Karácsonyi Shopping Napok! Használd a KARI15 kuponkódot a 15%-os kedvezményért*! További részletekért kattints ide!

0

A kosarad még üres.

KidSafe gyerek okosórák: nyugalom a szülőnek, függetlenség a gyereknek

2023 november 15 4 perc olvasás

KidSafe gyerek okosórák: nyugalom a szülőnek, függetlenség a gyereknek

Okosórák - Mik is azok?

Az okosóra – hasonlóan a hagyományos verziójához - egy viselhető eszköz, amely kijelzővel rendelkezik és számos speciális, vagy okos funkciót kínál. Általában kapcsolatban áll egy mobiltelefonnal, így értesítéseket, hívásokat, üzeneteket, és egyéb alkalmazásokat is megjeleníthet. Emellett sok okosóra rendelkezik további funkciókkal, mint például önálló SIM kártya használat, pulzusmérés, lépésszámlálás, GPS követés, és egyebek. Az okosórákat gyakran kiegészítik egészségügyi és fitneszfunkciókkal is, de vannak olyan modellek, melyek speciális célcsoportoknak, például gyerekeknek készülnek – mint például a KIDSAFE gyerek okosórák. Ezek a gyerek okosórák egy speciális kategóriába tartoznak, tervezésüket elsősorban a kisgyermekek és kamaszok szükségleteihez igazították.

Miért hasznosak az okosórák?

A KIDSAFE gyerek okosórák nem csupán időmérő eszközök, hanem számos hasznos funkciót kínálnak. GPS követésük révén a szülők mindig nyugodtak lehetnek, tudva, hogy hol tartózkodik éppen a gyermek. Az órák gyakran tartalmaznak sürgősségi gombot, ami gyors segítségnyújtást tesz lehetővé vészhelyzetekben.

 

Előnyök a gyerekek számára

A gyerekek számára a KIDSAFE okosórák nem csupán egyféle szórakozást jelentenek. Azok a funkciók, mint például az egészségkövetés és a lépésszámláló, segítenek a gyerekek egészségének és aktivitásának nyomon követésében. Emellett az okosórák segítenek kialakítani a felelős technológiahasználat szokásait is.

Felnőttek számára is előnyös

A KidSafe gyerek okosórák függetlenséget biztosítanak a gyerekek számára, ugyanakkor a kommunikációs funkcióik révén a szülők könnyedén tarthatnak kapcsolatot a gyermekükkel, és akár szöveges vagy hangüzeneteken keresztül is elérhetik, vagy akár fel is hívhatják őket a SIM kártyának köszönhetően. Ez a megoldás nemcsak praktikus, de a szülő-gyermek kapcsolat szorosabbá és interaktívabbá válik.


A KIDSAFE gyerek okosóra tehát nem csupán egy újabb kütyü a piacon, hanem egy olyan eszköz, amely ötvözi a szórakozást és a biztonságot. A gyermekek számára megkönnyíti a felelős technológiahasználat elsajátítását, míg a szülők számára egyfajta nyugalmat és közelítést jelent a gyermekeikhez.

Első lépések a digitális világban

A szülők jelentős hányada egyetért azzal az állítással, hogy egy 6 éves gyereknek nem szabad még okostelefont adni.

Gyerek kezébe nem adunk okostelefont!

Ez az elgondolás az alapja a KIDSAFE gyerek okosóráknak, mivel a 6-12 éves kort hidalják át: a szülőnek megadják a kapcsolattartási lehetőséget és nyomonkövetést a GPS segítségével, valamint a gyereknek is az élvezetet, hogy saját kommunikációs eszköze van elkerülve egy okostelefon használatát.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a gyereknek szánt okosórából, íme néhány tipp:

 • Állíts fel egyértelmű szabályokat és határokat az óra használatával kapcsolatban.
 • Tanítsd meg a gyereknek, hogyan és mikor használja a segélyhívó funkciót.
 • Ellenőrizd rendszeresen az óra akkumulátorát és élettartamát.
 • Vond be gyermeked a testreszabási, beállítási folyamatba.
 • Oktasd őt az online biztonságról.

