Kerge Cerka – a legviccesebb rajzolós játék

2020 október 08 2 perc olvasás

Rajzolós játék

A Kerge Cerka játékot leginkább az Activity társasjáték rajzolós feladatához tudnánk hasonlítani, azonban ez még annál is viccesebb, hiszen itt a toll, amivel rajzolni kell, egyfolytában mozog.
Garantált nevetés kíséri a játékot, melynek során egyszerre kell koncentrálni, kreatívnak lenni és csapatban dolgozni!

Hogyan kell játszani a Kerge Cerka társasjátékot?

A Kerge Cerka játék külsejében igencsak eltér a hagyományos társasjátékoktól, itt ugyanis játéktábla helyett egy óriási méretű rezgő filctoll, egy rajztábla, számos játékkártya és egy homokóra képezi a játék fő részét.
Akár ketten is lehet játszani a játékkal, az igazi azonban az, ha csapatban játszotok, úgy ugyanis még viccesebb és izgalmasabb lesz a játék. A Kerge Cerka menete egyébként végtelenül egyszerű: húz valaki egy kártyát és nyomban le is kell rajzolnia, ami kártyán szerepel. Ez persze amúgy sem könnyű feladat, de ha közben még folyamatosan rezeg is a toll a kezünkben és kacskaringóznak a vonalak, akkor még nehezebb felismerhetően ábrázolni a feladványt. Közben persze ketyeg az óra, hiszen a játék dobozában található homokóra kíméletlenül pereg lefelé.
Az a csapat nyer, ahol a legtöbb kártyát sikerül kitalálni a játék végére.
Kerge cerka játék
Hány éves kortól ajánlott a Kerge Cerka játék?

A Kerge Cerka 6 éves kortól ajánlott, aminek elsősorban az az oka, hogy a kártyákon nem ábrákkal, hanem betűkkel szerepelnek a rajzolnivalók, így csak a más olvasni tudó gyerekek tudnak vele játszani. Amennyiben nem szeretnénk, hogy a kisebb gyerekünk kimaradjon a családi mókából, ezt könnyen ki tudjuk küszöbölni, ha készítünk neki egy saját kártyapaklit, akár más játék kártyáiból vagy saját készítésű kártyákkal.
Az izgő-mozgó kerge cerka egyébként kétféle fokozattal rendelkezik, így a fiatalabb gyerekeknek érdemes lehet az alsó fokozatra állítani a tollat, a nagyobbak azonban bátran kipróbálhatják milyen, ha őrületes táncot rejt a kezükben a toll.
A rajztábla és a különleges toll is letörölhető, így nem kell elkeseredni, ha valami esetleg nem jól sikerül a rajzon vagy újra kell kezdeni az egészet.

Mit fejleszt a Kerge Cerka?

Annak ellenére, hogy ez a különleges toll meglehetősen kerge, nagyon sok jót tesz ám a gyerekekkel! Amellett ugyanis, hogy jelentősen megdolgoztatja a fantáziájukat és fejleszti a finommotorikus mozgást, még arra is ráveszi őket, hogy együttműködjenek a csapattársaikkal! Hiszen akárhogy is sikerül az a rajz, ha a másik nem jól tippel, akkor lőttek a pontszerzésnek. Fontos, hogy a rajzoló folyamatosan reagáljon a társa tippjeire és annak megfelelően alakítsa mindig a rajzát, hogy megkönnyítse a Kerge Cerka feladvány kitalálását.

Blog témájú írások

Wish Me Kívánságpajti
Interaktív Kívánságpajti kutyus és unikornis

2020 október 26 2 perc olvasás

Praliné őzike
Praliné, a tüneményes interaktív őzike

2020 október 22 2 perc olvasás

Játékrendelés telefonon
Vásárolj telefonon keresztül a Játéksziget üzletekben!

2020 október 19 2 perc olvasás