Vásárolj legalább 5000 forint felett és válassz ajándékaink közül!

„Mikor érünk oda?” - Életmentő úti játékok hosszú utakra

„Mikor érünk oda?” - Életmentő úti játékok hosszú utakra

Nyaralni nagyon jó, csak sajnos oda is kell érni és közben milliószor meg kell válaszolni a nagy kérdést: MIKOR ÉRÜNK ODA? Ha ügyesen választod ki az úti játékokat és a kellő pillanatban mindig elő tudsz varázsolni valami újat, nagyon sokat könnyíthetsz a dolgodon!

Úti játék nélkül egy lépést sem!


Az úti játékok a szülők legjobb barátai, ez nem is kérdés! Nem minden gyerek tud ugyanis hányinger nélkül mesét nézni vagy olvasni utazás közben, illetve egy idő után az is unalmas lesz és akkor muszáj valami mást villantanunk, ha meg akarjuk őrizni a családi békét az érkezésig. Jó ötlet bevetni a hangoskönyveket, arra könnyebben el is alszanak a gyerekek és persze nem árt úti társasjátékokkal is készülni! Ha egészen hosszú útra mentek, érdemes többféle úti játékot is vinned, hogy egyedül, testvérrel és szülővel is lehessen játszani az úton.

Milyen az ideális úti játék?


A tökéletes úti játék kevés darabból áll, nem esik szét és a gyerek a segítségünk nélkül is tud akár játszani vele, hogy ne kelljen állandóan hátracsavarodnunk a kocsi első ülésről. Az is jó, ha a gyerek már jól ismeri a játékot és szereti, azonban ha valami számára teljesen újjal találkozik, valószínűleg még hosszabb időre lekötheti vele magát.
Kézenfekvő megoldás kézben tartható logikai játékot vinni a nagyobbaknak, például Rubik kockát, vagy ördöglakatot. Ismered az Addictaball ügyességi játékot? Valóban letehetetlen, ahogy a neve is mutatja! Úgy kell végigvezetni a 3D-s labirintusban a golyót, hogy egyszer se térjen le az útról.
A kisebbeknek pedig érdemes olyan vizes színezőt magatokkal vinni, ahol a víz hatására jönnek elő a képek. A színezőhöz tartozó tollat előre meg tudod tölteni vízzel és a gyereknek nincs más dolga, mint átszínezni a lapokat vele, hogy előbukkanjanak a képek. Ha megszárad, eltűnik a kép és újra lehet kezdeni!

Úti játékok

Melyik a legjobb úti kártyajáték?


Bármilyen kártyajátékkal lehet játszani a kocsiban, ha elég hely van hozzá középen a gyerekek között. Amíg azonban gyerekülésben ülnek, ez nem biztos, hogy kényelmes lesz nekik, erre gondolj előre.
A Brain Box kártyás játék például tökéletes választás utazáshoz! Kell hozzá valaki, aki olvassa a kérdéseket a kártyákról és méri az időt, a másik pedig válaszol. Minden korosztály talál benne kedvére valót és még a szülők számára is izgalmasak lehetnek a nagyobbaknak való dobozok.
A Djeco is számtalan olyan úti kártyajátékot kínál, ami jól ismert játékokat idéz, csak éppen a kis kezekben is elférő kártyákon! A különbségkereső kártyákkal például már a kisebbeknek is érdemes megpróbálkozniuk.