nyar

Ezúton tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a 2020 március 28-ától életbe lépő kijárási korlátozás a megrendelések kiszállítását nem akadályozza. Webáruházunk zavartalanul működik, a rendelések feldolgozása és a kiszállítás továbbra is folyamatos!

Mi ez a Baby Shark őrület?

Mi ez a Baby Shark őrület?

Már hallod is a Baby Shark dalt a cím hallatán, ugye? Vagy nem tudod melyik dalra gondolunk? Na akkor gyorsan keress rá a YouTube-on, hallgasd meg, csodálkozz egy nagyot, aztán gyere vissza és elmeséljük neked, hogy ez az egyszerű dalocska mégis hogyan hódította meg a világot és hogyan lett belőle ekkora őrület, hogy ma már minden gyerek saját cápára vágyik otthon!

Mi a Baby Shark dal?

Ez egy végtelenül egyszerű, fülbemászó, vidám dal, meglehetősen egyszerű szöveggel. A Baby Shark gyerekdal ebben a pillanatban 4.6 milliárdos nézettségnél tart a YouTube-on, ami egészen elképesztően magas szám. (Csak viszonyításképpen: a Despacito videóját 6.6 milliárdan látták.) A Baby Shark videó 2016 óta elérhető a videómegosztón, azonban sokkal messzebbre nyúlik vissza a dal története.
Jóval régebb óta létezik ugyanis már ez a vidám dalocska, amit már korábban is előszeretettel tanítottak az angoltanárok az óvodás és kisiskolás korosztálynak. Ahhoz azonban, hogy egy valódi sláger válhasson belőle, szükség volt rá, hogy dél-koreai cég is megjelenjen a képben!

Mitől lett ilyen népszerű a Baby Shark dal?

A Pinkfong egy olyan dél-koreai cég, amely a SmartStudy alá tartozik és kifejezetten gyerekeknek állítanak elő szórakoztató és oktató tartalmakat. Talán ők sem voltak tisztában vele, hogy mennyire belenyúltak a tutiba, amikor három és féléve feltöltötték a videót a YouTube-ra pár cuki gyerekszereplővel és a háttérben úszkáló kedves kis cápákkal.
Hamarosan azonban beindultak az események, nem volt megállás, jöttek sorban az utánzós videók, amelyben a Baby Shark videóban látható – amúgy roppant egyszerű – táncmozdulatot utánozták az emberek. Igen, még a felnőttek is!!! Hát hiába, a Gangnam Style óta tudjuk, hogy Dél-Korea nem megy a szomszédba egy kis mókázásért, ha táncolásról és éneklésről van szó!
Baby Shark játék
A Játékszigetet is elérte a Baby Shark őrület!

A sikert látva persze gyorsan beindult a gépezet és a Pinkfong elkezdte piacra dobni a Baby Shark plüssöket, játékokat, ruhákat, könyveket és még sorolhatnánk! Persze a legtutibbak ezek közül azok a Baby Sharkos tárgyak, amelyek maguk is képesek lejátszani a zenét! A szülők ugyan megőrülnek tőle egy idő után, a gyerekek azonban nem győznek betelni a fülbemászó dallal.
A szülők jobb híján vigasztalódhatnak azzal, hogy a gyerekek közben legalább megtanulják a különböző családtagok angol elnevezését és még néhány egyéb angol kifejezést. Természetesen mi sem maradhatunk ki a Baby Shark rajongásból, így mostantól a Játékszigetben is megtaláljátok kedvenc kis cápáitokat!