nyar

Ezúton tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a 2020 március 28-ától életbe lépő kijárási korlátozás a megrendelések kiszállítását nem akadályozza. Webáruházunk zavartalanul működik, a rendelések feldolgozása és a kiszállítás továbbra is folyamatos!

Játékok, amivel a különböző korú tesók is együtt tudnak játszani

Játékok, amivel a különböző korú tesók is együtt tudnak játszani

Méghozzá úgy, hogy közben nem vesznek össze! Ezekben a napokban különösen felértékelődnek azok a játékok, amivel a tesók egyszerre tudnak játszani, ráadásul úgy, hogy mindannyian élvezik is. Vagyis ne legyen túl dedós, de persze túl nehéz se, hogy a legkisebb is megértse a szabályokat. Ja és persze ne legyen muszáj minden játékosnak tudni olvasni is hozzá, ez is fontos szempont!
Íme három olyan játék, ami minden felsorolt kritériumnak megfelel!

Dobble – a gyorsaság és a figyelem nem feltétlenül az életkortól függ

A jól ismert Dobble kártyajáték szabálya nagyon egyszerű. A pakliban 55 darab kártya van és mindegyik kártyán nyolc kép látható. Összesen 50 különböző kép van a kártyákon, azonban bármelyik két kártyát tesszük egymás mellé, egészen biztos, hogy mindig csak egy azonos képet látunk a két kártyán. Minden körben az viszi a lapokat, aki legelőször kiszúrja ezt a képet.
Vagyis nem elég jól megfigyelni a hasonlóságot a képek között, nagyon gyorsan is kell reagálni. Egyáltalán nem biztos hogy a legnagyobb gyerek lesz a győztes, simán előfordulhat, hogy a legkisebb a leginkább szemfüles közülük.
Testvéreknek játék
Orrvadászat – egy nagyon vicces és nagyon egyszerű társasjáték

Az Orrvadászat egy olyan társasjáték, amivel az egyszerű szabályok megértése után a gyerekek akár felnőtt nélkül is simán tudnak együtt játszani. Mindössze két dologra van ugyanis szükség a játékhoz: memóriára és némi koncentrálásra, de épp csak annyira, amire már akár egy 5 éves gyerek is képes.
Nem klasszikus játéktáblán zajlik az Orrvadászat, itt ugyanis mindenki úgy indít, hogy felhelyez az arcára egy kártyát, anélkül, hogy látná, mi van rajta. Innentől pedig kérdéseket kell szép sorban feltenni és ki kell találni, hogy vajon kinek is az arca van épp rajtuk. Ha igent kapunk a kérdésünkre, kérdezhetünk egy újabbat, nemleges válasz esetén azonban rácsap a többi játékos a sípoló orra és jön a következő játékos a kérdezéssel. A szabály tehát egyáltalán nem bonyolult, a játék azonban mégis nagyon vicces.

Csapj bele társasjáték – egyszerű kérdések, villámgyors válaszok

Ez a játék tulajdonképpen nem más, mint egy óriási sárga kéz és két kártyapakli. Minden kör azzal indul, hogy bele kell csapni a nagy sárga tenyérbe, majd fel kell olvasni a soron következő kártyáról a kérdést és aki tudja a választ, annak elsőként kell rácsapnia a kézre. A végén újra rá kell ütni a kézre, különben nem jár a kártya a válaszadónak, mert kifut az időből. 10 másodperc alatt kell egyébként válaszolni, a kéz azonban egyfolytában izeg-mozog, így nem is olyan könnyű lepacsizni vele.
Ennél a játéknál azért nem árt, ha a legkisebb játékos is már elmúlt hat éves, onnantól felfele viszont szabad a pálya a közös játékhoz! Kétféle kérdéskártya van egyébként, hogy mindenki számára ugyanolyan kihívás legyen a játék: egy könnyebb és egy nehezebb pakli. Mindig el kell döntenie a soron következő játékosnak, hogy a könnyű vagy a nehéz pakli lapját szeretné felhúzni.