Mi az a Pop It?

2021 március 03 2 perc olvasás

Nyomkodós játék

A Pop It a legújabb anti-stressz játék, melyet leginkább a néhány éve berobbant pörgettyűkhöz lehet hasonlítani. Remekül lefoglalja a kezeket a szilikonból készült buborékos lapocska, bárhol előkapható, kiválóan oldja a stresszt, hiszen végtelenszer ki lehet pukkasztani a buborékokat, emellett ráadásul még akár egy nagyon egyszerű társasjátékot is lehet játszani vele.
Egy biztos, minden szülő táskájában ott a helye egy Pop It játéknak, hiszen kiváló unaloműző, így sok nyugodt és békés percet köszönhettek majd ennek a kis szilikon csodának!

Mire jó a Pop It?

A Pop It tulajdonképpen egy készségfejlesztő és stresszlevezető nyomkodós játék, ami nagyon hasonlít a védőcsomagolásként használt buborékfóliához. Nálatok is mindig összevesznek rajta a gyerekek, mert mindenki magának akarja az összes buborékot? Egyáltalán létezik olyan ember, aki nem imádja kipukkasztgatni azokat a buborékokat?
Na hát akkor képzeld el, hogy a Pop It játéknak köszönhetően soha nem fogynak el ezek a kipukkasztható szilikon buborékok. Nem vicc, SOHA! Ha ugyanis az egyik oldalt végignyomkodtad, akkor csak meg kell fordítani a Pop It lapot és már kezdheted is az egészet elölről!

A Pop It bármely korosztály számára tökéletes!

Remekül használható bárhol várakozás közben, előkapható az orvosi rendelőben, kiválóan oldja a stresszt vizsga előtt, de akár otthon is érdemes elővenni, ha azt érzi a családban valaki, hogy pattanásig feszülnek az idegei.
Könnyedén tisztítható és fertőtleníthető mindegyik buborékos játék, így akár egy óvodás is nyugodtan játszhat a Pop It játékkal, ők is remekül el tudnak ám szórakozni a buborékok nyomkodásával. A nagyobbak pedig a nyomkodás mellett akár még társasozni vagy logikai játékozni is tudnak vele, máris mutatjuk ehhez a játékszabályokat!

Pop It szabálya

A Pop It nyomkodós játék szabályai

1. Válassz ki tetszés szerint egy sort a Pop It játékodon és pukkants ki akármennyi egymás melletti buborékot az adott sorban!
2. A következő játékos ugyanígy kipukkaszthat annyi buborékot, amennyit gondol. Ki lehet pukkasztani akár csak egyet is.
3. Egészen addig tart a pukkasztgatás, amíg a végén már csak egy buborék marad valaki előtt, ő lesz ugyanis a vesztes.
4. Fordítsátok meg a Pop It lapot és már kezdődhet is a visszavágó!

Mint látjátok, végtelenül egyszerű a nyomkodós logikai játék szabálya, 5 éves kortól már nyugodtan lehet vele próbálkozni. Talán nem árulunk el nagy titkot vele, ha azt mondjuk, hogy az egyszerűsége ellenére is végtelenül addiktív a Pop It, még a felnőttek is remekül el tudnak szórakozni vele!

A Pop-It-hoz hasonló stresszlevezető játékok előnyei

A stresszlevezető játékok (angolul fidget játékok) kívülről lehet, hogy értelmetlennek tűnnek, valójában azonban nagyon is hasznos mindegyik. Nem véletlenül láthatsz például stresszlabdát vagy éppen pörgettyűt egy irodai íróasztalon is, mivel a felnőttek is előszeretettel használják ezeket.
Segítenek nekünk koncentrálni és fókuszálni, hogy jobban oda tudjuk irányítani a figyelmünket, ahova éppen szükséges. Ellentmondásosnak tűnik? Pedig nem az, hiszen a mozgás (különösen akkor, ha irányított) nagyban segíti a tanulást, ilyenkor ugyanis a jobb és a bal agyfélteke is aktív használatban van.
Ha a gyereked nehezen ül meg a fenekén például verstanulás közben, próbáld ki, hogy a kezébe veheti közben a szilkonból készült Pop It játékát. Meglátod, még az is lehet, hogy utána jobban tud majd koncentrálni!

Keresd a Pop It játékokat a Játéksziget webáruházban!


Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás