Hordozható játékok óvodásoknak

2020 április 29 2 perc olvasás

Hordozható játékok

Szülőként imádjuk azokat a játékokat, amiket végtelenül egyszerűen magunkkal tudunk vinni bárhová és jó sokáig el is tudnak játszani velük a gyerekek. Nem kell hozzájuk szállító dobozkát keresni indulás előtt, összeszedni a részeit, hanem egyszerűen csak felkapjuk és már visszük is, utána pedig könnyedén elő lehet kapni akár a kocsiban, az orvosi váróban vagy a strandon.
Mutatunk most néhány olyan hordozható játékot, amiről még talán nem is hallottál, pedig simán lehet, hogy nagy családi kedvencek lesznek belőlük!

Hordozható hangos mesekönyv

Ezt a hangos daloskönyvet bárhova magatokkal tudjátok vinni és akár már a babakocsiban is nagy hasznát vehetitek! A kicsiknek elég csak lapozni egyet a színes könyvben, máris hallhatják az ismerős dallamokat! Olyan igazi klasszikusokat ismerhetnek meg a hordozható Fisher-Price könyvből, mint az Egy, kettő, veszem a cipőm, az Állatvásárban jártam vagy a Süt a pék. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy a könyvben található gombok megnyomásával még a színekkel és a számokkal is ismerkedhetnek a gyerekek.
Elsősorban kiscsoportosoknak javasoljuk, de biztosan lelkesen hallgatják majd a dalokat a kisebbek vagy a nagyobb tesók is!
Hordozható úti játékok
Hordozható farm készlet

A hordozható, rendkívül igényesen kidolgozott farm készlet beépített sínekkel rendelkezik, amin a farm járművei (traktor, teherautó és két trailer) közlekedhetnek körbe-körbe. A fából készült játékelemek között megtalálhatóak többek között fák, állatok, szalmabálák, egy híd és egy istálló is.
Minden elemet rendezetten lehet tárolni az összecsukható játékdobozban és kinyitáskor pillanatok alatt mindent a helyére lehet varázsolni.
A hordozható játékfarm milliónyi lehetőséget kínál a szerepjátékra, a dobozban ráadásul még bőven marad hely más játékok számára is, így elférnek benne a kedvenc játékfigurák is.

Hordozható LEGO mesedobozok

A LEGO már egy ideje rendszeresen piacra dob kisebb hordozható készleteket (pl. LEGO Friends, Ninjago), ezek azonban inkább a kicsit nagyobb gyerekek kezébe valóak, hiszen meglehetősen kis méretűek. Most azonban megérkeztek a hordozható LEGO mesedobozok, amelyek kívülről egy vaskos, színes mesekönyvnek tűnnek, kinyitva azonban feltárul belőlük egy egész mesevilág, például Ariel vagy Mulan világa!
A játékot úgy alakították ki, hogy a játék végeztével elég csak simán becsukni a „könyvet” és már lehet is vinni bárhová! A hordozható készlet akár még a kocsiban is elővehető, hiszen a könyv alakú doboz peremének köszönhetően nem fognak kipotyogni belőle a kis LEGO elemek. A dobozban található játékfiguráknak köszönhetően sok-sok szerepjátékra van lehetőség, még akkor is, ha nem ismerik a gyerekek az adott mesét olyan alaposan.
Jelenleg négy különböző LEGO mesedoboz létezik.