Milyen az ideális kiságyforgó?

2019 november 14 2 perc olvasás

Az ideális kiságyforgó

Minden újdonsült szülő jó néhány felesleges dolgot is megvásárol a szülés előtt, akad azonban valami, ami ezer százalék, hogy jó szolgálatot tesz majd az első hónapokban: a kiságyforgó! Van azonban néhány nagyon fontos szempont a tökéletes zenélő forgó kiválasztásánál, amire talán nem is gondolnál a baba születése előtt, úgyhogy most összegyűjtöttük nektek ezeket ebben a cikkben.

Az ideális kiságyforgó biztonságos


Az első és legfontosabb szempont, hogy a zenélő forgó biztonságos legyen, vagyis stabilan lehessen rögzíteni a babaágy széléhez és ne tudja a baba magára rántani, ha esetleg kapálózik a kis kezeivel. Minél nagyobb a rögzítő elem a forgón, annál jobb, ahogyan például ennél a Fisher Price kiságyforgónál! Fontos, hogy a forgón található kis plüssök semmiképpen se tudjanak leesni maguktól és ne legyenek rajtuk apró, lerágható elemek sem.

Az ideális kiságyforgó sokáig zenél

Hogy milyen az ideális kiságyforgó? Sokáig zenél. NAGYON SOKÁIG. Kevés őrjítőbb van ugyanis annál, mint amikor három percenként oda kell rohannod és újra meg újra fel kell húznod, mert a babád csak addig van nyugalomban, amíg forog és zenél a forgó a fejecskéje felett. 3 perc zuhanyzás – felhúzás – 3 perc hajmosás – felhúzás – 3 perc öltözés – felhúzás... Folytassuk?
Létezik azonban ma már olyan kiságyforgó is, amely akár 20 percen keresztül játssza a kedves dallamokat a babának! 20 perc pedig az egész világot jelenti egy csecsemő anyukájának vagy apukájának, ezt nem is kell ragozni.
EXTRA TIPP: Ha már a baba születése előtt megveszitek a kiságyforgót, érdemes néha felhúzni és az anyukának a pocakjával a közelébe ülni, hogy a baba számára ismerősen csengjenek majd a dallamok!

Fisher Price kiságyforgó

Az ideális kiságyforgó később is használható

Érdemes olyan babaforgót vásárolni, amit később akár játékként is lehet használni. A Fisher Price 3 az 1-ben zenélő forgója például pont ilyen, hiszen a forgó középső elemét, a madarat, amely a zenét biztosítja, akár le is lehet szerelni és ezzel külön is lehet játszani.
A Fisher Price egyébként közel 90 éve (!) gyárt bébi- és gyerekjátékokat, így biztosak lehettek benne, hogy a babák és a szülők igényeit is maximálisan figyelembe veszik, akár a biztonságról, akár a szórakozásról van szó.

Blog témájú írások

Játéksziget Árkád
Megünnepeltük Bing születésnapját!

2022 augusztus 15 2 perc olvasás

játékos tanulás
Így készüljetek játékosan az iskolakezdésre!

2022 augusztus 05 3 perc olvasás

Mindfulness gyakorlatok gyerekeknek: út a teljességgel megélt gyermekkor felé!
Mindfulness gyakorlatok gyerekeknek: út a teljességgel megélt gyermekkor felé!

2022 augusztus 03 3 perc olvasás