Melyik játékból adták el a legtöbbet a 80-as és a 90-es években?

2020 július 24 2 perc olvasás

Régi játékok

Vannak olyan ikonikus játékok, amelyek egyszerűen soha nem mennek ki a divatból és töretlen a népszerűségük több évtized után is. De vajon melyikből adták el a legtöbbet a világon a 80-as és a 90-es években?
Mielőtt folytatnád az olvasást, állj meg egy pillanatra, idézd fel a régi időket és tedd meg Te is a tippjeidet, mert biztosan lesz, amit el fogsz találni az egykoron legnépszerűbb játékok listájáról!

Mitől voltak ilyen népszerűek ezek a játékok?

Mindjárt meglátod, hogy a listán szereplő játékok többsége érdekes módon ma is óriási népszerűségnek örvend, annak ellenére, hogy van köztük olyan is, ami már negyven éve megtalálható a játékboltok polcain. Vajon mit tudnak ezek a játékok, hogy ennyi éven át népszerűek tudtak maradni? És miért tünt el némelyik egy idő után a süllyesztőben?
Ha végignézed a listát, egyből szembetűnik, hogy a játékok szinte kivétel nélkül kiemelkedtek valamiben már a megjelenéskor és nagyon újszerűek voltak. A gyerekeknek kínált játékok piaca ugyan sosem szűkölködött a kínálatban, az elmúlt évtizedekhez képest azonban mégis jelentősen megnövekedett mára a felhozatal. Vajon lesz még olyan játék, amiből ilyen elképesztő mennyiséget tudnak értékesíteni már a megjelenés évében? Vagy ebben a hatalmas kínálatban már nem lehet ennyire látványosan kiemelkedni?
Na de nem húzzuk tovább az időt, lássuk hát a világ legnépszerűbb játékait azokból az évekből!

Világszerte a legtöbbet eladott játékok a 80-as és 90-es években

Íme a lista a mai szülők egykori gyerekkori kedvenceivel vagy éppen vágyálmaival! Ha esetleg valamelyik nem ugrik be a nevéről, böngészd végig a képeket, ott mindegyik játékot megtalálod!

1980: Rubik kocka
1983: Cabbage Kids Patch babák
1984: Trivial Pursuit társasjáték, Transformers, Go Bots
1985: My Little Pony
1988: Nintendo
1989: Game Boy, Tini Nindzsa Teknőcök
1994: POG
1995: Beanie Babies
1996: Tickle me Elmo
1997: Tamagotchi
1998: Furby
1999: Pokemon
2000: Razor roller
Retro játékok
Sok játék közülük ma is ugyanolyan népszerű!

Bár 30-40 év is eltelt a játékok megjelenése óta, a listáról ebben a pillanatban is öt játék kapható a Játéksziget üzletekben! Többségük még csak ráncfelvarráson sem esett át, éppen ugyanúgy néz ki, mint egykoron, persze a paletta azért igencsak kibővült! A Rubik kocka, a My Little Pony, a Transformers például semmit sem veszített a népszerűségéből, a mai napig rajonganak érte a gyerekek.
Azt is érdekes megnézni, hogy melyik játék mikor jutott el Magyarországra, ha egyáltalán eljutott, némelyik játék ugyanis csak a tengerentúlon hódított. Arra azonban nagyon büszkék vagyunk, hogy a listán szereplő magyar találmány, a Rubik kocka népszerűsége a mai napig töretlen és azóta is sorra jelennek meg az izgalmasabbnál izgalmasabb Rubik játékok!