Mitől lesz biztonságban a gyerek?

A gyerekeknek szánt okosórák számos előnnyel járnak, különösen a biztonság tekintetében. Technológiailag fejlett eszközök, melyek számos funkcióval rendelkeznek, amelyek a gyerekek biztonságát és jólétét követik figyelemmel.

A legfőbb funkciók, amit a szülők elvárnak egy gyerek okosórától:

 • Valós idejű helymeghatározás - A GPS-technológia lehetővé teszi a szülők számára, hogy valós időben láthassák gyermekük tartózkodási helyét.
 • Geofencing - A szülők ún. virtuális kerítést állíthatnak be a gyermek számára, és figyelmeztetést kapnak, ha a gyermek átlépi ezeket a virtuális  határokat.
 • SOS-riasztások - Az okosóra az SOS gomb megnyomásával és annak nyomva tartásával elindít egy vészhívást, mely az előre megadott telefonszámokat hívja és egyben megküldi az eszköz pontos helyzetét SMS-ben.
 • Aktivitás figyelés - A beépített aktivitáskövető lehetővé teszi a szülők számára, hogy figyelemmel kísérjék gyermekeik fizikai aktivitását.
 • Kommunikáció - Az okosórák lehetővé teszik, hogy a gyerekek a beépített mikrofon és a hangszórók segítségével kommunikáljanak a szülőkkel. A legtöbb KidSafe gyerek óra mindegyik szolgáltatóval működi, azaz a Telekomtól, a Vodafontól és a Yettel-től is vásárolhatunk SIM kártyát.

Gyerekek okosórákkal

A KidSafe gyerek okosórák legfőbb jellemzői

A gyerekeknek szánt okosórák egyre népszerűbbek! Sokkal többet nyújtanak annál, mint hogy csak az időt mutatják.
Fontos a megfelelő eszköz kiválasztása ugyanis funkciókban és minőségben nagyon nagy eltérések lehetnek. A KidSafe gyerek okosórák szigorú tesztelésen esenek át mielőtt bekerülnek áruházunk kínálatába.

Íme néhány funkció, amivel a KidSafe gyerek okosórák rendelkeznek:

 • Nyomkövetés: A legtöbb óra több helymehatározási rendszert is használ mint pl GPS, AGPS, LBS és akár a WIFI is, amit belétéri helyzethatározáskor használ a készülék.
 • Telefonhívás: SIM kártya képesek az eszközök így bármikor hívható a készülék.
 • Híváskorlátozás: Fontos hogy kolátozni tudjuk a bejövő hívásokat, mivel nem szeretnénk, hogy akárni kapcsolatba tudjon lépni a gyerekkel.
 • Ne zavarjanak időszak: Iskola alatt korlátozni lehet az eszközt, hogy mindössze csak az órát mutassa és SOS hívást indítson, mivel nem szeretnénk, ha a gyerkőc iskola idő alatt az órával játszana.
 • SOS Vészhívó gomb: Vészhelyzet esetén a gyerekek könnyen kapcsolatba léphetnek szüleikkel.
 • IP67 vízállóság: Úszni ugyan nem lehet az órákkal, de kézmosás megengedett és eső is eshet rá, az nem rongálja a legtöbb órát.
 • Videó hívás: A 4G hálózat és internet kapcsolatnak köszönhetően nem csak halljuk, de láthatjuk is a gyereket.
A KidSafe gyerek okosórák közül minden gyerek életkortól független megtalálja a számára legjobb készüléket.
Ha szeretnéd te is biztonságban tudni gyereked akkor ajándékozd meg őt egy KidSafe gyerek okosórával.
Legyen neked is KidSafe gyerek okosórád

 

 Megnézem a további okos készülékeket:

 

Tetszett a cikkünk? Szívesen olvasnál még ilyen tartalmakat? Görgess és iratkozz fel lentebb hírlevelünkre! Megéri, hiszen így mindig időben értesülsz akcióinkról, kedvezményeinkről.