nyar

Ezúton tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a 2020 március 28-ától életbe lépő kijárási korlátozás a megrendelések kiszállítását nem akadályozza. Webáruházunk zavartalanul működik, a rendelések feldolgozása és a kiszállítás továbbra is folyamatos!

Milyen kirakót válassz kicsiknek?

Milyen kirakót válassz kicsiknek?

Naná, hogy a kicsik is szeretnek kirakózni, sőt! Csak ügyesen kell megtalálni, hogy melyik a legideálisabb puzzle a számukra! Összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni a kiválasztásnál és segítünk abban is, hogy melyik korosztálynak melyik típusú kirakó való!

Érdemes egyáltalán a kicsiknek is kirakózni?

Persze, akár már egy egy-másfél éves kisgyerek is próbálkozhat a kirakózással, ha van hozzá türelme. A kirakózás egyszerre nagyon sok készséget fejleszt, ráadásul nagyon szórakoztató is és kézzelfogható a végén a sikerélmény.
Először is meg kell keresni az oda illő részt, amihez forma- és színfelismerő képességre van szükség, utána pedig ügyesen be is kell illeszteni, ami kitűnően fejleszti a kicsik finommotorikus mozgását. És mindehhez persze kell egy jó nagy adag türelem is és koncentráció, ami észrevétlenül fejlődik a játék közben.

Milyen kirakóval érdemes kezdeni?

Elsőre talán sokan a mesekockákat választanák, hiszen jól passzolnak ezek a nagyobb kockák a kis kezekhez, azonban nagyon megnehezíti a kicsik dolgát, hogy a kocka mindegyik oldalán más-más kép részlete van. Egy-másfél éves korban válassz inkább olyan puzzlet, ahol mindössze két nagyobb elemet kell egymásba illeszteni. Ez a színes járműves bébi kirakó például fiúknak és lányoknak is nagyon jó választás első kirakónak.
Utána tovább lehet lépni a négy darabból álló kirakók felé. Ez a Minimax kirakó például nagyon egyszerű, színes és letisztult képekből áll, akár már egy kétéves is elboldogul vele némi segítséggel.
Kisvakond puzzle kicsiknek
Keretes kirakók és mesekockák

Két éves kor felett már lehet próbálkozni az úgy nevezett keretes kirakókkal. Ezek általában 10-15 darabosak és a keret segítségével a kicsik könnyebben találják meg a kirakó darabjainak a helyét. Ha elég cuki a kép, mint például ezen a Kisvakondos kirakón, akkor jó eséllyel lesz elég türelem is a kirakózáshoz. Először biztosan elkél majd a segítség a kicsiknek kirakózás közben, de ha egyszer sikerrel járnak egyedül is, onnantól nem lesz megállás és egyedül is biztosan rengetegszer ki fogják majd rakni a puzzlet.
A mesekockákat mi inkább három éves kortól javasoljuk, hiszen ott még a kockák megfelelő oldalát is meg kell találni. Érdemes ebből is először inkább 6 darabosat választani és utána továbblépni a többdarabos kirakók felé.