Készítsd el a saját Aquabeads Deluxe táskádat!

2022 december 14 3 perc olvasás

aquabeads táska

Az Aquabeadsről már rengeteg jót mondtunk korábban is, de mindig érkezik aztán egy újdonság, amitől megint leesik az állunk! Most például egy szuper Aquabeads táska, ami nemcsak a gyöngyök tárolására szolgál, de ki is lehet díszíteni akár a saját készítésű Aquabeads gyöngyképekkel!
Olvass tovább és mindent elmesélünk az Aquabeads Deluxe hordozható táskáról, mert hidd el, nem véletlenül van ott a nevében a „deluxe“...

Mi van az Aquabeads Deluxe táskában?

Hát először is ott van ugye a szuper trendi Aquabeads táska, ami ugyan már eleve jól néz ki, valójában azonban akkor nyeri el a végső formáját, amikor a tulajdonosa az egyéniségének megfelelően kidíszíti. És bizony van is mivel kidíszíteni, hiszen a táska 1400 darab, 24 színben pompázó csillag-, tömör- és ékszergyöngyöt rejt, ami nagyon-nagyon sok kis gyöngykép elkészítéséhez elegendő.
Tartozik még az Aqabeads Deluxe táskához egy 24 rekeszes gyöngypaletta is, ahol klasszul elfér az összes gyöngy, egy kihajtható tálca, amin alkotni lehet, egy vízpermetező, egy kétoldalas Aquabeads toll, amivel könnyebb megfogni a gyöngyöket és két sablonlap.
A sablonok segítségével többek között egyszarvút, nyuszit, flamingót, gyűrűket, karkötőt és egyéb izgalmas kiegészítőket lehet készíteni.
AquaBeads táska deluxe
Aquabeads kisokos azoknak, akik most hallanak először a különleges ragasztható gyöngyökről

Az Aquabeads egy japán tervezésű kézügyesség fejlesztő kreatív játék. Ahogy a neve is mutatja (aqua=víz, beads=gyöngy) a játék lényege az a sok színes gyöngy, amelyből tartós képeket lehet készíteni.
Na de hogy jön képbe a víz? Úgy, hogy a gyöngyök a rájuk fújt vízpermet hatására egymáshoz tapadnak és száradás után akár örökre is megmaradhatnak a kis gyöngyképek, mivel egyáltalán nem válnak el egymástól a gyöngyök. Képeket, figurákat, díszeket, de még akár nyakláncra való medált is lehet készíteni a gyöngyök segítségével, az olyan sok izgalmas tematikus Aquabeads készletről nem is beszélve, mint amilyen az Aquabeads Deluxe táska is.

Vannak fiús Aquabeads játékok is?

Bár az Aqabeads inkább csajos játék, pláne mondjuk az említett táska, számos olyan Aquabeads készlet van, amellyel a fiúk is szívesen játszanak. Ilyen például az Aquabeads Farm készlet és az Auabeads Óceáni élet szett, hiszen ezekhez állatos sablonok tartoznak és a dobozok és a gyöngyök színvilága is inkább uniszex, mint csajos.
A Farm doboz tulajdonképpen mindent tartalmaz egy jó kis szerepjátékhoz, hiszen ha elkészültek az állatfigurák a 3500 darab csillaggyöngyből, utána bármit el lehet játszani velük, ami egy farmon történik. Van benne például ló, róka, kutya, cica, mókus, bárány, traktor, gyümölcsfa, szivárvány, házikó, vagyis minden olyasmi, ami egy gazdaságban előfordul!
Aquabeads farm
Mit fejleszt az Aquabeads?

Az Aquabeads játékok remekül fejlesztik a gyerekek finommotorikus mozgását, hiszen egy nagyon precíz mozdulatot kell számtalanszor megismételni. Nagyon fontos odafigyelni, hogy jó helyre kerüljön mindegyik aprócska gyöngy, különben nem sikerül pontosan lemásolni a képet.
Az Aquabeads játékok ezért türelemre tanítják a gyerekeket és segítenek nekik lelassulni, ezeket a képeket ugyanis csak nagy odafigyeléssel és nyugodtan leülve lehet elkészíteni.

Hány éves kortól ajánlott az Aquabeads?

Mivel a játék lényege a sok-sok apró gyöngy, csak akkor adjuk a gyerekek kezébe az Aquabeads játékokat, ha biztosak vagyunk benne, hogy már nem teszik a szájukba. Az Aquabeads hivatalos ajánlása szerint éppen ezért 4 éves kortól ajánlottak a gyöngyös készletek (az Aquabeads Deluxe táska is), bár egy 4 éves gyereknek valószínűleg még szüksége lesz egy kis szülői segítségre, hisz az ő kis ujjaik még nem biztos, hogy elég ügyesek egy ilyen pontosságot igénylő feladathoz. Ha azonban egyszer ráéreznek, onnantól kezdve már egyedül is tudnak alkotni a gyerekek és csak a vízpermetezést érdemes szülői segítséggel megcsinálni, hogy biztosan mindenhova jusson a vízből, de mégse áztassuk szét a gyöngyöket.

Blog témájú írások

farsangi kiegészítők
Egyszerű tippek és kiegészítők a farsangi jelmezek mellé

2023 január 25 2 perc olvasás

Baba-Mama termékek
Már a Játékszigetben is válogathatsz a baba-mama termékek között!

2023 január 24 3 perc olvasás

Montessori játék
Mi a Montessori játékok előnye?

2022 december 15 3 perc olvasás