing születésnapját!

2022 augusztus 15 2 perc olvasás

játékos tanulás
Így készüljetek játékosan az iskolakezdésre!

2022 augusztus 05 3 perc olvasás

Mindfulness gyakorlatok gyerekeknek: út a teljességgel megélt gyermekkor felé!
Mindfulness gyakorlatok gyerekeknek: út a teljességgel megélt gyermekkor felé!

2022 augusztus 03 3 perc olvasás