Milyen az ideális interaktív játékbaba?

2020 február 03 2 perc olvasás

Interaktív baba

Az interaktív játékok előnye, hogy a gyerekek még jobban be tudnak kapcsolódni a játékba. Különösen nagy öröm egy játékbaba esetén, hogy a „kicsi anyukák” megismerhetik a babájuk igényeit vagy éppen választ kaphatnak tőlük arra, hogy vajon elég jól bánnak -e vele.
Megmutatjuk a szempontokat, hogy mi alapján érdemes interaktív játékbabát választani a különböző életkorokban!

Így válassz interaktív játékbabát!

A legfontosabb, hogy olyan interaktív babát válassz a gyerekednek, amely korban valóban megfelelő a számára. Hidd el, a gyártók nem lőnek mellé a dobozon megjelölt korhatárral, még ha elsőre esetleg úgyis tűnne esetleg! Ha jobban megismered a játékot, simán kiderülhet, hogy vannak komplexebb funkciói is a babának, amikhez még lehet, hogy nem elég nagy a kislányod.
Általános érvényű szabály a játékok kiválasztásában, hogy minél kisebb a gyerek, annál kevesebb funkcióval rendelkező játékot érdemes a kezébe adni. Teljesen felesleges őt túlterhelni ingerekkel, inkább hadd élvezze ki maximálisan azt a néhány funkciót, amit felfedezett az interaktív játékon.

Szerepjáték a babákkal

Az az igazán szerencsés, ha a gyerek nem áll nagyon messze korban a játékbabától, sőt, akár még hasonló életszakaszban is lehetnek. Kifejezetten előnyös, ha a babával le tud modellezni olyan helyzeteket egy kisgyerek, amelyek esetleg neki is épp nehézséget okoznak. Ha például nem szívesen megy a kislányod orvoshoz, akkor a Gondoskodj rólam babával remekül el tudja játszani, hogy mi is történik az orvosnál, sőt, akár még oltást is adhat a babának!
Gondoltad volna, hogy már bárányhimlős játékbabát is árulnak? Aki már volt bárányhimlős, nagyon is tudja, hogy ehhez a betegséghez egy jó adag türelemre is szükség van. Nem szabad vakargatni a pöttyöket, ráadásul sokáig bent kell maradni a négy fal között. Ha esetleg nálatok is megjelenne a betegség, dobd fel egy kicsit ezt az időszakot egy bárányhimlős babával! Tartozik hozzá játékkrém, sebtapaszkészlet és egy kis kendő is, a pöttyöket ugyanis óvatosan le lehet dörzsölni a babáról vagy be is lehet krémezni. Így hamar meggyógyul a baba és biztosan gyorsabban telik az idő a kislányod számára is, ha elfoglalja magát a baba gyógyításával!
Interaktív játékbaba
Puszit adó játékbaba

A szokásos pisilő és beszélő játékbabák mellett persze vannak egészen különleges babák is. Létezik például olyan baba is, amelyik alig várja, hogy végre megszeretgessék és a különleges szenzoroknak köszönhetően azonnal reagál is a közelségre. Ha pedig megérzi, hogy valakinek az arca közel kerül hozzá, már billenti is a fejét és ad egy hatalmas nagy puszit! Melyik kislány tudna ellenállni egy ilyen puszit adó babának?

Blog témájú írások

őszi szünet programok
Programtippek az őszi szünetre

2021 október 21 3 perc olvasás

Halloween buli tippek
Halloween a házban!!!

2021 október 21 3 perc olvasás

őszi program tippek
Mit csináljunk ovi és bölcsi után a szürke őszi napokon?

2021 október 21 3 perc olvasás