Játszószőnyeget mikortól érdemes használni?

Játszószőnyeget mikortól érdemes használni?

A kezdő szülők gyakran tanácstalanok, hogy mire lesz majd valóban szüksége a babának, a játszószőnyeg esetében azonban nincs kérdés, annak ugyanis minden szülő és baba hasznát veszi előbb-utóbb! Nagyon sokfélét lehet azonban kapni, az árak is nagyon eltérőek, ezért összegyűjtöttük nektek, hogy mire érdemes figyelni a játszószőnyeg kiválasztásánál!

Mikortól érdemes játszőszőnyeget használni?

Ha megfelelő játszószőnyeget választasz, akkor tulajdonképpen bármikor, amikor úgy látod, hogy jól érzi magát rajta a baba. Persze először majd csak bámészkodik rajta és leginkább csak a színek és a minták sokfélesége kötik le őt, aztán ahogy telik az idő, nyúl is majd a lelógó játékokért, majd végül át is fordul és úgy fekszik rajta, ahogyan csak kedve tartja.
Egyszóval érdemes már akár a szülés előtt beszerezni egy játszószőnyeget, mert egészen biztosan jó hasznát veszitek majd, méghozzá hónapokon keresztül!

Melyik a legjobb játszószőnyeg?

Rengetegféle szőnyeg létezik, viszont van néhány olyan kritérium, amire mindenképpen érdemes odafigyelni a kiválasztásnál! A legfontosabb talán, hogy biztonságos legyen és még véletlenül se legyen rajta olyan kisméretű, könnyen levehető vagy leválható dolog, ami esetleg a baba szájába kerülhet. (Erre kölcsön kapott játszószőnyegnél is nagyon ügyelj!)
Az is nagyon lényeges, hogy mosható legyen, hiszen egy újszülöttel igencsak gyakran történnek balesetek. Győződj meg róla, hogy a játszószőnyeg alsó része (persze lecsupaszítva) betehető legyen akár a mosógépbe is.
Érdemes eleve vastagabb játszószőnyeget választani a babának, de ha esetleg egy vékonyabbat kaptál kölcsön, akkor egyszerűen csak tegyél be alá egy vastag plédet, hogy ne fázzon a baba padlón, illetve kényelmesebb legyen neki rajta a fekvés.
Játszószőnyeg választás
Különleges játszószőnyegek

Léteznek persze egészen különleges játszószőnyegek is! Gondoltad volna például, hogy van már átfordítható játszószőnyeg is? Ezen a szőnyegen egy fel- és lehajtható híd ível, amelynek az egyik oldalát kontrasztos fekete-fehér minta, másik oldalát pedig állatfigurák képe díszíti, így rendszeresen lehet váltogatni a kicsik szeme előtt a látványt. A híd ráadásul le is hajtható, így akár hason fekve is próbálgathatják a babák a kiegészítőket.
Sőt, olyan játszószőnyeg is van, amely összesen három különböző pozícióba állítható, így mindig igazodik a gyermek méretéhez. Akár még üldögélni is lehet rajta vagy állva is lehet játszani vele a szőnyeghez tartozó labdáknak köszönhetően.