Kinek melyik Harry Potter társasjáték ajánlott?

2021 február 19 2 perc olvasás

Harry Potter társasjáték

Harry Potter társasjátékot keresel, csak nem tudod melyiket válaszd a sok közül? Érdemes alaposan utánajárni, ugyanis a Potter rajongók között nem csak kisgyerekek vannak, tehát nem biztos, hogy mindegyik Harry Potter játék való például egy kisiskolásnak!

Hedbenz Harry Potter játék

Ez a Hedbenz játék a népszerű „fejpántos” játékok elvén működik, tehát mindenkinek azt kell kitalálnia, hogy milyen kártya van a fejpántjára tűzve. Persze ezúttal minden a varázslók világáról szól! Mind a 72 kártya a Harry Potter univerzummal kapcsolatos és aki leghamarabb kitalálja, hogy ő micsoda vagy kicsoda, az csokibékás vagy bájital zsetont kap jutalmul.
Hivatalosan 7 éves kornál idősebb mugliknak való a Hedbenz Harry Potter játék és ez reális is, azonban csak úgy lesz igazán élvezetes a játék, ha minden játékos jól ismeri Harry Potter történeteit. A játékhoz fontos, hogy minden játékos tudjon már olvasni, bár kicsit leegyszerűsítve lehet akár úgy is játszani, hogy csak a szereplőket bemutató kártyákat és a varázseszközöket hagyjátok bent és kiveszitek a varázsigéket.

Harry Potter Labirintus társasjáték

A klasszikus Labirintus társasjáték, ezúttal azonban Roxfort falai között! A játékosok itt ugyanis a varázslótanoncok bőrébe bújnak és úgy próbálnak kiutat találni a Roxfort varázslóképzőből, miközben igyekeznek minél több varázslódiákot kiszabadítani. A játékban minél több Harry Potter szereplőt kell megtalálni és az nyer, aki a legtöbb lapkát gyűjti össze, miközben a leghamarabb keveredik ki a labirintusból.
A Harry Potter Labirintus játékszabálya kifejezetten egyszerű, a játékmenetek pedig kb. 20-30 percesek, így 7 éves kor felett bátran lehet vele játszani. Akkor is remek szórakozást nyújt a társasjáték, ha valaki nem ismeri a Harry Potter szereplőket és nincs tisztában Harry Potter és barátai kalandjaival.
Harry Potter játék kicsiknek
Harry Potter Dobble játék

Ismered a Dobble játékot? Ez az a játék, ahol a kerek lapokon különböző képek szerepelnek és bármelyik két kártyát tesszük egymás mellé, mindig csak egy azonos képet látunk a két kártyán. Mindig az viszi a lapokat, aki először találja meg ezt a képet!
A hagyományos Dobble játékkal szemben a Harry Potteres Dobble természetesen a Potter könyvek szereplőit és a könyvben előforduló mágikus tárgyakat jelenítik meg, Hagridtól kezdve, Harry szemüvegén át egészen a csokibékáig!
Mindez így elsőre talán egyszerűnek tűnik, viszont nagyon pörög játék, ezért a kapkodásban könnyű téveszteni! Nem elég ugyanis jól megfigyelni a hasonlóságokat a képek között, gyorsan is kell reagálni, hogy biztosan megszerezd a lapokat. Annak ellenére egyébként, hogy rövid a játék és nagyon pörög, remekül fejleszti a gyerekek koncentrációját is, ugyanis ebben a játékban lehetetlen odafigyelés nélkül nyerni!
A hivatalos ajánlás szerint a Harry Potter Dobble 6 éves kor felett ajánlott, mi azonban annyival kiegészítenénk, hogy csak akkor lesz igazán élvezetes a játék, ha miden játékos felismeri a kártyákon szereplő tárgyakat és személyeket, máskülönben éppen a játék lényege veszik el. Persze azért ennek ellenére is érdemes a játék kezdete előtt együtt is végignézni a képeket és előre megegyezni, hogy mit hogyan is fogunk nevezni, hogy elejét vegyük az esetleges nézeteltéréseknek a játék során.

Blog témájú írások

Pókemberes játékok kicsiknek
Ezek a legmenőbb Pókemberes játékok kicsiknek!

2021 február 24 2 perc olvasás

Bing nyuszis táska
Bing és barátai táskát keresel?

2021 február 23 2 perc olvasás

Kipróbáltuk a Fun Lockets Titkos Kincskereső tornyot!
Kipróbáltuk a Fun Lockets Titkos Kincskereső tornyot!

2021 február 22 2 perc olvasás