Játékos Guinness Rekordok

2019 szeptember 16 2 perc olvasás

Guinness-Rekord-Rubik-kockával

Szerinted hány kilométer volt a leghosszabb kocsisor, amelyet valaha kisautókból kiraktak? Vajon hány darab Rubik kockát lehet kitenni egy öt kilométeres futás alatt? És hány felhúzhatós játéka lehet annak az embernek, aki a Guinness Rekordok nyilvántartása szerint a legtöbbet birtokolja? Olvass tovább és kiderül, hogy jók-e a tippjeid!


Játékos Guinness Rekordok felnőttekkel


Észrevetted már, hogy a játékokkal kapcsolatos Guinness Rekordok egytől egyig szinte mindig felnőttekhez köthetőek? Nekik van a legnagyobb felhúzhatós játékgyűjteményük, ők büszkélkedhetnek a legtöbb játékkatonával és így tovább. Úgy látszik, hogy tényleg vannak „örök gyerekek”, akik felnőtt üzemmódban sem tudnak lemondani kedvenc játékaikról! Az eltökéltebbek pedig olyannyira főállásban űzik a hobbijukat, hogy meg sem állnak, amíg be nem kerülnek a Guinness Rekordok közé!


Mekkora a leghosszabb játékautókból kirakott kocsisor?


Az Egyesült Királyságban 2014-ben vállalkoztak arra a kísérletre, hogy megalkotják a világ leghosszabb kocsisorát, kizárólag játékautókból! A Guinness Rekord felállításának ötlete egy múzeum csapatától származik, és végül sikerrel is jártak, ugyanis 24 189 darab kisautó sorakozott fel egymás után, majdnem két kilométeren keresztül!
(És akkor mindjárt fel is merül a kérdés, hogy vajon a jelenlévő kisfiúk hány óra alatt értek a kocsisor végére és meddig bírták a szüleik türelemmel?)


Guinness-Rekord-kisautókból

Hány darabból áll a Guinness Rekordok szerint a világ legnagyobb felhúzható játékgyűjteménye?


Csak felhúzod és magától megy – ez mindig nagyon jó móka, akár kisautóról, akár kiscsirkéről van szó! Ezt minden bizonnyal az amerikai William Keuntje sem gondolja másként, ugyanis elképesztő mennyiségű felhúzható játékával került be a Guinness Rekordok könyvébe! 2011-ben összesen 1042 darab felhúzós játéka volt és a gyűjteménye azóta bizonyára kiegészült még egy-két darabbal, azt gyanítjuk!
A gyűjteménye első darabját karácsonyra kapta még 1975-ben, és egy idő után mindenkitől azt kapott ajándékba, miután egyre nagyobb rajongója lett a felhúzás után maguktól mozgó játékoknak!


Milyen új Guinness Rekordot lehet még egyáltalán felállítani Rubik kockával?


Azt hitted, hogy a Rubik kockában már nem rejlenek újabb Guinness Rekordok? Pedig dehogynem! Nitin Subramanian amerikai középiskolás diák ugyanis nem elégedett meg a sima gyorskirakó versennyel, ő valami ennél is különlegesebbre vágyott! Végül azzal állított fel új Guinness Rekordot, hogy 2019-ben egy 5 kilométeres futóversenyen futás közben összesen 77 darab Rubik kockát rakott ki.
Te ki tudod rakni a Rubik kockát? Próbáld ki egyszer futás közben is, de mondjuk elég lesz egyetlen egyszer!

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás