Milyen az ideális babajáték?

2021 május 01 3 perc olvasás

Építőjáték kicsiknek

Babajátékot úgy érdemes választani, hogy azzal a baba többféle módon és lehetőleg minél hosszabb ideig tudjon játszani. Egy gyerek ugyanis mindig más és más tulajdonságát fedezi fel egy játéknak és bizony még az is előfordulhat, hogy a játék eredeti funkciója csak később kezdi el érdekelni őt.
Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy milyen játékot érdemes választani a pár hónapos babáknak és az 1-2 éves csöppségeknek!

Fellógatható játékok a legkisebbeknek

A 3-4 hónaposnál fiatalabb babák bizony még nem tudnak nyúlni a játékokért, ellenben hosszú időn át képesek figyelni a különböző színeket, formákat és mintákat. Érdemes fellógatni a babák ágya vagy a hordozható gyerekülés fölé egy-egy izgalmas csörgőt vagy játékot, a Balibazoo kínálatában például egészen tüneményesek vannak. Meglátod, a kicsik szép lassan rájönnek maguktól, hogy még izgalmasabb lesz a látvány, ha a kis karjukkal kalimpálva hozzáérnek és előbb-utóbb megpróbálják majd közelebb húzni magukhoz a játékot.

Ha az ágyra rögzíthető kiságyforgót keresel, érdemes odafigyelni rá, hogy stabilan lehessen rögzíteni a babaágy széléhez és ne tudja a kicsi magára rántani, ha esetleg kapálózik a kezeivel. Minél nagyobb a rögzítő elem a forgón, annál jobb, ahogyan például ennél a Fisher Price kiságyforgónál is láthatod! Fontos, hogy a forgón található kis plüssök ne tudjanak leesni maguktól és ne legyenek rajtuk apró, lerágható elemek sem.

A játszószőnyeg kiválasztásánál is hasonló szempontokat érdemes figyelembe venni, illetve ott még az is fontos, hogy az alja mosható legyen, hiszen egy újszülöttel igen gyakran történnek „balesetek”. Érdemes nagyobb méretű szőnyeget választani, mint amilyen ez az óriás méretű játszószőnyeg is, hiszen így akkor is kényelmesen elfér majd rajta a baba, amikor elkezd átfordulni vagy kúszni.

Így válassz építőjátékok kicsiknek!

Ha az egészen kicsiknek keresünk építőjátékot, egészen más szempontokat veszünk figyelembe, mint a nagyoknál. A legfontosabb, hogy az építőjáték biztonságos és tökéletes minőségű legyen, hiszen az építőelemek még gyakran landolnak a babák szájában játék közben.
Ismered a Clemmy építőjátékokat? Különleges gumiszerű anyagból készültek, nem tartalmaznak az egészségre káros anyagokat és nagyon egyszerűen le lehet mosni őket, így végképp nem okoz gondot, ha a kicsik szájába kerül vagy maszatos lesz a kocka. Ráadásul jóval könnyebb egymásba illeszteni a puha Clemmy elemeket, mint a hagyományos építőkockákat, így sokkal könnyebben érnek el sikereket a kicsik és nem veszítik el olyan hamar a türelmüket építés közben.
Egy-másfél éves kor felett bátran oda lehet már adni a babáknak a Clemmy játékokat. A készletek és az építőelemek egyébként egymással teljesen kompatibilisek, nyugodtan lehet akár kombinálni is a különböző szetteket.

A képen is látható különleges, építőkockákkal megtöltött hátizsákot pedig kifejezetten a Bing rajongó gyerekeknek ajánljuk, így ugyanis könnyedén magukkal tudják vinni bárhova a kockákat, a Bing táskát pedig akár magában is lehet hordani!

Kreatív játékok kicsiknek

Szuper kreatív játékok közül lehet választani ma már az egészen kicsiknek is! A Ludattica Baby Logic játékok például játékos formában fejlesztik a gyerekek logikáját és a finommotorikus mozgását, arról nem is beszélve, hogy az összes Ludattica játék doboza hihetetlenül gyönyörű és elképesztően ízlésesen kidolgozott játékok lapulnak benne!
Bébijátékok
Örök sláger a kicsiknél a mindenfajta formaberakó játék, az Efun pedig mindig belevisz még egy kis extra csavart is a fából készült formaberakós játékokba. Tüneményes kis tálcákból lehet például választani a kínálatukban, ahol különböző tematika szerint mindenféle finomságok találhatóak a készletekben. Ráadásul nem elég csak megtalálni a formák megfelelő helyét a tálcán, a zöldségeket és a gyümölcsöket egytől egyig fel is lehet szeletelni, így a kis ujjacskáknak extra sok lehetősége van ügyesedni a játék során.

Bing és barátai – a kicsik legnagyobb kedvencei

Ha nálatok is óriási sláger ez a mesesorozat, akkor érdemes körülnézned a Bing és barátai rajzfilmhez kapcsolódó játékok között, hiszen a kirakótól kezdve a párnákon át egészen az ágyneműig, rengeteg féle Bing ajándékból tudsz választani!

Az óriási méretű kirakók és a mesekockák remekül fejlesztik a kicsik megfigyelőképességét és logikáját, miközben örömmel fedezhetik fel a képeken a meséből megismert karaktereket! Külön öröm, hogy a Bing és barátai mesekockák újrahasznosított anyagból készülnek (még a játék csomagolása is), így ez egy 100% környezetbarát játék!
Bing nyuszis táska
Természetesen Bing és barátai akár hozzátok is el tudnak látogatni, ugyanis mindegyik meseszereplő kapható plüss és játékfigura formájában is. Sőt, Binggel akár még beszélgetni is lehet, az óriási, ölelhető méretű plüss nyuszinak ugyanis elég csak megnyomni a pocakját és már sorolja is a mesében oly gyakran előforduló szófordulatokat!

Május 3. és 16. között a Játéksziget üzletekben BABAHETEKET tartunk! Érdemes ellátogatni hozzánk, hiszen többek között a fent említett babajátékokat is 20% kedvezménnyel tudjátok megvásárolni ebben a két hétben!

Blog témájú írások

Xshot chaos meteor
Kipróbáltuk az X-Shot Chaos Meteor szivacslövő játékfegyvert!

2021 május 06 2 perc olvasás

OMG dance baba
OMG, kicsomizhattuk az OMG Dance babát!

2021 május 03 3 perc olvasás

Töltekezési tippek anyukáknak anyák napja alkalmából
Töltekezési tippek anyukáknak anyák napja alkalmából

2021 április 28 3 perc olvasás