Kerti fészekhinta vásárlás – Erre figyelj a kiválasztásnál!

2020 június 02 2 perc olvasás

Fészekhinta

A fészekhinta nem véletlenül nagy kedvenc, hiszen a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki örömét leli benne! Hosszú éveken át használhatják a gyerekek, akár kint a kertben vagy bent a lakásban is, úgyhogy érdemes körültekintőnek lenni a vásárlásnál!
Ebben a cikkben összegyűjtöttük nektek, hogy mire is érdemes odafigyelni egy fészekhinta kiválasztásánál!

Mi az a fészekhinta?

Biztosan találkoztál már vele a játszótéren, csak lehet nem tudtad, hogy ezt a fajta hintát nevezik fészekhintának. Ezekben a nagyméretű, korongalakú hintákban akár több kisgyerek is elfér egyszerre és akár még le is lehet feküdni bennük, mert a közepük kifejezetten kényelmes. Nem véletlenül áll előtte sokszor sor a játszótéren, hiszen ritka kincs még a játszótéren is az olyan hinta, amelyben egyszerre elférnek a testvérek.
Szerencsére ma már akár a lakásban vagy a kertben is lehet ilyen hintátok! Még az egészen nagy gyerekek is imádják a fészekhintát és nyugodtan bele is ülhetnek, hiszen egy hagyományos fészekhinta terhelhetősége általában 150 kg. Na persze ők már nem azt várják, hogy lökjék őket benne, hanem inkább olvasni ülnek bele vagy kütyüzni, miközben élvezik a megnyugtató lengedezést.
Kerti fészekhinta
Így válassz kerti fészekhintát!

Az első és legfontosabb szempont a kiválasztásnál, hogy mekkora a hinta teherbírása. Nem érdemes olyat választani, amelyiknek 100 kg alatt van, mert akkor az valószínűleg nem megfelelő minőségű anyagból készült.
Fontos megnézni azt is, hogy mekkora az ülőrész átmérője: általában 90 és 110 cm-es fészekhinták vannak. Ha nagyobb gyerekek is vannak a családban, érdemes egyből a nagyobb méretet megvenni.
Győződj meg róla, hogy az ülőrész kényelmes kialakítású legyen, az anyaga pedig tartós és álljon ellen az időjárás viszontagságainak is. Jó, ha könnyen tisztítható az anyaga, hiszen akkor kint és bent is lehet akár használni.
Létezik egyébként csónak fészekhinta is, amelyben akár kényelmesen hátra is lehet dőlni, mint egy fotelben. Ez a típus akkor is nagyon praktikus és kényelmes, ha egy felnőtt hintázva altat egy kisbabát, csak érdemes körültekintően választani, mert ezeknek a hintáknak a teherbírása általában kisebb.

Legyen állítható a fészekhinta magassága!

Csak olyan fészekhintát vegyél meg, amelyiknek állítható a magassága, hogy a gyerekek akár magukat is tudják lökni a hintában, ha már leér a lábuk. Egy állítható magasságú fészekhinta így együtt nő a gyerekkel és tényleg hosszú éveken át tud majd vele játszani.
A fészekhintákat általában nagyon könnyű felszerelni, de azért kiválasztás előtt győződj meg róla, hogy milyen függesztést javasolnak hozzá és van -e hozzá megfelelő hely a kertben vagy a lakásban.

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás