Mi kerüljön az adventi naptárba csoki helyett?

2021 november 22 3 perc olvasás

Adventi naptár élményekből

Mi lenne, ha idén nem a szokásos csokis adventi naptárban gondolkodnál, hanem inkább izgalmas játékok lapulnának az ablakok mögött? Választhatsz akár a készen kapható játékos adventi naptárak közül, de Te is összeállíthatsz egyet apróságokból, de még akár mesékből is!
Máris mutatjuk a tippjeinket!

Hogyan állj neki egy házi készítésű adventi naptárnak?

Legelőször érdemes végiggondolni, hogy milyen meglepetéseket rejtesz majd el az egyes napokhoz és aszerint kitalálni a naptár formáját és méretét. Itt aztán nyugodtan eleresztheted a fantáziádat, de akkor se aggódj, ha nem lelkesít a naptár elkészítésének a gondolata, mert ma már sok helyen vásárolhatsz „üres” adventi naptárakat is kihúzható fiókokkal vagy zsákokkal.
Ha viszont szívesen elkészítenéd a naptárt saját magad, rengeteg ötletet találsz hozzá a neten. Varrhatsz zsákokat vagy használhatsz papírzacskókat is hozzá, de még akár piros és zöld zoknikat is fel lehet csíptetni és abba helyezni az ajándékokat. Persze az a legjobb, ha tartós anyagból készíted, mert ez a leginkább fenntartható megoldás, ráadásul jövőre már csak a belevaló ajándékokról kell majd gondoskodnod!

Mi kerüljön bele a saját készítésű adventi naptárba?

Rakhatsz akár minden naphoz más játékot vagy több részből álló játékkészletet is vásárolhatsz, aminek a darabjait külön ablakokba rejted, így napok alatt áll majd össze a teljes játék. Akár egy egész doboz LEGO-t is szétoszthatsz így a napok között és akkor minden nap egy picit tovább lehet építeni az elemeket, míg karácsony napjára összeáll az alkotás!

De akár Te is összeállíthatsz egy játékos adventi naptárt a gyereked kedvenceiből! A LOL Surprise babák, a Scheich állatfigurák vagy a Sylvanian Families figurák például mind olyan kisebb méretű játékok, amelyek részeit akár több napra is eloszthatod a naptárban, így a teljes szett napok alatt áll össze és még tovább tart az izgalom!
Kislányoknak el lehet rejteni például Martinelia gyereksminkeket is a naptárba, de mehet nekik akár BoPo körömlakk, apró ékszerek vagy Fun Lockets gyűrű is, míg a fiúknak a HotWheels kisautókat és a Mighty Beanz babokat javasoljuk.

Azoknak a gyerekeknek pedig, akik szeretnek alkotni, akár kézműveskedéshez szükséges alapanyagokat is belerejthetsz a naptárba. Például üvegfestéket, mellé egy mécsestartót, kifestésre váró natúr karácsonyfadíszt, porcelánra is használható filctollat stb.
Játékos adventi naptár
Minden napra egy közös élmény az adventi naptárban

Mi lenne, ha advent minden napján egy élménnyel lepnéd meg a gyereked, amit egy szép papírra nyomtatva vagy felírva rejtenél el az egyes napoknál? Ne ijedj meg, nem kell semmi bonyolultra gondolni, máris adunk néhány egyszerű ötletet, hogy miket tegyél bele a borítékba a napokhoz!

Először is nyomtass ki néhány karácsonyi mesét, színezőt, rejtvényt, ezek ugyanis nagyon jól fognak jönni a mozgalmasabb hétköznapokon, amikor kevésbé van alkalmatok időigényesebb élményekre. A nyugisabb napokon és hétvégéken pedig jöhet a mézeskalács vagy a házi forrócsoki készítése, a karácsonyi ajándékkártyák megalkotása, a látogatás a karácsonyi vásárba vagy bármi, amit szívesen csináltok együtt!

Tudtad egyébként, hogy ma már online adventi naptárak is léteznek? Minden nap mögé elrejthetsz meséket, videókat, fotókat, de akár még a saját hangodon is készíthetsz üzeneteket! Ezt ugyan időigényesebb összeállítani, a nagyobb gyerekek azonban biztosan nagyra értékelik majd az igyekezetünket! (Ha van energiád, akár még felnőtt szeretteidet is meglepheted egy online adventi naptárral!)

Készen kapható játékos adventi naptárak

A játékos adventi naptár remek ajándék lehet már a Mikulástól is, így ugyanis csakúgy repül az idő karácsonyig! Képzeld csak el, micsoda remek móka úgy indítani a reggeleket, hogy össze kell rakni az adventi naptár ablakából mondjuk az aznap előbújt Playmobil elemeket! Ezeken a napokon biztosan nem lesz nehéz kikönyörögni a gyerekeket reggel az ágyból!

Nézd csak, ez a Harry Potter adventi naptár például kiváló választás minden Roxfort rajongó muglinak! Poggyászcímkék, noteszek, kitűzők, könyvjelzők, kulcstartók, matricák, plüssök és még további izgalmas ajándékok lapulnak a 24 ablak mögött.
De említhetnénk akár a szuper csajos Playmobil naptárakat is, amelyek egy-egy tematika szerint készültek. Ebben a Sellős Playmobil adventi naptárban többek között három kis Playmobil sellőfigura bújik meg, akik meleg víz hatására megváltoztatják a színüket, de van benne egy csodálatos kincsekkel megpakolt kincsesláda is, amely a hozzátartozó Tinti tinta segítségével izgalmas, rózsaszín füstöt bocsát ki a víz alatt.

Blog témájú írások

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás

Magic Mixi
Magic Mixies, az interaktív varázsüst

2021 december 22 2 perc olvasás