Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok

Ugye milyen izgalmas lenne tudni, hogy vajon melyik játékból került a legtöbb a karácsonyfa alá? És vajon mi volt tavaly a legnépszerűbb társasjáték és melyik babajátékból vásároltak a legtöbbet a kisgyerekes szülők? Na és melyik mesehős a legnépszerűbb manapság a kicsik között?
Nem kell, hogy tovább furdalja az oldaladat a kíváncsiság, ebben a cikkünkben ugyanis most megmutatjuk neked a Játéksziget 2021-es TOP 10 listáját!

Idén is hódítottak a „babrálós“ játékok!

Képzeld, a TikTok nagy sztárjai, a kifordítható polipok és a Pop It-ok idén sem veszítettek a népszerűségükből! Sőt, épp ellenkezőleg, újabb és újabb változatokkal egészültek ki, ugyanis a kifordítható polipok mellett idén már a kifordítható unikornisok és egyéb állatok is hódítottak, a Pop It-ból pedig megjelentek a nyomkodós kulcstartók, a karkötők és ki tudja még mi minden!
Már csak az a kérdés, hogy ezek idén is velünk maradnak-e vagy 2022-ben valami egész mással fogunk babrálni unalmas perceinkben...?

Plüss polip TikTok

Call me Chloe, azaz a telefonáló játékbaba minden babát maga mögé sorolt

Ha hiszed, ha nem, Chloe baba tényleg képes arra, hogy felvegye a telefonját, ha felhívod őt a babához tartozó játéktelefonról és még beszélgetni is lehet vele! Ráadásul nem ám ugyanazt hajtogatja egyfolytában, hanem egy csomó mindenről lehet dumcsizni vele, számos témában otthon van, így nem csoda, hogy ő lett a tavalyi év nagy slágere a kislányok között!

Call Me Chloe

Chloe baba ráadásul amellett, hogy remek beszélgetőtárs, egy gyönyörűen kidolgozott, élethű és a szokásosnál magasabb játékbaba, vagyis tényleg igazi kis barátnője lehet a kislányoknak. Ugyanúgy lehet öltöztetni is vagy fésülgetni, akárcsak egy hagyományos játékabát, csak éppenséggel bármikor lehet vele telefonon is beszélni!

Bing és barátai plüssre vágyott tavaly a legtöbb kisgyerek!

Minden időszaknak megvan a kedvenc mesehőse és nem kérdés, hogy 2021-ben nálunk Bing és a barátai voltak azok, a kisnyuszi ugyanis minden más plüssfigurát maga mögé utasított!

Na és tudod, hogy mi volt még tavaly nagyon népszerű játék Bing mellett a kisgyerekes családokban? A Muffik szőnyeg, ami egy szuper izgalmas fejlesztő játék! Ez a különleges ortopédiai szőnyeg egy cseh család ötlete nyomán született meg, ahol a szülők felismerték, hogy milyen nagy szükség lenne ezekre az otthon is nagyon egyszerűen használható szőnyegekre, amelyek bár a mozgásfejlődést szolgálják, nagyon szórakoztató játékok is egyben!

Szenzoros szőnyeg

A természetes környezet élethű elemeit utánzó kis szőnyegek (pl. fatörzs, gyökerek, fű, kavics, kagyló) önmagukban is számos feladatra adnak lehetőséget, ha azonban összekapcsolva használjuk a Muffik szőnyegeket, nagyon hosszú időre lekötik a kicsiket.

Vajon mely társasjátékok voltak tavaly a legnépszerűbbek?

Gyerekkoruk egyik népszerű játéka, az Ország-Város elektromos változata bizonyára jónéhány családot szórakoztat esténként és a hétvégente ezeken a téli estéken, ugyanis nagyon sokan vásároltátok meg tavaly ezt a családi kvízjátékot a Játékszigetnél! Tulajdonképpen minden ugyanaz benne, ahogyan mi is játszottuk anno papíron, csak itt még pörgősebb a játék, hiszen nem kell benne írni, csak minél hamarabb rá kell vágni a kérdésre a választ 30 különböző kategóriában!

Sok helyen került a karácsonyfa alá az Everest ügyességi játék is, ami szintén nem egy hagyományos táblás társasjáték. A cél a játék nevéhez hűen nem más, mint hogy a két hegymászónkat egyszerre jutassuk fel a hegycsúcsra és az nyer, akinek ez először sikerül.
De ott volt tavaly a TOP 10 játékok listáján a nagyon népszerű Jumanji társasjáték is, ami egy klasszikus családi társasjáték viszonylag egyszerű szabályokkal. Rendkívül izgalmas azonban az a kerettörténet, amibe beleágyazták a játékot és különleges fabábúk is tartoznak hozzá, többek között ezért is választotta valószínűleg olyan sok szülő ezt a társast a gyerekének.

Sajtos társasjáték

Hasonlóan népszerű volt tavaly a társasjátékok között az Itt a sajt, hol a sajt is, ami egy különleges memóriajáték, egész konkrétan egy sajtguriga formájában! A játék célja nagyon egyszerű, csak meg kell találni, hogy melyik egérke melyik sajtdarabban rejtőzik éppen.
A játékszabály egyáltalán nem bonyolult, ha valaki egyszer megérti, onnantól már nagyon pörgős lesz a játék! A Itt a sajt, hol a sajt különlegessége pedig az, hogy a hagyományos papírdobozos megoldás helyett itt maga a nagy sajtguriga a játék doboza, abban van benne minden tartozék, tehát simán magatokkal tudjátok vinni utazáshoz vagy ha valahol várakoznotok kell.

Tavaly a Szellemvadászat volt a nyerő a lebátrabb gyerekek között!

A Szellemvadász társasjátékban szószerint egy koponyára kell lövöldözni, méghozzá egyszerre ketten, így versenyezni is lehet vele. Johnny, a Koponya persze nem hagyja magát és a fejét minden irányba forgatva szellemeket vetít ki a falra és a mennyezetre, így még félelmetesebb a szellemvadászat. A játék célja, hogy a pisztollyal minél több szellemet találjunk el 90 másodperc alatt.
Brrrr, durván hangzik, ugye? Nos, úgy tűnik nem mindenki olyan félős, ugyanis szép számmal fogyott tavaly ebből a játékból is és nem csak Halloweenkor...

Izgatottan várjuk, hogy 2022-ben vajon mi lesz majd az év slágerjátéka! Egy biztos: a Játékszigetnél soha nincs hiány az újdonságokból, úgyhogy bőven lesz miből választani idén is!


Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás

Magic Mixi
Magic Mixies, az interaktív varázsüst

2021 december 22 2 perc olvasás