Húsvéti készülődés - 3 egyszerű tipp kisgyerekes szülőknek

2023 március 14 3 perc olvasás

Húsvét gyerekekkel

A borús hónapok után lassan végre beköszönt a tavasz, úgyhogy ideje elkezdeni a húsvéti készülődést! Ehhez hoztunk most néhány nagyon egyszerű tippet, amiből minden nap bevethetsz egyet húsvétig: húsvéti lapozók, könyvek, kézműves ötletek és kreatív játékok bölcsiseknek, óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Húsvéti könyvek az esti olvasáshoz - lapozók a kicsiknek, érdekes történetek a nagyobbaknak

Egy ünnepet a legjobban úgy tudunk körbejárni a gyerekekkel, ha meséket olvasunk róla, akár a kedvenc mesehőseink ünnephez kapcsolódó történeteit. Szerencsére fantasztikus húsvéti mesekönyvek vannak már a legkisebbeknek is, érdemes akár többet is beszerezni, hiszen ezeket évről évre le lehet aztán venni tavasszal a könyvespolcról.
Tudtad, hogy Bogyó és Babóca által is megismerhetitek a húsvéti szokásokat? Ha eddig nem bukkantál volna rá, akkor segítünk: a húsvéti Bogyó és Babóca könyv a Bogyó és Babóca társasjátéka, ebben a kötetben találod meg a kis állatkák húsvéti meséjét is. De jó szívvel ajánljuk a legkisebbeknek a Kisvakond és a húsvét című könyvet is, melyben szintén a képek dominálnak, így azokon és a rövidke verseken keresztül mélyedhetnek el a legkisebbek a húsvéti hagyományokban.
húsvéti könyvek
Ha pedig a nagyobbakkal már egy kicsit bővebben olvasnátok a húsvéti szokásokról, érdemes fellapoznotok Takács Viktória gyönyörűen illusztrált Húsvéti mese című könyvét, Lackfi Jánostól az Igaz mese a Húsvétról könyvet vagy a jól ismert Mit, miért, hogyan? ismeretterjesztő sorozat Mit csinálunk húsvétkor? kötetét. Mindegyik könyv alaposan körbejárja a különböző húsvéti tradíciókat, úgyhogy érdemes ebben az időszakban ezek közül is választani egy-kettőt az esti olvasáshoz!

Húsvéti kreatív játékok kicsiknek - foglalkoztatók, karcolók, gipszkiöntők

A 2-3 éves gyerekek valószínűleg boldogan töltögetik a húsvéti színezőket és foglalkoztatókat az egyelőre még hamar sötétedő estéken. Nagyon jópofa például a Boldog húsvétot! színező, amelyhez ötven darab húsvéti matrica is tartozik vagy a kipattintható lapos Húsvéti állatkölykök 250 darab matricával.
A nagyobb óvodások és a kisiskolások különleges karcrajzokkal, holografikus matricákkal és szórakoztató feladványokkal is ünnepelhetik a tavasz közeledtét a Vidám Húsvét karcrajzokkal, amellyel kilenc különböző karckép készíthető el. A kész képekkel aztán szabadon lehet díszíteni a lakást, de persze meg lehet örvendeztetni velük másokat is.
És ha már az ajándékoknál tartunk, érdemes beszerezni egy húsvéti gipszkiöntő készletet is, hiszen az elkészült formákkal ki lehet díszíteni például a barkaágakat vagy akár el is lehet ajándékozni őket, de még a locsolókat is meg lehet lepni a húsvéti gipszformákkal!
Húsvét nyuszi játék
Ideje elővenni a húsvéti játékokat!

Ha már vannak a korábbi évekről húsvéti játékaitok, vegyétek elő őket vagy szerezzetek be melléjük néhány újabbat, hadd hangolódjanak így is a gyerekekre az ünnepre és a tavaszra!
A húsvéttól elválaszthatatlanok például a Sylvanian Families nyuszi figurák, amelyek különböző kiegészítőkkel együtt is megvásárolhatóak. Apropó, tudtad, hogy a Sylvanian Families kínálatában többféle nyuszi család is van? Nevezetesen a csoki nyuszi család, az üregi nyuszi család és a fehér nyuszi család és persze egyik aranyosabb, mint a másik!

A Mojo figurák között is többféle nyuszi és bárány is található, ezekkel a figurákkal is remekül lehet szerepjátékozni a közelgő húsvét előtt, de akár a tojáskeresésnél is el lehet rejteni ezeket a gyönyörűen kidolgozott műanyag állatfigurákat a gyerekeknek.
Húsvéti ajándék babáknak
Na és azokról a gyerekekről se feledkezzünk meg, akiknek talán ez a legelső húsvét az életükben! Az 1 év körüli gyerekekkel közösen már lehet játszani a Tomy készségfejlesztő játékaival, hiszen a Kukucska tojások kanálon játék akár féléves babák kezébe is odaadható. A színes tojások a cuki kiscsirkékkel a belsejükben biztosan lekötik majd a kicsiket, de persze lehet csak nézegetni is a színes tojásokat, az ügyesebb ujjacskák pedig össze is párosíthatják egymással a tojások alsó és felső részét, illetve megkereshetik a hozzá illő kiscsirkéket is. Összesen ötféle játékmód tartozik ehhez az aranyos Tomy bébijátékhoz, így biztosan minden életkorban tudnak vele játszani a gyerekek, féléves kortól egészen óvodás korig.

Kellemes húsvéti készülődést kívánunk nektek! Élvezzétek közben a jó időt és igyekezzetek minél többet kint lenni a szabadban is!

Blog témájú írások

húsvéti ajándék olcsó
Húsvéti ajándék ötletek 3000 Ft alatt

2023 március 27 4 perc olvasás

Fast & Fancy
Fast & Fancy - készíts egyedi karkötőt varázspor és víz segítségével!

2023 március 22 2 perc olvasás

fodrász póni
Megérkezett a Sylvanian Families póni fodrászat!

2023 március 20 2 perc olvasás